Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

po co register jak jest attuator w inst II gen ???

Featured Replies

Napisano

witam

wlsnie szukalem na forum ale nie znalazlem do konca satysfakcjinujacej mnie odpowiedzi. po co gazownicy zakladaja register pomiedzy mixerem a attuatorem w instalacjach II gen ??? nie wiem jak w innych ale u mnie w BRC BLITZ jest register. za to w instrykcji do blitza wyczytalem ze nie powinno sie zakladac dodatkowego registra jak jest attuastor sterowany elektrycznie. wiec jak to jest? na attuatorze mozn cvos jeszcze regulwoac czy jest on fabrycznie ystawiony i lepiej go nie ruszac ? w koncu jak regulowac wysokie obroty registrem czy pokretlem jakims attuatora ? doczytalem sie ze register ogranicza od gory przeplyw gazu z attuatora. jak to w koncu jest.

Napisano

Ja tez mam blitza i mam register. Attuator jest wstepnie ustawiony na jakas tam wydajnosc (u mnie jest oznakowany niebieska farbka) i gazownicy boja sie tego ruszac (mozliwe, ze gwarant im zabronil) i dlatego wstawiaja dodatkowy zawor do regulacji mieszanki na maksymalnych obrotach. Po gwarancji wyrzuce ta srubke na przewodzie do miksera i wyreguluje ta duza sruba attuatora, no ale to za rok. :-)

PS. pekla Ci moze ta plastikowa oslona cewki attuatora, bo u mnie tak i podobno u wielu osob tez, wiec moze pod koniec gwarancji wymienie na nowy dlatego wole nie ruszac.

Napisano
  • Autor

> Ja tez mam blitza i mam register. Attuator jest wstepnie ustawiony na

> jakas tam wydajnosc (u mnie jest oznakowany niebieska farbka) i

> gazownicy boja sie tego ruszac (mozliwe, ze gwarant im zabronil)

> i dlatego wstawiaja dodatkowy zawor do regulacji mieszanki na

> maksymalnych obrotach. Po gwarancji wyrzuce ta srubke na

> przewodzie do miksera i wyreguluje ta duza sruba attuatora, no

> ale to za rok. :-)

> PS. pekla Ci moze ta plastikowa oslona cewki attuatora, bo u mnie tak

> i podobno u wielu osob tez, wiec moze pod koniec gwarancji

> wymienie na nowy dlatego wole nie ruszac.

hmm czyli po wywaleniu registra regulujemy attuatorem tak jak registrem wg miernika lub testera sondt lambda?

PS> nie pekla mi ta oslona, a instalke mam juz 1.5 roku, nie wiem czemu innym pekaja, moze kwestia zlego montarzu albo co, moze za bardizo drga sam redyktior podczas jazdy i w koncu kiedys tam jakie snaprezenia powstaja i peka, nie wiem.

Napisano

Wiem, że kiedyś były instalacje trochę mniej zaawansowane np.: 1,5 gen. (tak bym to określił).

Miałem takie coś w Sienie. U mnie był i attuator i register - taka śruba (jeżeli dobrze rozumiem). W tego typu instalkach attuator miał tylko 80 kroków i wstępnie instalka ustawiana jest śrubą, a attuator ją dostraja (tak było u mnie). W instalacji takiej jak mam teraz attuator ma 240 kroków i komputer gazowy sam radzi sobie z regulacją.

Napisano

>teraz attuator ma 240 kroków i komputer gazowy sam radzi

> sobie z regulacją.

w blitzu jest attuator magnetyczny i ma niezliczna ilosc krokow. :-)

Regulacja jest ciagla od 0 do 100% otwarcia, ale to 0% to nie jest calkowite zamkniecie, przynajmniej tak mi sie wydaje z obserwacji.

Napisano

po co gazownicy zakladaja

> register pomiedzy mixerem a attuatorem w instalacjach II gen ???

> nie wiem jak w innych ale u mnie w BRC BLITZ jest register

U mnie też w BRC BLITZ nie zamontowali registra, jest tylko sam attuator (instalka z września 2004). Wszystko chodzi znakomicie i nie wiem po co jeszcze register.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.