Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

tuning BOX

Featured Replies

Napisano

> zapraszam

> warte jest to tej kasy czy to tylko pic na wode zwykły fotomontaz

Może zapytaj tych co już kupili a jest ich całkiem sporo hehe.gifhehe.gifhehe.gif

Napisano

> zapraszam

> warte jest to tej kasy czy to tylko pic na wode zwykły fotomontaz

Bylo o tym wiele razy... skromny.gif Gowno jakich malo... sick.gif Wszystkie takie wynalazki opieraja sie na zmianie rezystancji czujnikow temperatury plynu chlodzacego lub temperatury zasysanego powietrza... no.gif Oszukuja komputer wtrysku, ktory widzi silnik jako "zimny" mimo, ze faktycznie jest "goracy" przez co dozuje wieksza dawke paliwa... no.gif Moze i mocy troche przybywa, ale zuzycie paliwa rosnie drastycznie no i dochodza wszystkie konsekwencje jazdy na zbyt bogatej mieszance... sick.gif

Napisano

jak dla mnie to zwykły potencjometr w łandej obudowie z włącznikiem umożliwiającym zamknięcie obwodu w kazdej chwili z kabiny samochodu

grinser006.gif

Napisano

tak jak mówi kolega skrot to tylko oszukuje kompa i cały jest załączone ssanie

Napisano

Żal mi ludzi którzy to kupili... a może to ich czegoś nauczy ?

Napisano

nie jest to zaden chip, a jedynie rezystor warty ok 2zl. scislej mowiac jest to potencjometr z wlaczonym w szereg wylacznikiem oraz dwuzylowym przewodem.

podlaczyc to mozna pod przeplywomierz albo czujnik temperatury ECU. "dzialanie" polega na oszukiwaniu ECU co do faktycznych stanow fizycznych otoczenia.

skutki uboczne to wedlug mojej wiedzy: totalne zanieczyszczenie komory spalania w skutek stosowania zbyt bogatej mieszanki oraz zniszczenie katalizatora.

generalnie moc silnika sie moze i zwiekszy, ale na 100% znaczaco wzrosnie zuzycie paliwa i wzrost zanieczyszczenia srodowiska.

Napisano

> nie jest to zaden chip, a jedynie rezystor warty ok 2zl. scislej

> mowiac jest to potencjometr z wlaczonym w szereg wylacznikiem

> oraz dwuzylowym przewodem.

> podlaczyc to mozna pod przeplywomierz albo czujnik temperatury ECU.

> "dzialanie" polega na oszukiwaniu ECU co do faktycznych stanow

> fizycznych otoczenia.

ok.gif

> skutki uboczne to wedlug mojej wiedzy: totalne zanieczyszczenie

> komory spalania w skutek stosowania zbyt bogatej mieszanki oraz

> zniszczenie katalizatora.

ok.gif jak jezdzi się normalnie

> generalnie moc silnika sie moze i zwiekszy,

tutaj też się zgodze, nawet w niektórych przypadkach może dużo pomoc, szczególnie tam gdzie niby nie działa:

Quote:

-Nie działa w autach z turbiną

idiotyzm, właśnie tam by można się spodziewać jakiegoś działania, bo np. jak sprawdzałem uniacza turbo szerokopasmówką to skład mieszanki nie schodził poniżej 14tu co dla auta z turbo jest mieszanką z byt ubogą, w takim przypadku (a szczegolnie jeszcze po jakimś tuningu) moc końcowa wzrośnie, i auto podczas przyśpieszania np. na 400 metrów będzie szybsze

ale jazda z tym czymś włączonym cały czas będzie właśnie okupiona tymi wszystkimi negatywami o których wspominał TunoM

jeśli jest uzasadnione wzbogacenie mieszanki ( za wysoki AFR) to można sobie takie coś włączać na czas wyścigu, ale tylko wtedy

ale... to jest rzeczywiście warte może 5zł i kupowanie tego z allegro to głupota grinser006.gif

> wzrosnie zuzycie paliwa i wzrost zanieczyszczenia srodowiska.

to juz nie istotne wink.gif

Napisano

ochrona srodowiska i minimalizacja emisji spalin to wazniejsze 100 razy niz wzrost mocy o 5KM.

wazne jest czym bedziesz oddychac za 5 czy 10 lat a takze to czym beda oddychac Twoje dziecka jak sie ich "dorobisz".

Napisano

Wszystko co zostało do teraz napisane całkowicie zgadza się z moja opinią czytaj-> szajs straszny a sprzedający moze nie oszust ale naciągacz obrzydliwy!

Napisano

> Wszystko co zostało do teraz napisane całkowicie zgadza się z moja

> opinią czytaj-> szajs straszny a sprzedający moze nie oszust ale

> naciągacz obrzydliwy!

jak ktos sie nie zna a chce zaplacic za swoj snobizm czy lepsze samopoczucie ze ma "20KM wiecej" to sprzedawcy nie nalezy nazywac oszustem czy naciagaczem, ale po prostu biznesmenem.

po prostu sprzedaje to co ktos chce kupic, co jest komus do czegos tam potrzebne.

Napisano

> jak ktos sie nie zna a chce zaplacic za swoj snobizm czy lepsze

> samopoczucie ze ma "20KM wiecej" to sprzedawcy nie nalezy

> nazywac oszustem czy naciagaczem, ale po prostu biznesmenem.

> po prostu sprzedaje to co ktos chce kupic, co jest komus do czegos

> tam potrzebne.

A co z srodowiskiem? Silnikiem? No i przedewszystkim 20KM nie da napewno wiec pisząc tak bezwzglądnie naciąga... To jest jak dla mnie fakt. Czy biznesmanem można też nazwać szefa gangu Pruszkowskiego? Który (nie wiem dokładnie, chciaż mieszkam blisko 270751858-jezyk.gif) handlował kradzionymi furami i dragami? No był popyt wiec musiał go zaspokoić, nie?

Napisano

> jak ktos sie nie zna a chce zaplacic za swoj snobizm czy lepsze

> samopoczucie ze ma "20KM wiecej" to sprzedawcy nie nalezy

> nazywac oszustem czy naciagaczem, ale po prostu biznesmenem.

> po prostu sprzedaje to co ktos chce kupic, co jest komus do czegos

> tam potrzebne.

Pozwolisz, że sie z Tobą nie zgodzę palacz.gif

Taki koleś jest cwaniaczkiem, który równo wali w dup#%ę laików motoryzacyjnych smirk.gif

A to, że "super tjunink" to inna historia...

Napisano

> Pozwolisz, że sie z Tobą nie zgodzę

> Taki koleś jest cwaniaczkiem, który równo wali w dup#%ę laików

> motoryzacyjnych

> A to, że "super tjunink" to inna historia...

a co on jest winny ze ludzie sa po prostu glupcami?

co on jest winny temu ze ktos sobie chce za wszelka cene podniesc wartosc swego JA podnoszac moc auta o kilka KM?

przeciez gdyby tych ludzi nie bylo nie sprzedalby ani 1 sztuki tego "wynalazku", czyz nie?

Napisano

> A co z srodowiskiem? Silnikiem? No i przedewszystkim 20KM nie da

> napewno wiec pisząc tak bezwzglądnie naciąga... To jest jak dla

> mnie fakt. Czy biznesmanem można też nazwać szefa gangu

> Pruszkowskiego? Który (nie wiem dokładnie, chciaż mieszkam

> blisko ) handlował kradzionymi furami i dragami? No był popyt

> wiec musiał go zaspokoić, nie?

tak, tylko ze o ile handel kradzionym jest przestepstwem to handel "cudownym" BOXEM wlasnej producji czyms takim nie jest - nie ma wiec nawet sensu porownywac tych dwoch osob i tego co robia.

ten czlowiek z allegro jak ma firme i placi podatki i sprzedaje te boxy to robi to LEGALNIE(moralny aspekt sprawy, to zupelnie inna kwestia).

nielegalne jest conajwyzej instalowanie tego w swoim samochodzie, (np. ze wzgledu na ochrone srodowiska).

Z tym ze to juz nie jego problem, bo on sprzedaje "nóż" a co kto pozniej z tym nożem zrobi to nie jego problem tylko tego co ten ów nóż kupil.

zle porownanie podales.

gdyby prawo wprost zakazywalo sprzedawania takich boxow to mozna by wtedy obie te osoby wsadzic do 1 worka.

po prostu ten czlowiek bazuje na ludzkiej glupocie.

zastanow sie jaki sens ma podnosic moc w samochodzie o 10 czy 20 KM - zaden, bo nic to przecietnemu kowalskiemu dac nie moze a jak ktos to robi to robi to wylacznie z przeslanek ktore podalem wyzej.

Napisano

> a co on jest winny ze ludzie sa po prostu glupcami?

> co on jest winny temu ze ktos sobie chce za wszelka cene podniesc

> wartosc swego JA podnoszac moc auta o kilka KM?

> przeciez gdyby tych ludzi nie bylo nie sprzedalby ani 1 sztuki tego

> "wynalazku", czyz nie?

Dlaczego od razu głupcami? Jak ktoś chce i ma zbędne PLN to jego sprawa. Można co najwyżej nazwać takich naiwniakami płacąc aż tyle za to padło. Ale co poradzisz? Taka jest cena niewiedzy.

Napisano

> Dlaczego od razu głupcami? Jak ktoś chce i ma zbędne PLN to jego

> sprawa. Można co najwyżej nazwać takich naiwniakami płacąc aż

> tyle za to padło. Ale co poradzisz? Taka jest cena niewiedzy.

wiesz, glupcem generalnie trzeba by nazwac tego co cos robi ale nie zdaje sobie sprawy jakie to wlasciwie ma skutki.

a tu dokladnie masz taki przypadek, bo tu nawet nie chodzi o pieniadze, bo tak jak mowisz - ma to niech sobie je wydaje.

sek w tym ze cala ta robota z tym boxem jest praca szkodliwa spolecznie a to juz trąci glupota - conajmniej wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.