Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co sie bardziej opłaca?

Featured Replies

Napisano

Silnik 1.4 12v w mojej bravie powoli konczy swoj zywot. Co w tym momencie bardziej oplaca mi sie zrobic? Kupic jakis inny uzywany czy zrobic swap na cos innego np 1.6? da rade do bravolota z 1997 roku wrzucic silniczek 1.2? Pozdrawiam!

Napisano

wszystko da ale jaka to kasa !!! kup 1,4 i nie masz problemu z klamotami(osprzetem silnika). p'n'p

Napisano
  • Autor

> wszystko da ale jaka to kasa !!! kup 1,4 i nie masz problemu z

> klamotami(osprzetem silnika). p'n'p

Chcialbym wiedziec jakiego rzedu sa to koszta? Czy bardziej mi sie oplaca kupic jakis 1.6 albo 1.2 plus do tego osprzet czy uzywany ale sprawny 1.4? Jesli nie jest to az tak duza roznica cenowa to moznabyloby sie zastanowic...pozdrow

Napisano

> Chcialbym wiedziec jakiego rzedu sa to koszta? Czy bardziej mi sie

> oplaca kupic jakis 1.6 albo 1.2 plus do tego osprzet czy uzywany

> ale sprawny 1.4? Jesli nie jest to az tak duza roznica cenowa to

> moznabyloby sie zastanowic...pozdrow

swap jest zawsze kosztowny i wynieknie przy nim duzo problemow ktore trzeba bedzie obejsc... wiec najlpiej sprzedac auto i kupic inne lub wsadzic inne 1,4 smile.gif plug i play

Napisano
  • Autor

> swap jest zawsze kosztowny i wynieknie przy nim duzo problemow ktore

> trzeba bedzie obejsc... wiec najlpiej sprzedac auto i kupic inne

> lub wsadzic inne 1,4 plug i play

ile moze kosztowac silnik 1.4 w dobrym stanie?

Napisano

> ile moze kosztowac silnik 1.4 w dobrym stanie?

To tak na marginesie

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=142240434

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=142277930

Te są tansze.

A ten po niżej to przesada szkoda przepłacać i nie ma gwarancji że tyle przejechane.

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=143238641

Pozdrawiam drive.gif

Napisano

w tych cenach to juz idzie dobry 1.6 kupić co w porównaniu z 1.4 to niebo a ziemia...ale to tylko moje zdanie

Napisano

> ile moze kosztowac silnik 1.4 w dobrym stanie?

Acha lepiej wymień silnik,myślę że około 2 tyś. z wymianą + rozdząd i sprzęgło, radzę sprawdzić uszczelniacz pod kołem zamachowym. Najlepiej żeby silnik był (jeszcze ciepły) im dłużej stał tym gorzej i przed włożeniem sprawdzić ciśnienie to jest ważne. Przelicz dobrze a kupisz następne (auto) to wymiana rozrządu też jest pewna. Pozdrawiam waytogo.gif

Napisano

powiem ci tak. za zamiane silnika zaplacisz max 400zl u mechanika, za swapa to min 800zl. do tego dolicz motor i caly osprzet. zmiany motorw w cc to od 2500 do 4000 zl . zalezy kto robi i skad bierze klamoty. motorami na slasku koles handluje gdzies zgubilem tel. mial 1,4 ktore kupil znajomy mechanik za 1000zl zapodal to do maryski sedan i gitara 1400 zl zaplacil klient

Napisano

> w tych cenach to juz idzie dobry 1.6 kupić co w porównaniu z 1.4 to

> niebo a ziemia...ale to tylko moje zdanie

Tylko przy zmianie z 1,4 na każdy inny musisz wymienić praktycznie wszystko pod maska, łacznie z obudową filtra, skrzynią itp. Można sie w to pobawić mając cały przód lub inny samochód na podmiane, ale kupując każdą część oddzielnie jest to wybitnie nieopłacalne. Za używke 1,4 z wymiana powinio sie w 2000 zmiescić, co i tak juz stanowi ok 25% wartości auta smirk.gif

Napisano

> Silnik 1.4 12v w mojej bravie powoli konczy swoj zywot. Co w tym

> momencie bardziej oplaca mi sie zrobic? Kupic jakis inny uzywany

> czy zrobic swap na cos innego np 1.6? da rade do bravolota z

> 1997 roku wrzucic silniczek 1.2? Pozdrawiam!

Jak masz na zbyciu cewke zaplonowa to ja ja chetnie "lykne" :-)

pzdr

Rostek

Napisano
  • Autor

> Jak masz na zbyciu cewke zaplonowa to ja ja chetnie "lykne" :-)

> pzdr

> Rostek

Jesli wypali tj. kupie nowy silnik to napewno dam znac jak bede miał cos na zbyciu. Teraz konkretnie sie zastanawiam co zrobic z tym fantem.

Napisano

a o remoncie myslales ?

Napisano
  • Autor

> a o remoncie myslales ?

Zastanawiam sie własnie...ile taki kompletny remoncik, aby silnik posłuzył jeszcze troszke czasu. Samochod muli, nie rowna praca na biegu na jałowym, przyspieszenia brak praktycznie, duzo by sie tego nazbieralo...czekam teraz az wkoncu padnie i zmieniam na nastepne 1.4( swap z głowy juz mi wybiliscie), albo dorosne do tego aby zrobic mu kapitalny remont...

Napisano

Może rzeczywiście policz ten remont. Jaką masz pewność, ze to co kupisz będzie dużo lepsze, a tak to w zasadzie zrobisz sobie prawie nowy silnik. 1.4 szkończyli robić w '98 więc na pewno nie kupisz nowego silnika tylko używkę, być może w niewiele lepszym stanie niż Twój obecny.

No i myśle, że jakiego 1.4 12v nie kupisz to i tak rakiety z tego nie zrobisz.

Napisano
  • Autor

> Może rzeczywiście policz ten remont. Jaką masz pewność, ze to co

> kupisz będzie dużo lepsze, a tak to w zasadzie zrobisz sobie

> prawie nowy silnik. 1.4 szkończyli robić w '98 więc na pewno nie

> kupisz nowego silnika tylko używkę, być może w niewiele lepszym

> stanie niż Twój obecny.

> No i myśle, że jakiego 1.4 12v nie kupisz to i tak rakiety z tego nie

> zrobisz.

o rakiecie nie mysle, poprostu samochod nawet nie ma tych 14.5 sekundy do setki, a nizszych wartosciach nie mysle. POprostu zrobienie samego rozrzadu to koszt ponad 1 tys, a reszta? Nie opłacalne...

Napisano

witam.remont-patrząc od strony finansowej jest faktycznie nieopłacalny.ja wymieniając;wałek,koniki,popychacze,docierając zawory plus uszczelka wpadłem w tarapaty finansowe.zapłaciłem za części i robotę prawie3000zł!tak więc za tą sumę kupiłbym dwa motory-ale nie wiadomo w jakiej kondycji. wink.gif

Napisano
  • Autor

> witam.remont-patrząc od strony finansowej jest faktycznie

> nieopłacalny.ja wymieniając;wałek,koniki,popychacze,docierając

> zawory plus uszczelka wpadłem w tarapaty finansowe.zapłaciłem za

> części i robotę prawie3000zł!tak więc za tą sumę kupiłbym dwa

> motory-ale nie wiadomo w jakiej kondycji.

No własnie, nie wiadomo co bedzie jak kupie ten silnik. Poki co czekam az zdechnie, potem sie zastanowie co dalej...nie mam teraz zadnego pomyslu. Nikt juz bravki nie kupi, fakt faktem jezdzi, ale za grosze jej nie oddam, bo to tez glupota...

Napisano

> No własnie, nie wiadomo co bedzie jak kupie ten silnik

chodzone motory nie muszą być złe-ale pewnopści brak.kolega zapodał chodzony do bravy 1.6 i śmiga.za tę imprezę zapłacił 2000 z przekładką. drive.gif

Napisano

> o rakiecie nie mysle, poprostu samochod nawet nie ma tych 14.5

> sekundy do setki, a nizszych wartosciach nie mysle. POprostu

> zrobienie samego rozrzadu to koszt ponad 1 tys, a reszta? Nie

> opłacalne...

a co się dzieje z silnikiem? bierze olej, wałek wytarty?

Napisano

> w tych cenach to juz idzie dobry 1.6 kupić co w porównaniu z 1.4 to

> niebo a ziemia...ale to tylko moje zdanie

plus graty od wtrysku pewnie altek i rozrusznik przewody do chlodnicy skrzynia biegow i polosie to tylko na poczatek reszty szczegolow nie znam cena mordercza tego

Napisano

nie bardzo kumam co jest nie tak z tym motorem - jesli nie ma przedmuchow, pali, ma kompresje i sie nie przegrzewa to wina nie tkwi w silniku tylko pewnie w jego osprzecie i jak zapodasz nowy motor a zostawisz stary osprzet to dalej bedziesz mial co masz zlosnik.gif warto pomyslec i porobic testy motoru , zobaczyc co sie dzieje i wtedy wyskakiwac z wymiana silnika zlosnik.gif co do swapa to inna historia zlosnik.gif to sie robi dla zabawy zlosnik.gif

Napisano

> Tylko przy zmianie z 1,4 na każdy inny musisz wymienić praktycznie

> wszystko pod maska, łacznie z obudową filtra, skrzynią itp.

> Można sie w to pobawić mając cały przód lub inny samochód na

> podmiane, ale kupując każdą część oddzielnie jest to wybitnie

> nieopłacalne. Za używke 1,4 z wymiana powinio sie w 2000

> zmiescić, co i tak juz stanowi ok 25% wartości auta

od angoli przytargać samochód i robic przekładkę to jest jedynie logiczna alternatywa i ile jeszcze zabawek zostanie do przedania

Napisano

podaj strone jakiegos portala internetowego z ogloszeniami jesli mozesz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.