Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z postojówkami Astra F

Featured Replies

Napisano

Witam mam problem z postojówkami niedawno kupiłem asterke i jak sie dowiedziałem wczoraj w garażu po zmroku nie świecą mi postojówki z przodu dziś sprawdziłem i są tam tylko wtyczki, w których jest napięcie po właczeniu swiateł. I tutaj źródło problemu czy postojówki to sa same żaróweczki czy jest do tego jakaś obudowa która wchodzi w reflektor?? mile widziane zdjęcia brakującego elementu z góry dzieki za odpowiedź...

Napisano

> Witam mam problem z postojówkami niedawno kupiłem asterke i jak sie

> dowiedziałem wczoraj w garażu po zmroku nie świecą mi postojówki

> z przodu dziś sprawdziłem i są tam tylko wtyczki, w których jest

> napięcie po właczeniu swiateł. I tutaj źródło problemu czy

> postojówki to sa same żaróweczki czy jest do tego jakaś obudowa

> która wchodzi w reflektor?? mile widziane zdjęcia brakującego

> elementu z góry dzieki za odpowiedź...

Zarówki bezcokołowe (typu nie pamiętam)o mocy 5W. Budowa identyczna jak tych żarówek, co stosowane są jako kontrolki lub podświetlenie zegarów i konsoli. Żadna dodatkowa obudowa nie jest potrzebna.

Napisano
  • Autor

> Zarówki bezcokołowe (typu nie pamiętam)o mocy 5W. Budowa identyczna

> jak tych żarówek, co stosowane są jako kontrolki lub

> podświetlenie zegarów i konsoli. Żadna dodatkowa obudowa nie

> jest potrzebna.

W takim razie co przytrzymuje żarówke w reflektorze?? wtyczka zasilająca nijak nie pasuje do otworu w lampie, nie mam aparatu, ale otwór ten jest okragły z dwoma wcięciami po bokach tak jakby wchodziłtam cokól od żarówki który potem nalezy przekrecić by żarówka trzymała sie na miejscu. możliwe ze sa to żarówki W5W ale wg mnie czegoś tam jeszcze brakuje nie wiem dokładnie czego

Napisano

o ile sie nie myle jest taki okragly plastikowy element w ktory wchodzi zarowka na wcisk, a jak juz wcisniesz to wkladasz ten okragly plastik w otwor i obracasz o jakies 90 stopni i po wszystkim, swoja droga dlaczego masz sama wtyczke to przechodzi moje wyobrazenie grinser006.gif

wg EPC wyglada to tak, jakosc niestety pozostawia wiele do zyczenia

277863549-postojowka.JPG

post-31684-14352476026495_thumb.jpg

Napisano

> swoja droga dlaczego masz sama wtyczke to przechodzi

> moje wyobrazenie

Pewnie mechanik, który naprawiał auto po dzwonie uznał, że przydadzą się mu te plastiki zlosnik2.gif

Ojcu w taki sposób auto ograbili nono.gif

Napisano
  • Autor

> Pewnie mechanik, który naprawiał auto po dzwonie uznał, że przydadzą

> się mu te plastiki

> Ojcu w taki sposób auto ograbili

Całkiem możliwe ze obrobił ja mechanik w koncu w 2000 przyjechała z niemiec po dzwonku i faktycznie przód był robiony, wymiana przedniego pasa, maski

orientuje sie ktos czy takie plastiki sa do kupienia w sklepie motoryzacyjnym czy musze szukać gdzies na szrocie?

Napisano

mozesz zapytac w ASO moze nie beda drogie, poszukac na szrocie albo allegro, duzo ludzi sprzedaje auta na czesci, m. in. asterki wiec mozesz ich w ciemno zapytac czy nie maja i moze za pare groszy pchna ok.gif

Napisano
  • Autor

allegro dobra rzecz, zxaraz poszukam, tylko denerwuje mnie kiedy za przesyłke płace więcej niż za kupowany przedmiot dzieki za pomoc bede szukał

Napisano

a wracajac do tego elementu to wyglada tak

277863677-144583365.jpg

wiec zapytaj rowniez sprzedawcow lamp, bo samych tych oprawek ciezko znalezc

post-31684-14352476026902_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

a mam takie pytanie pewnie mało prawdopodobne ale moze akurat, znajomy ma rozbita honde civic nie pamietam który rocznik, ale sedna 4 drzwiowy. czy jest szansa ze te plastiki u niego sa podobne(jeśli wogóle sa) moze wtedy prościej było by wymienić wtyczki na kablach i przełożyc tamte??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.