Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

sequent 24 - nie informuje ze gaz sie skonczyl

Featured Replies

Napisano

Hejka smile.gif

Otoz mam maly problemik:) Gdy konczy sie gaz przy migajacej diodzie informujacej ze jest rezerwa w momencie przelaczenia nie mam dzwieku buzzera ze gaz mi sie wlasnie skonczyl. A ze przelaczanie jest niezauwazalne to samochod przelancza sie na PB by po paru sekundach wrocic na lpg i po chwili znow na PB i tak w kolko screwy.gif az nie zorientuje sie ze cos jest nie tak. W programiku od sequent 24 w opcjach testowania instacji glosniczek dziala wiec jest sprawny. Moje przypuszczenia sa skierowane na zle ustawienia. Zobaczcie co moze byc nie tak zdjecie1 zdjecie2 zdjecie3

Dziwne sa pokazania ilosci gazu 236% icon_eek.gif przy tym wskazaniu pali sie juz tylko jedna dioda i jestem juz bliski rezerwy wiec powinno byc gdzies okolo 20 % . Nie sprawdzalem jakie sa wskazniki poziomu gazu po zatankowaniu ale niedlugo je zrobie i sie podziele informacja. Mam nadzieje ze ktos ma jakis pomysl IThankYou.gif

Napisano

> Hejka

> Otoz mam maly problemik:) Gdy konczy sie gaz przy migajacej diodzie

> informujacej ze jest rezerwa w momencie przelaczenia nie mam

> dzwieku buzzera ze gaz mi sie wlasnie skonczyl. A ze

> przelaczanie jest niezauwazalne to samochod przelancza sie na PB

> by po paru sekundach wrocic na lpg i po chwili znow na PB i tak

> w kolko az nie zorientuje sie ze cos jest nie tak. W

> programiku od sequent 24 w opcjach testowania instacji

> glosniczek dziala wiec jest sprawny. Moje przypuszczenia sa

> skierowane na zle ustawienia. Zobaczcie co moze byc nie tak

> zdjecie1 zdjecie2 zdjecie3

> Dziwne sa pokazania ilosci gazu 236% przy tym wskazaniu pali sie juz

> tylko jedna dioda i jestem juz bliski rezerwy wiec powinno byc

> gdzies okolo 20 % . Nie sprawdzalem jakie sa wskazniki poziomu

> gazu po zatankowaniu ale niedlugo je zrobie i sie podziele

> informacja. Mam nadzieje ze ktos ma jakis pomysl

Trzeba podejrzeć kilka innych wykresów dlaczego następuje przełączanie. Natomiast na wykresie poniżej jest nienaturalne piknięcie, ale od sensora wskazania przełączenie nie nastąpi.

277844869-poziomlpg.jpg

post-17477-1435247593293_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Trzeba podejrzeć kilka innych wykresów dlaczego następuje

> przełączanie.

O jakie dokladnie wykresiki chodzi smile.gif bo przelaczanie nastepuje zawsze kiedy na listwie spadnie cisnienie ponizej 700 mbar i tylko wtedy wystepuje smile.gif a to oznacza koniec gazu i zamiast buzzer mnie poinformowac o tym to on jak zaklety milczy smile.gif kiedy butla zaladowana gazem to ani razu nie przelaczylo mnie bez powodu na PB smile.gif Podejrzewam ze zle mam skalibrowany poziom gazu zwlaszcza ten dolny wynik 45 mV w kalibracji poziomu paliwa. Komputer dostaje informacje ze cisnienie spada w listwie do krytycznych 700 mbar i przelancza na benzynke ale ze wynik poziomu paliwa jest powyzej tych 45 mV to mysli ze ma gaz i nie wlacza buzzera smile.gif taka jest moja teoria:) Czyli na chlopski rozum trzeba podniesc te 45 mV w gore tak zeby one odpowiadaly faktycznie koncu gazu. A o ile to sie dowiem jak wyjezdze gaz do konca i zobacze ile procent bedzie mi pokazywalo na wykresie w monitoringu danych smile.gif bo te procenty na monitoringu danych to tak naprawde sa mV smile.gif Mam nadzieje ze nie zamotalem zlosnik.gif

Natomiast na wykresie poniżej jest nienaturalne

> piknięcie, ale od sensora wskazania przełączenie nie nastąpi.

tych pikniec jest o wiele wiecej jak zaczne bujac samochodem gdzie znajduje sie butla smile.gif ale to nie sa duze wahania tak +- 50-70 mV smile.gif a te takie duze pikniecie tylko raz wystapilo i nie wiem czemu smile.gif powtorzyc go juz nie moge:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.