Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ściąga na prawo

Featured Replies

Napisano

nie wymieniałem jeszcze opon, nic nie było ruszane. Wszystko było zawsze ok. Wczoraj na autostradzie jadąc kolo 100 km/h puściłem na chwile kierownice i auto zaczeło mi zjezdzać w prawo dosyć mocno, powtórzyłem to z 4 razy i ojbaw ciągle ten sam crazy.gif pamietam że tydzien temu trafiłem prawym kołem w dużą dziurę...co mogło sie uszkodzić.. jakieś przypuszczenia .. felga wygląda na prostą.

Napisano

tylko na oko prosta...napewno straciłą wyważenie poztaym hamulec Ci czasem nie łapie choć troche z jednej strony??

Napisano

> nie wymieniałem jeszcze opon, nic nie było ruszane. Wszystko było

> zawsze ok. Wczoraj na autostradzie jadąc kolo 100 km/h puściłem

> na chwile kierownice i auto zaczeło mi zjezdzać w prawo dosyć

> mocno, powtórzyłem to z 4 razy i ojbaw ciągle ten sam

> pamietam że tydzien temu trafiłem prawym kołem w dużą

> dziurę...co mogło sie uszkodzić.. jakieś przypuszczenia .. felga

> wygląda na prostą.

Mogła zbieżność powiedzieć 30.GIF

czyt. albo drążek albo końcówka drążka...

Napisano

jak wino najlepszy rocznik zlosnik.gif 93' claps.gif zbieznosc na 99% nie podejzewam cie ze zaczoles pisac na forum nie sprawdzajac cisnienia w gumach zlosnik.gif skocz na stacje i zapodaj wstepne badanie zbieznosci za wsadz gosciowi 10zl w kieszen i bedziesz wiedzial co sie dzieje zlosnik.gif

Napisano

moj tez zjezdzal w prawo, ale tak sie zlozylo, ze zapodalem w kraweznik pelnym bokiem i o dziwo przestal ;p

Napisano

> nie wymieniałem jeszcze opon, nic nie było ruszane. Wszystko było

> zawsze ok. Wczoraj na autostradzie jadąc kolo 100 km/h puściłem

> na chwile kierownice i auto zaczeło mi zjezdzać w prawo dosyć

> mocno, powtórzyłem to z 4 razy i ojbaw ciągle ten sam

> pamietam że tydzien temu trafiłem prawym kołem w dużą

> dziurę...co mogło sie uszkodzić.. jakieś przypuszczenia .. felga

> wygląda na prostą.

felga może wygladać na prostą ale.....

jak wyglada sprawa z powietrzem w tym kole? nie uchodzi?

Jesli wszystko ok to może być skrzywiony wahacz lub rozleciała się gałka kierownicza, bez pooglądania od spodu będzie cięzko stwierdzić

Napisano
  • Autor

> jak wino najlepszy rocznik 93'

no ba... blachy jak z fabryki tylko z cześciami mechanicznymi coraz więcej problemów...

zauważyłem jeszcze jedną rzecz żeby jechac na wprost musze trzymac kierownice delikatnie skręcona w lewo...zawsze bylo na równo. Powietrze w oponach ok wszedzie tak samo.

Napisano

zawiecha dobra ? wahacze (sworzen dokladniej) , zbieznosc ?

Napisano

Miałem podobny przypadek (uderzyłem w krawężnik i kierownica lekko w lewo się skręciła), jak się okazało drążek kierowniczy do wymiany i oczywiście na nowo zbieżność trzeba było ustawić.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

byłem wyprostowac felge bo byla troche skrzywiona, ale po założeniu objawy ani troche się nie zmieniły .. z dnia na dzień jest jakby troche gorzej... przy zmienianiu koła zauważyłem że jak złapie za amor i nim roszam to strasznie lata tzn jest jakby luzny da sie nim poruszac do przodu i do tyły ... ma tak byc .?? bede musial posprawdzac tą zbirznośc crazy.gif

aha objaw jest taki ze jak jade szybko to nie odczuwam tego tak bardzo .. bardziej czuc to przy mnijszych predkościach sprawia wrazenie właśnie jakby krzywego koła .."zatacza się" podobnie gdy skrecam w prawo, no i przy tej jezdzie na wprost musze miec kierownice lekko skrecona w lewo bo po puszczeniu wraca do poziomu ale samochod zjezdza od razu na prawo..

Napisano

> byłem wyprostowac felge bo byla troche skrzywiona, ale po założeniu

> objawy ani troche się nie zmieniły .. z dnia na dzień jest jakby

> troche gorzej... przy zmienianiu koła zauważyłem że jak złapie

> za amor i nim roszam to strasznie lata tzn jest jakby luzny da

> sie nim poruszac do przodu i do tyły ... ma tak byc .?? bede

> musial posprawdzac tą zbirznośc

> aha objaw jest taki ze jak jade szybko to nie odczuwam tego tak

> bardzo .. bardziej czuc to przy mnijszych predkościach sprawia

> wrazenie właśnie jakby krzywego koła .."zatacza się" podobnie

> gdy skrecam w prawo, no i przy tej jezdzie na wprost musze miec

> kierownice lekko skrecona w lewo bo po puszczeniu wraca do

> poziomu ale samochod zjezdza od razu na prawo..

amor nie powinien latac to jest pierwsze mozliwe ze bedziesz mial do wymiany to co koledzy wyzej napisali czyli jakas czesc mechaniczna

Napisano

> amor nie powinien latac to jest pierwsze mozliwe ze bedziesz mial do

> wymiany to co koledzy wyzej napisali czyli jakas czesc

> mechaniczna

Amor- jak lata to bedzie do wymiany, ale samochód prawdopodobnie nadal będzie ściągał. Jeżeli kłopoty powstały po szybkim wjechaniu w dziurę podczas jazdy na wprost, to wydaje mi się, że wahacz skrzywiony albo sworzeń wybity. Tak jak Koledzy pisali, sprawdzić na początku trzeba drążek kierowniczy i końcówkę drążka.

Napisano
  • Autor

przyczpuszczam ze stało sie to wlasnie po wjechaniu w tą dziurę... no i objaw taki jakby właśnie coś sie skrzywiło. bo jak na prostej puszcze kierownice to ona sama odbija w prawo i wraca odbija i wraca, przez to myslalem ze to koło skrzywione ... no ale nic .. trzeba będzie sprawdzić to o czym wyżej pisaliście .. czuje że pogrąży mnie to finansowo crazy.gif bo amory planowałem wymienic dopiero po zimie ale wczoraj zauważyłem to że da się nim poruszac ręcznie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.