Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ELEKTROZAWÓR TD CIEKNIE. POMOCY

Featured Replies

Napisano

Cieknie mi z elektrozaworu pompy w TD100. A dokładnie z miejsca w którym przewód elektryczny wchodzi do elektrozaworu. Czy ktoś wie czy da się to naprawić?

277825967-pompa100%21%21.png

post-84800-14352475846308_thumb.png

Napisano
  • Autor

Na rysunku załączonym jest to nr 4. Czy ktoś się z tym spotkał? Jak to naprawić? mlot.gif

Napisano

> Na rysunku załączonym jest to nr 4. Czy ktoś się z tym spotkał? Jak

> to naprawić?

Miałem dokładnie to samo i wymieniałem miesiąc temu, Pan Czesio mówił że to element nienaprawialny. Chętnie poznałbym opinie innych fachowców.

PS. Przyszykuj się na przeciąg w porfelu !!!

Napisano
  • Autor

> PS. Przyszykuj się na przeciąg w porfelu !!!

A tak w przybliżeniu ile? sciana.gif

Ja bym sobie sam to zrobił bo lubie grzebać. Tyle że musze to kupić. Gdzie i za ile? A jak wymienie to chętnie rozbiorę stary i zobaczę co to za ustrojstwo.

Napisano

> A tak w przybliżeniu ile?

Dokładnie nie powiem, bo płaciłem jednocześnie za inne "pierdoły" angryfire.gif , ale trochę ponad 700pln.

Napisano

> Cieknie mi z elektrozaworu pompy w TD100. A dokładnie z miejsca w

> którym przewód elektryczny wchodzi do elektrozaworu. Czy ktoś

> wie czy da się to naprawić?

Dokładnie tydzień temu wymieniałem. Koszt też około 700 zł. Zawór jest nienaprawialny na 100%.

Na cieknocym zrobiłe troszkę kkm. Póki silnik nie przerywa/ nie zasysa powietrza teoretycznie parę kilosów możesz jeszcze zrobić

Napisano
  • Autor

Dzięki jak nie wiem co. Szkoda że to tak złe informacje. Pewnie dostępny tylko oryginał bo widziałem w ASO za 800! No ale on chyba działa? Problem w tym, że leje się z niego olej. Ale wyciek jest z uszczelnienia przewodu elektrycznego, który wychodzi z tego zaworu. Spróbuje to uszczelnic jakimś silikonem. Widze, że już sie dławi więc łapie lewe powietrze. KICHA! faint.gif

Napisano

> Dzięki jak nie wiem co. Szkoda że to tak złe informacje. Pewnie

> dostępny tylko oryginał bo widziałem w ASO za 800! No ale on

> chyba działa? Problem w tym, że leje się z niego olej. Ale

> wyciek jest z uszczelnienia przewodu elektrycznego, który

> wychodzi z tego zaworu. Spróbuje to uszczelnic jakimś silikonem.

> Widze, że już sie dławi więc łapie lewe powietrze. KICHA!

Silikon nie uszczelni bo jest tam zajebiste ciśnienie. Z łapiącym powietrzem zrobiłem jeszcze 1000 km a może da się więcej smile.gif

Napisano

> Dzięki jak nie wiem co. Szkoda że to tak złe informacje. Pewnie

> dostępny tylko oryginał bo widziałem w ASO za 800!

zawsze możesz zaślepić oryginalny i zamontować przed pompą drugi elektrozawór , tak jak się to robi w celu dodatkowego zabezpieczenia przed kradzieżą ,

na pewno wyjdzie taniej waytogo.gif

Napisano
  • Autor

A do czego wogóle służy ten elektrozwór w pompie? ideia.gif Elektrozawór jak to elektrozawór służy do jakiegoś zamykania i otwierania za pomocą sygnału steującego. Tylko pytanie co on zamyka i otwiera. Zauważyłem jeszcze, że raz cieknie raz nie.

A jak założyć drugi przed pompą? To znaczy, że on jest tylko po to, żeby podawał paliwo na pompę lub nie? Jak tak to czemu to jest takie drogie? Jeżeli jest tak to może bym założył inny elektrozawór. 275123014-zielony.gif

Napisano

> A do czego wogóle służy ten elektrozwór w pompie?

generalnie to służy do gaszenia auta poprzez zamknięcie dopływu paliwa , ale także umożliwia odpalenie silmnika , jak jest otwarty smile.gif

> A jak założyć drugi przed pompą?

na przewodzie paliwowym szeregowo

Napisano
  • Autor

Olercia! Jak tak to w życiu nie dam 800 za to. Przecież taki elektrozawór jest np. w instalcjach LPG do odcinania dopływu paliwa i kosztuje coś ok.80 zeta. Mam ochotę to rozebrać jak się da oczywiście slinka.gif

Napisano

skoro ktos zapodał schemat to zapytam czy wiecie co to jest nr.3 i do czego służy???

Napisano

> Olercia! Jak tak to w życiu nie dam 800 za to. Przecież taki

> elektrozawór jest np. w instalcjach LPG do odcinania dopływu

> paliwa i kosztuje coś ok.80 zeta. Mam ochotę to rozebrać jak się da oczywiście

muszę cię jednak zmartwić , zerknąłem jeszcze raz na załącznik , elektrozawór nr 1 jest od stopu / startu silnika i jego da się zastąpić zewnętrznym , ale tego z nr 4 niestety nie ...

Napisano

> skoro ktos zapodał schemat to zapytam czy wiecie co to jest nr.3 i do czego służy???

do zwiększania obrotów na biegu jałowym

Napisano
  • Autor

A wiesz może od czego?

Napisano
  • Autor

> ale co ?

No jak to co zlosnik.gif Od czego jest ten mój cieknący elktrozawór przy pompie.

Napisano

> No jak to co Od czego jest ten mój cieknący elktrozawór przy pompie.

sterownik reguluje poprzez niego początek tłoczenia pompy co sie przekłada na początek wtrysku

Napisano
  • Autor

Dzisiaj nie mogłem odpalić MARYŚKI sciana.gif Pewnie przez ten elektrozawór. Jak zajrzałem pod machę to ciekło przez nieg. Ale jak już odpali i się jedzie to nie cieknie.

Jak myślisz? To przez ten zawór? NIe? Kupowć nowy czy używany wykręcić na szrocie?

Napisano

> Dzisiaj nie mogłem odpalić MARYŚKI Pewnie przez ten elektrozawór.

> Jak myślisz? To przez ten zawór?

całkiem możliwe , przestawiacz kąta wtrysku przez to może nie działać prawidłowo

> Kupowć nowy czy używany

> wykręcić na szrocie?

cena używanego jest znacznie mniejsza , najwyżej spróbuj zrobić zastrzeżenie , że jak nie będzie OK to go oddasz spowrotem

Napisano
  • Autor

> całkiem możliwe , przestawiacz kąta wtrysku przez to może nie działać prawidłowo

a jak sprawdzić czy kąt wtrysku jest prawidłowo ustawiony ? Trzeba do mechaniora jechać, jakiegoś magika od Klekotów?

Napisano

> a jak sprawdzić czy kąt wtrysku jest prawidłowo ustawiony ? Trzeba

> do mechaniora jechać, jakiegoś magika od Klekotów?

niestety , sam nie sprawdzisz ,

ale bez sprawnego tego zaworku nawet nie masz sie po co wybierać

Napisano
  • Autor

Nosze się z zamiarem wymiany tego gówienka. W ASO zaśpiewali prawie 800. Znalazłem na słowacji w sklepie za ok 420 tutaj link dla lubiących poszprechać po słowacku LINK Zresztą to jakiś fajny sklep. Mają tam kupe rzeczy wraz z podanymi numerami oryginałów i zamienników. Dzięki temu odnalazłem producenta tego zamiennika. Jest nim niejak MEAT&DORIA LINK http://www.meat-doria.com/catmeat.php?ricerca=catalogom Nr.9033. Jutro muszę udać się do mojego sklepu gdzie kupuję najtaniej i kazać im takie cuś sciągnąć. Może ,że na słowacji będzie taniej to można zamówić netem.

Napisano
  • Autor

> jak widać to zawsze warto poszukać

Warto ale zajeło mi to troszki czasu. Chyba od 12 do 22 faint.gif Ale jak to zdobęde o 4 stówki mniej to dopiero wielka rzecz zostanie dla potomnych

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

W sobotę się wziołem i zasilikonowałem dziada. Dziś jest poniedziałek i nie cieknie yay.gif Zobaczymy jak długo. Będe obserwował bo nie mam na razie 450 zeta.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.