Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

brava 1.2 - warto kupic ?

Featured Replies

Napisano

witam i mam szybkie pytanie

rocznik 1999,

silnik 1.2,

przebieg 136kk,

serwisowany,

wyposazenie wersja sx ( goly ?)

zimowki,

auto za 10k.

przebieg i dobry stan raczej pewny - osoba znajoma sprzedaje.

auto z salonu 1 wlasciciel.

warto kupowac ? ile w przyblizeniu mozna jeszcze pojezdzic przy prawidlowej obsludze ?

z gory dziekuje

pozdrawiam

klin

Napisano

Wydaje mi się, że z Fiatami Bravo to nigdy nie wiadomo. Mój - kupiony 5 miesięcy temu - też wyglądał dobrze, nic nie wskazywało że coś będzie się w nim psuło, ale szybko się to zmieniło. Oprócz kosztów związanych z zakupem auta, wydałem do tej pory na "drobne naprawy" ponad 2500 PLN. Co miesiąc pakuję w niego kupę pieniędzy, od wczoraj mam nowy problem z moim Bravo. Bravo są raczej piekne, ale zastanów się dobrze czy to dobra inwestycja. Nie chcę Ci mówić że warto bo potem będziesz miał do mnie pretensje. Jest jeden pozytyw - nie musisz się martwić że nie masz gdzie wydawać oszczędności.

Napisano
  • Autor

> Wydaje mi się, że z Fiatami Bravo to nigdy nie wiadomo.

a moze z brava jest lepiej ? to o te auto chodzi pomylilem opis,a samochodu po prostu jeszcze nie widzialem, rozrozniam modele

Napisano

Od ok. poltora roku mam Bravo 1.6 99r. Praktycznie oprocz tankowania i mycia nic nie robie, tylko jezdze smile.gif

Auta od roku 99 (facelifting) sa lepiej wykonane, maja poprawione niektore detale (elektronika, elementy wnetrza, itd.) i sprawiaja duzo mniej klopotow niz starsze modele.

Uwazam, ze cena ktora podales jest dobra. Jesli po dokladnym przegladzie, nie wyjda jakies powazne mankamenty, auto warte jest uwagi.

Napisano

> witam i mam szybkie pytanie

warto zlosnik.gif

skoro serwisowana to zobacz co działo się z autem. ja kupiłem identyczną niecały miesiąc temu, też serwisowana w ASO. przeanalizowałem wszystkie faktury i mam obraz kiedy i co było robione. auto ma przebieg 12kkm, jeżdiło po mieście, wymienione było zawieszenie(to co należy wymienić) sprzęgło po 80kkm(miasto i kobieta) ostatnio kompletny wydech. czyli robione to co we fiacie lubi się zużyć.

czy warto?? zanim skasowałem przejechałem bravą 2kkm, bardzo przypadał mi do gustu ta ciężka skrzynia oraz jej przełożenia idealnie pasujace do mojego stylu jazdy.

jak stan dobry, nie boisz się fiata i wiesz co masz przed kupnem pomacać i czego słuchac to bierz i się nie zastanawiaj

Napisano

> rocznik 1999,

> silnik 1.2,

> przebieg 136kk,

> serwisowany,

> wyposazenie wersja sx ( goly ?)

> zimowki,

> auto za 10k.

> przebieg i dobry stan raczej pewny - osoba znajoma sprzedaje.

> auto z salonu 1 wlasciciel.

> warto kupowac ? ile w przyblizeniu mozna jeszcze pojezdzic przy

> prawidlowej obsludze ?

> z gory dziekuje

> pozdrawiam

> klin

jeśli to ma chodzic o brave 1.2 16V a nie o bravo to możemy pogadać. Mam taką właśnie z 99r, gdy kupowałem miała przejechane 82kkm teraz ma 101kkm, do tej pory wymieniłem tylko wachacze przód, tylne są juz do regeneracji, wydech bez końcówki drgań no i standartowo po zakupie płyny, rozrząd poprzedni właściciel wymienił po 61 kkm także chwile mam spokój, do tej pory jeździ bezboleśnie trzeba tylko troche o to autko dbać i słuchać co się z nim dzieje, spalanie przy oszczędnej jeździe w moimok 6,8literka średnio no i co chcesz jeszcze wiedzieć?

Napisano
  • Autor

a ma ktos lpg w takim aucie ?

jaka instalacja i jak wrazenia z jazdy ?

Napisano

> a ma ktos lpg w takim aucie ?

> jaka instalacja i jak wrazenia z jazdy ?

niestety nie mam lpg i myslę, że przy takim spalaniu i tym silniku nie warto no chyba że robisz od groma kilometrów, wrażenia z jazdy no cóż : dwie osoby na pokładzie autko płynie więcej niz 160 nie ryzykowałem i było to raz, ale jeszcze spokojine by pocisnął, rodzinka 4 osobowa + bagaże trzeba brać większy rozpęd przy wyprzedzaniu no i przy 140 juz ciężar czuć no i najważniejsze ten samochód z tym silnikiem lubi wysokie obroty i otym trzeba pamiętać, jeśli jeździsz sam to polecam no i ten silnik jest również ekonomiczny i mało awaryjny

Napisano

Za tę cenę, warto. Oczywiście, jeżeli przebieg pewny i patałach przy nim nie grzebał. Między Bravo i brawa, jeśli chodzi o eksploatację, nie ma różnicy.

Ja mam Bravo z tym silnikiem, przebieg ponad 200 kkm i na remont silnika się nie zanosi.

Nad gazem musisz się zastanowić, bo wkłada się tylko sekwencję i musisz naprawdę sporo jeździć, żeby się zwróciło.

Napisano

> rocznik 1999,

> silnik 1.2,

> przebieg 136kk,

> serwisowany,

> zimowki,

> auto za 10k.

> prawidlowej obsludze ?

> z gory dziekuje

> pozdrawiam

> klin

bieraj, bedziesz zadowolony z pszczolki... jesli poprzedni wlascieicl o nia dbal

Napisano

Nie myśl tylko działaj. Sam mam z 99 rocznika, przebieg 100 tys i myślę drugie tyle przejechać.

Boa

Napisano

a cyzby kolega kupil "okazje z niemiec, w stanie idealnym, uzytkowany przez emeryta tylko w niedziele do kosciola"??? zlosnik.gif

Jesli sie kupuje auto z pewnego zrodla to raczej takie problemy sa wykluczone. Za 2500 to mozna wymienic prawie calego Fiata icon_eek.gif

Ja mam akurat od marca Brave 1,6 SX krajowa z 97' i powiem tylko tyle - wymienilem w niej to co bylo do zrobienia w czasie kupna czyli: wahacze przod oraz termostat - laczne koszty ok. 500 zł + dodatkowo wszystkie plyny i rozrzad ale to standard przy uzywanym aucie wiec tego nie licze. Poza tymi drobiazgami to jestem zadowolony - nie musze myslec czy dojade tam gdzie chce i wcale nie narzekam ze to FIAT smirk.gif

Napisano

> warto kupowac ?

Warto auto po liftingu, silniczek Ok oszczedny i przyjemny w eksploatacji. Gazować go się nie opłaca

ile w przyblizeniu mozna jeszcze pojezdzic przy

> prawidlowej obsludze ?

Do końca świata albo jeszcze dłuej. Jeżeli nie był stuknięty to rdza blach nie źre bo buda jest ocynkowana, a inne podzespoły w normalnej eksploatacji i dbałości też sporo wytrzymają

Napisano

> rocznik 1999,

> silnik 1.2,

> przebieg 136kk,

> serwisowany,

> zimowki,

> auto za 10k.

> prawidlowej obsludze ?

> z gory dziekuje

> pozdrawiam

> klin

Też mam Brava 80 16v sx z 1999 r kupiona przy 127k km. W tej chwili ma 156k km. Z usterek:

135k km tylne amortyzatory

140k km oba wachacze przód

142k km klamki

150k km końcówka drążka kierowniczego

oprócz tego standardowo filtry, płyny, oleje...

czeka mnie jeszcze wymiana zawiasu w tylnych dzwiach (włoska stal zlosnik.gif ), tłumik trochę przepuszcza, tarcze i klocki z przodu.

W sumie cena yikes.gif. Nie sądziłem, że jeżdzę tak tanim autem sick.gif

Jeżeli gaz to to tylko sekwencja od 3000 pln za instalkę.

Wersja sx na w standardzie: radio, elektryczne szyby przód, poduszka kierowcy, lakierowane zderzaki i lusterka. Ja wiem czy goły zlosnik2.gif

Napisano

> a ma ktos lpg w takim aucie ?

> jaka instalacja i jak wrazenia z jazdy ?

Mam taką bravke od nowości.Obecnie mam przejechane 120kkm.Przy 75 kkm założyłem instalację gazową IV generacji.Niektórzy mówią że auto mało pali benzynki i mają racje bo moja tez spala do 7l po miescie.Zdecydowałem się na gaz bo ekonomia wzieła górę;)Autko na lpg chodzi bardzo dobrze.To co moi przedmówcy napisali: musisz dużo jeździć żeby się spłaciła.W aucie wymieniałem wahacze przód, teraz sprzęgło, amorki przód, tarcze i klocki oraz normalna eksploatacja czyli oleje itp. Dla mojej 4 osobowej rodzinki autko w sam raz.W teście na A4 pomiędzy Katowicami i Krakowem leciałem 190km/h.W Niemczech na autobahnie 160km/h to normalka.Jak dobry stan to się nie zastanawiaj.

Napisano

>Hej !

mam 1.2 16v od 1999r oku

przejechane 140 tys km

autko ok, za taka cenę i jesli wiesz od kogo kupujesz to bierz. części zamienne nie są drogie(na pocieszenie)

jesli bedziesz dbał to posłuzy jeszcze długo...

pozdrawiam

Napisano

Oczywiscie ze warto silniki te sa bardzo oszczedne i ma prz tym dobre osiągi smile.gif

Napisano

Napewno warto

Man Brave 1.2 od póltora roku tearaz mam 90kkm.

Ostanio trochę szwankował zapłon ale klubowicze wyprowadzili mnie na prostą .

Naprawde gorąco polecam.

P.S. To już trzecia Brava w mojej rodzinie i silnik 1.2 chyba jest najmniej awaryjny, a co to LPG to sie nieopłaci, auto pali zbyt mało.

Pozdrawiam

Napisano

Ja też polecam to autko. Mam je już 3 rok (Brava 2000). Bardzo sobie chwalę. Dożo nie pali, wygodnie się jeździ. Bezusterkowe, zrobiłem nim ok 30tys km. Najgorsze te klamiki, których już nie dzierżyłem i w końcu wymieniłem wszystkie cztery. Wcześniej miałem POLO 1,6 96 r. i poza tym że było dynamiczniejsze nic więcej na plus nie mogę o nim powiedzieć. W moim przekonaniu POLO vs. BRAVA 1,2 - Fiat wygrywa zdecydowanie.

Jak masz na oku zadbane autko i zamierzasz o niego dbać to powinno ci długo posłużyć.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.