Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

KOMPUTER CZY CZUJNIK

Featured Replies

Napisano

WITAM!!

Mam w zasadzie dwa tematy . Pierwszy dotyczy ABS-u :sciana

Jakieś 1,5 roku temu w mojej asterce przetarł sie kabel od czujnika ABS-u prawego przód. Odłączyłem gada. jump.gif

W czwartek jednak kupiłem czujnik i kilka innych części ,wszedłem do kanału i grzebałem . Efekt jest taki:

Jak odpalam maszyne wszystko ok. Komtrolka zapala sie na moment , za chwile gaśnie i ABS jest sprawny. zaczne cofac nic sie nie dzieje , sprzet jeździ . Lecz przy próbie normalnej jazdy do przodu nie mija 10 sekund i pomarańczowa lampka miga angryfire.gif

ABS przestaje działać. Wydaje mi sie że czujnik jest ok. Może trzeba jakoś zresetować komputer pokładowy lub coś w tym rodzaju. Wiejście do kompa u mnie jest 10 pinowe i jak ktoś wie jak go skasować samodzielnie to prosze o rady.

Druga sprawa to włacznik spryskiwaczy. chyba styki nie łącza .Więcej nie dziala jak działa. Na najwyższym biegu za 7 razem zaskoczy. jak ktos ma opis jak rozebrac przekaznik i co zrobic by go naprawic to prosze o link lub sugestie blagam.gifblagam.gifblagam.gifblagam.gifblagam.gifblagam.gifblagam.gif

Napisano

Hej, a skąd jesteś ? Bo jeśli z okolic W-wy to podjedź do Pana Wojdyny na sprawdzenie komputerem - bedzie najszybciej, najbezpieczniej i najtaniej... u mnie zaczęła błyskac lampka od poduszki powietrznej ale raz się świeciła a raz nie przy zapłonie. Później nie gasła wcale. Tech w Auto-Ekspercie od razu pokazał gdzie leży usterka... i po problemie smile.gif Czego i Tobie życzę smile.gif

Napisano

> Wiejście do kompa u mnie jest 10 pinowe

Jeśli j. ang. nie jest Ci obcy to mogę coś podrzucić na temat sprawdzania ABS ze złączem 10 pin, tylko podaj mi swój e-mail.

Napisano

Zmostkuj piny A i K w gniazdku diagnostycznym i odczytaj kody.

Napisano
  • Autor

> Jeśli j. ang. nie jest Ci obcy to mogę coś podrzucić na temat

> sprawdzania ABS ze złączem 10 pin, tylko podaj mi swój e-mail.

Z niecierpliwością czekam na rady

email: [email protected]

893goodvibes.gif893goodvibes.gif893goodvibes.gif Dzieki

Napisano
  • Autor

niestety do W-wy mam ponad 230 km. wiec w ostateczności tam podskocze , jestem z okolic Pajeczna - Bełchatów-Radomsko

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.