Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Głośniki do Punto I, ogólnie CA

Featured Replies

Napisano

Witam!

Ostatnio troche hajsu mam więc zamierzam coś zamontować w Puncie ale bez przeróbek itd... Po prostu radio:

http://allegro.pl/item142769692_jvc_kd_g321_cd_mp3_4x50w_mp3_wma_gw24m_najtaniej_.html

albo inne w podobnej cenie smile.gif

Instalacja jest także git ale chodzi o głośniki (domniemywam, że z przodu wchodzą 2x87mm a z tyłu 2x100mm ale nie jestem pewny). I tyle mi wystarczy, nie jestem audiofilem i na głośniki (wszystkie 4) nie przeznaczę więcej niż 100 zł ale mogłoby być mniej smile.gif

I teraz mi doradźcie co mam kupić:

1) Taki komplet Kenwooda

http://allegro.pl/item141990276_kenwood_pelne_naglosnienie_fiat_punto_i_inne_.html

2) Boshmann ale nie wiem bo szczerze powiem, że się nie znam na audio-zabawach zeby.GIF Coś wyczytałem u was, że są do du** ale powiedzcie jak to z nimi jest...

3) Jesteście coś innego w stanie polecić w tej cenie, w miare, żeby grało ?? I żeby nie było problemów z montażem, etc...

z góry dzięki!!!

20.GIF

Napisano

To kup już te Kenwoody, Buszmen to o .... rozbić. Szczerze

mówiąc i to i to szajs i mnie szkoda by było na to tej kasy dawać.

Już lepiej przeznaczyć na piwo.gif ...

Napisano

> To kup już te Kenwoody, Buszmen to o .... rozbić. Szczerze

> mówiąc i to i to szajs i mnie szkoda by było na to tej kasy dawać.

> Już lepiej przeznaczyć na ...

Co jak co ... mimo to ze nie pije .... jestem tego samego zdania co kolega 20.GIF

Napisano
  • Autor

hmmm...jak tak mówicie to może narazie kupić tylko do przodu 2 głośniki a później do tyłu

co myślicie o tych:

http://allegro.pl/item141469609_dwudrozne_hertz_ecx87.html

http://allegro.pl/item139844816_mac_audio_87.html

http://allegro.pl/item142179580_nowy_zestaw_swietnych_glosnikow_87mm_pyle_120w.html

http://allegro.pl/item142547755_glosniki_magnat_car_fit_87_50_w_8_7cm_punto_golf.html

no, to chyba wszystko co na Allegro znalazłem. Co z tymi Hertz'ami bo może bym odrazu kupił??

Napisano
  • Autor
Napisano

Tez powoze Punto mk1 i tez sie przymierzam do jakies audio normalnego w mniejszym lub wiekszym stopniu - kwestia kasy. Ale to na wiosne najpewniej grinser006.gif

Tez myslalem o tym, zeby zostawic miejsca fabryczne na glosniki, ale nie ma sie co oszukiwac. 2x87mm + 2x100mm to zagra jak boombox. Jakis nie za specjalny. I nawet jesli nie oczekuje sie bass'u to takie rozwiazanie nadaje sie do wszystkiego, byle nie do sluchania muzyki - sprawdzone empirycznie na samych 2x87mm niezlej jakosci. Mysle, ze podlaczenie do tego 2x100mm jeszcze nie zmieni sytuacji.

W ASO /F/I/A/T/-a sa do kupienia oryginalne kieszenie do drzwi przednich z miejscem na glosnik 130mm. Rok temu pytalem - byly po 33/38zł za sztuke. Mysle, ze niewygorowana cena, a 130mm juz gra niezle. Trzeba tylko wyciac tapicerke, wkrecic nowe kieszenie i bangla.

Nie wiem czy to prawda, nie mialem okazji sprawdzic - i na chwile obecna nawet nie pamietam kto mi to powiedzial/gdzie to wyczytalem, ale ponoc da sie kieszen z Sieny/Palio Weekend zalozyc. Tutaj jest miejsce na glosnik 160mm. Optylany IMHO. Do tego tweetery na deske i zagra - przynajmniej wg mnie - bardzo dobrze w stosunku do kosztow takiej zabawy. Odseparownay zestaw glosnikow/tweeterow/zwrotnic firmowy mozna juz za mniej jak 300zł kupic.

JVC KD-G321 mialem, pisalem jzu na forum swoje odczucia z krotkiego uzytkowania tegoz. Warte swoich pieniedzy ok.gif

Sam mysle przez znajomych sobie jakiegos Pioneer'a/Premiera z USA sciagnac z aluminiowym panelem. Zachorowalem na takie radyjko grinser006.gifwink.gif Ew. dalej JVC ok.gifskromny.gif

Napisano
  • Autor

> Tez powoze Punto mk1 i tez sie przymierzam do jakies audio normalnego

> w mniejszym lub wiekszym stopniu - kwestia kasy. Ale to na

> wiosne najpewniej

> Tez myslalem o tym, zeby zostawic miejsca fabryczne na glosniki, ale

> nie ma sie co oszukiwac. 2x87mm + 2x100mm to zagra jak boombox.

ale zawsze lepiej niż nic 270751858-jezyk.gif nie jestem jakoś specjalnie wyczulonym maniakiem muzyki

> Jakis nie za specjalny. I nawet jesli nie oczekuje sie bass'u to

> takie rozwiazanie nadaje sie do wszystkiego, byle nie do

> sluchania muzyki - sprawdzone empirycznie na samych 2x87mm

> niezlej jakosci. Mysle, ze podlaczenie do tego 2x100mm jeszcze

> nie zmieni sytuacji.

> W ASO /F/I/A/T/-a sa do kupienia oryginalne kieszenie do drzwi

> przednich z miejscem na glosnik 130mm. Rok temu pytalem - byly

> po 33/38zł za sztuke. Mysle, ze niewygorowana cena, a 130mm juz

> gra niezle. Trzeba tylko wyciac tapicerke, wkrecic nowe

> kieszenie i bangla.

no nad tym bym pomyślał ale to nie moje auto 270751858-jezyk.gif rodziców. może w przyszłym roku lub za jakieś dwa latka będe miał swój wóz to będe robił co chciał 270751858-jezyk.gif ale o te panele się dopytam

> Nie wiem czy to prawda, nie mialem okazji sprawdzic - i na chwile

> obecna nawet nie pamietam kto mi to powiedzial/gdzie to

> wyczytalem, ale ponoc da sie kieszen z Sieny/Palio Weekend

> zalozyc. Tutaj jest miejsce na glosnik 160mm. Optylany IMHO.

też gdzieś mi się to przewinęło, muszę poszukać biglaugh.gif

Do

> tego tweetery na deske i zagra - przynajmniej wg mnie - bardzo

> dobrze w stosunku do kosztow takiej zabawy. Odseparownay zestaw

> glosnikow/tweeterow/zwrotnic firmowy mozna juz za mniej jak

> 300zł kupic.

> JVC KD-G321 mialem, pisalem jzu na forum swoje odczucia z krotkiego

> uzytkowania tegoz. Warte swoich pieniedzy

> Sam mysle przez znajomych sobie jakiegos Pioneer'a/Premiera z USA

> sciagnac z aluminiowym panelem. Zachorowalem na takie radyjko

> Ew. dalej JVC

spineyes.gif

ja chcę tylko wiedzieć... czy te blaupunkta lub pyle są lepsze od buszmenów albo magnatów?????

Napisano
  • Autor

DRAMAT !!!

Autem zaliczyłem rów na przedmieściach Kraka i się skończył temat CA beksa.gifbeksa.gifbeksa.gif

pozdro, temat do zamknięcia/przesunięcia do kącika punto

Gdzie w Krakowie jest bardzo dobry zakład blacharski/lakierniczy, który daje auta zastępcze

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.