Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odpowietrzniki chłodnicy

Featured Replies

Napisano

Może ktos w autokącikowych wie gdzie są odpowietrzniki w 1.4? Dodatkowo mam jeszcze pytanko na tenat termostatu i płynu do chłodnicy,a mianowicie jakie polecacie. cfaniak.gif

Pozdrawiam Kuba 30.GIF

Napisano

> Może ktos w autokącikowych wie gdzie są odpowietrzniki w 1.4?

> Dodatkowo mam jeszcze pytanko na tenat termostatu i płynu do

> chłodnicy,a mianowicie jakie polecacie.

> Pozdrawiam Kuba

Otóz chyba tak samo jak w 1,6 odpowietrznik musi się gdzieś znajdować na rurce idącej do nagrzewnicy, lub na chłonicy, musisz poszukać smile.gif

Co do płynu my mamy od 7 lat lanyu paraflu, ale mam już go dosyć w tej cenie 34,90 za 1L-> 2L(koncentrat). Kup borygo albo jak gdzieś czytałem najlepszy chyba był Budget robiony przez boryszew!

Napisano

Co do odpowietrzników to nie wiem ale płyn to PARAFLU. Można go kupić jako juz gotowy do wlania lub w koncentracie. Teraz nie pamiętam co sie lepiej opłaca. Jak kupisz koncentrat to rozcieńczaj go wodą destylowaną.

Boa

Napisano

Odpowietrzniki są na wężach (2) i na chłodnicy (1). Razem 3 smile.gif

Co do płynu, to wlałem Dyngel 2000. W sobotę sprawdzałem testerem płyn w układzie - wyszło minus 25 stopni. Pomyślałem - troche mało, więc sprawdziłem płyn, który został mi w butelce. Efekt pomiaru - SYBERIA!!! Prawie minus 50 stopni! (na butelce było napisane -37) Oznacza to, że w układzie została masa wody po płukaniu układu:(. Facet w serwisie Fiata powiedział mi, że w tym silniku nie ma niestety zaworka spustowego. Cholera wie, jak się pozbyc całości płynu z układu, chyba trzeba wziąć samochód, podnieść, obrócić do góry kołami i wytrząchać płyn hehe.gif

W każdym razie jeśli o płyn chodzi, polecam Dynagel 2000 (aby tylko nie był rozcieńczony).

Napisano

Facet w serwisie Fiata powiedział mi, że w

> tym silniku nie ma niestety zaworka spustowego. Cholera wie, jak

> się pozbyc całości płynu z układu, chyba trzeba wziąć samochód,

> podnieść, obrócić do góry kołami i wytrząchać płyn

To że nie wiesz, to nie znaczy że nie można. Poczytaj sobie wątki na ten temat, to się dowiesz.

Napisano

> To że nie wiesz, to nie znaczy że nie można. Poczytaj sobie wątki na

> ten temat, to się dowiesz.

Zacytowałem zdanie mechaniora z serwisu Fiata

Wiele razy był poruszany temat tego zaworka. Przeszukałem archiwum - nie znalazłem nic. Nawet kiedys na jakims watku, wiele osób pisało, że jest coś takiego, nikt jednak nie wskazał gdzie. Kiedy wyraźnie zapytałem, gdzie jest ten zaworek, wszyscy nabrali wody w usta i nikt nie odpowiedział.

A może kolega wytłumaczy, ewentualnie zamieści fotkę?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.