Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

GOLF IV 1,4 16V 75PS - szarpie, pomocy!

Featured Replies

Napisano

witam!

mam maly problem z silniczkiem.

Silnik to 1.4 16V 75PS w Golf IV z 2001r.

na wolnych obrotach jest ok, ale przy powolnym przyspieszaniu lub bardzo szybkim silnik szarpie tak jak by mu paliwa brakowalo. Wymienione wszystkie filtry, pompa paliwa daje cisnienie prawodlowo.

Dodatkowo jest taki objaw ze po nocy trzeba ze 2,3 razy przekrecic kluczyk na zaplon bez rozruchu bo inaczej nie chce odpalic i trzeba dlugo krecic.

Co moze byc przyczyna takiego szarpania? wtryski? jak to zdiagnozowac?

dzieki

Darek

Napisano

Wiesz, że chyba zaczyna mi się to samo sciana.gif, wprawdzie nie zmieniłem jeszcze filtra paliwa, na wysokich obrotach jest wszystko ok.gif i nie wydje mi się, aby to była wina paliwa. Delikatnie szarpie jak jest zimny i ma obroty ok 2000 po dodaniu gazu jest ok. Po rozgrzaniu nie ma problemu.

Co do odpalania: czasami zdarza się że kręcę i nie chce odpalić a za drugim razem nie ma problemu. Nigdy nie zdarzyło się, abym musiał kręcic wiecej razy. To dzieje sie niezależnie od temperatury silnika.

Dziwne rzeczy dzieją sie też z obrotomierzem tzn czasami samochód zapali a obrotomierz zaczyna działać po ok 2 sekundach niewiem.gif

Ja w pierwszej kolejności wymienię kable WN (ok 350 zł sick.gif) bo są w nienajlepszym stanie, później będę się martwił o cewkę (świece mam nowe).

Ps. dzieje się tak od ok 2 tygodni

Napisano

> witam!

> mam maly problem z silniczkiem.

VAG mowi cos ciekawego?

Napisano

> VAG mowi cos ciekawego?

Ja jeszcze nie podłączałem (nie mam swojego kabelka) a na diagnostykę i tak muszę zmienić kable.

Na szczęście na Allegro można dorwać w normalniejszych cenach (140-220zł) niż na stronach Janmora lub Sentecha (350zł)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.