Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problemy z ruszaniem na gazie - silnik rozgrzany

Featured Replies

Napisano

Witam.

1kkm temu zainstalowałem LPG. Po przejechaniu 300 km, zaczeło się coś dziać - podczas ruszania na LPG, gdy lekko wciskam gaz to jak puszczę sprzęgło za wcześnie to będę miał kaczki i nie pojadę. Stwierdziłem że jak dodaję gazu to po ok +200 czuć takie jakby 'pyk' i od tej pory mogę rozpocząć puszczanie sprzęgła. Pojechałem do gazownika - ten coś tam posprawdzał i lekko dodał obrotów biegu jałowego. Teraz ten stan się nasila. Nie strzela w czasie jazdy tylko nieraz podczas ruszania słychać to 'pyk', a pod górkę to mogę zapomnieć o ruszeniu na lpg - wtedy to słychać takie seryjne pyk,pyk,pyk i samochód zaczyna się staczać. Kabelki i świece nówki sztuki NGK. Dzieje się to tylko na rozgrzanym silniku - na zimnym miło śmiga.

Instalacja II generacji - BingoM

Napisano

Jeżeli dzieje się tak po rozgrzaniu, to podejrzane może być któreś z połączeń elektrycznych (np. z masą lub nawet wewnątrz centralki). Zakładając solidny montaż i instalację nówkę, przeważnie takie rzeczy mają prawo dziać się dopiero po dłuższym użytkowaniu LPG.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.