Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Popychacze hydrauliczne cc899

Featured Replies

Napisano

Mam problem z popychaczami hydraulicznymi: kiedy silnik jest zimny mam traktorek, przy 90 stopniach jest ciszej, ale lekko słychać zaworki. Pytanie czy mogę tak jakiś czas jeździć bo nowe hydrokasatory to dla mnie w tej chwili wydatek i czy da się coś z tym jeszcze zrobić, wyregulować confused.gifconfused.gifconfused.gif

Napisano

podnieś samochód do góry i zdejmij prawe przednie koło, zdejmij plastykowe nadkole i ustaw koło pasowe na ten wściekły podwójny znak (chodzi o to aby dany tłok cylindra był w górze - najlepiej to wykręć świece i włóż tam wkrętak aby wyczuć kiedy tłok jest w górze), zdejmij pokrywę skrzyni korbowej zobacz, które zawory są w spoczynku (w górze) weź kombinerki i dobierz się do jednego z nich, na górze popychacza hydraulicznego masz taką dziwną śrubę i nakrętkę kontrującą (nie pamiętam rozmiaru klucza) poluzuj tą nakrętkę, weź teraz poluzuj tą śrubę kombinerkami, teraz palcami kręcisz laską popychacza i przykręcasz tą śrubę, gdy laska przestanie się kręcić to dokręcasz śrubę o 1+1/4 obrotu (450 stopni) i trzymając kombinerki dokręcasz nakrętkę kontrującą. Potem obracasz kołem pasowym o 180 stopni i bierzesz się za następne. Cała zabawa potrwa jakąś godzinkę jeśli umiesz dłubać przy samochodzie i masz odpowiednie narzędzia. Moje CC ma 124 kkm na szafie i ta operacja pomogła. Jeśli po tej operacji nadal rozrząd będzie klepał, to wymieniaj hydrauliczne popychacze - po założeniu należy je wyregulować jak wyżej. Po całej zabawie nie katuj silnika przez ok 100 km, niech się tam wszystko ułoży a potem możesz dać ognia. Jeżeli nie odpali Ci po regulacji i zaszybko będzie Ci silnik kręcić to źle ustawiłeś koło pasowe - pamiętaj, że tłok musi być w górnym położeniu a zawór musi być w spoczynku ! Pozdrawiam i miłej zabawy.

Napisano

> i nakrętkę kontrującą (nie pamiętam rozmiaru klucza)

11 zlosnik.gif

Muszę sprwdzić z tym kręceniem laską zlosnik.gif bo do tej pory zaczynalem od skasowania luzu ale nie zawsze bylem pewien co jeszcze jest luzem a co juz nie hehe.gif

Napisano
  • Autor

Nie za bardzo mam czas żeby się z tym bawić i byłem dziś u innego mechanika, który stwierdził że najlepiej wymienić całą klawiaturę na nową icon_eek.gif. Jaki będzie mniej więcej koszt confused.gifconfused.gifconfused.gif

Napisano

Mam taką po 47tyś przebiegu za 100zeta

Napisano
  • Autor

> Mam taką po 47tyś przebiegu za 100zeta

A ma to sens wymieniać na używaną? Nie znam się na tyle i boje się że po krótkim czasie znów będzie to samo confused.gif

Napisano
  • Autor

> A ma to sens wymieniać na używaną? Nie znam się na tyle i boje się

> że po krótkim czasie znów będzie to samo

HELP! Bo nie wiem czy używke kupować bo mi za klawiaturke 400 zaśpiewali yikes.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.