Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

uszczelka, guma drzwi - pomocy

Featured Replies

Napisano

witam

korzystajac z pomyslu bodajze kol lelka postanowilem oswietlic dodatkowo tylne klamki i drzwi. jak wiadomo wymaga to przeciagniecia dodatkowego przewodu od jakiegos zrodla zalaczanego razem ze swiatlami.

przy tylnych drzwiach-zdjalem tapicerke, zdjalem gume w ktorej przewodu przechodza z drzwi do budy, przepchnalem tamtedy kabelek ktory poprowadzilem potem progiem i...

za ch..a waclawa nie moge zalozyc z powrotem tej gumy na swoje miejsce. nie chcialbym zostawiac jej luzem bo jednak w czasie bocznego dyszczu jakas woda sie tam dostanie.

czy ktos ma jakies wspomnienia z zakladania tej gumy?

trzeba wyjac ten plastik na ktory nalozonona byla guma? czy jakos inaczej tego dokonac?

podczas 4h kombinowania naklalem sie tyle ze limit jeszcze na przyszly rok wyczerpany mam...

Napisano
  • Autor

> Zabacz na foty, które zapodawaliśmy z kolegą city900 :

> http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Board=astra&Number=277826054

> Guma ma się wsuwać swobodnie w drzwi a zamocowana jest do plastiku

> (plastik wchodzi w "zatoczenie" w gumie.

dzieki jestes wielki!

wiedzialem ze plastik ma wejsc w zatoczenie gumy ale nie szlo mi jego wyciaganie z blachy(nie wiedzac jak wyglada on w srodku poruszalem sie jakby po omacku) wiec palowalem sie z zakladaniem gumy na lekko wysuniety plastik (o ja glupia pipa)...

teraz juz wiem ze wystarczy 3zaczepy w plastiku wcisnac i wyjac dziada:) (BTW w zyciu by mido glowy nie przyszlo wpisac w szukaj "Zlacza x33 i x36" smile.gif )

Napisano

> korzystajac z pomyslu bodajze kol lelka postanowilem oswietlic

> dodatkowo tylne klamki i drzwi.

I jakie efekty? Zrobiłeś podświetlenie?

Napisano
  • Autor

> I jakie efekty? Zrobiłeś podświetlenie?

a gdziez tam:) na razie mam przeciagniety kabelek z tylnych drzwi az pod schowek. teraz zastanawiam sie pod co podpiac ten koniec kabla.

aby podswietlac tylko w nocy (gdy swiatla wlaczone) najblizszym punktem zasilania jest chyba ta "kropka" (to chyba jakas dioda) od elektrycnych szyb w przednich drzwiach. niestety na sama mysl o kolejnej walce z drzwiami mna telepie:) znasz moze lepszy punkt podpiecia sie?

Napisano

> aby podswietlac tylko w nocy (gdy swiatla wlaczone) najblizszym

> punktem zasilania jest chyba ta "kropka"

Nie... Jak już wyszedłeś z tylnych drzwi do słupka przelotką to zdejmij osłonę progu i zobaczysz wiązkę. Musisz znaleść w niej przewód do tylnej lampy - światło pozycyjne. Nie pamiętam koloru ale zajrzyj do tylnej lampy i zobacz jaki kolor dochodzi do żarówki pozycji. Natnij izolacje i wepnij się.

Z przednich drzwi podobnie: wejdziesz do kabiny i podepniesz się pod ten sam kabel co z tylnych tylko "wcześniej". Będziesz miał zasilanie tylko razem ze światłami.

Mi raczej chodziło o to gdzie zamontujesz diody czy co tam masz w planie wink.gif

Pozdroofka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.