Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ubezpieczenie link4 kontra inne - doradźcie

Featured Replies

Napisano

Witam szanowna brać.

mam pytanko muszę ubezpieczyć furkę w pakiecie.

zamówiłem rozmowe Link4 tak dla zorientowania i koleś wyliczył mi ubezpieczenie niższe o ok. 350PLN niż PTU.

tylk zacząłem dociekać o warunki i wynikło że jest udział własny 30% przy likwidacji szkody a przy kradzieży nie ma (w PTU wogóle nie ma udziału własnego). no i amortyzacja (w PTU to ok.15% a w Linku to nie wiem chyba też jest)

no i się zastanawiam czy warto spróbować tego Linka, ktoś z forumowiczów ma coś na temat tego ubezp. do powiedzenia, chodzi mi o tych qlegów którzy coś likwidowali w Linku.

w sumie koleś bardzo mi zachwalał tego linka (przecież za to mu płacą) ze maja jakieś certyfikaty zarządzania jakościa itp.

dzięki za konstruktywne wypowiedzi smile.gif

pozdro

Napisano

> Witam szanowna brać.

> mam pytanko muszę ubezpieczyć furkę w pakiecie.

> zamówiłem rozmowe Link4 tak dla zorientowania i koleś wyliczył mi

> ubezpieczenie niższe o ok. 350PLN niż PTU.

> tylk zacząłem dociekać o warunki i wynikło że jest udział własny 30%

> przy likwidacji szkody a przy kradzieży nie ma (w PTU wogóle nie

> ma udziału własnego). no i amortyzacja (w PTU to ok.15% a w

> Linku to nie wiem chyba też jest)

> no i się zastanawiam czy warto spróbować tego Linka, ktoś z

> forumowiczów ma coś na temat tego ubezp. do powiedzenia, chodzi

> mi o tych qlegów którzy coś likwidowali w Linku.

> w sumie koleś bardzo mi zachwalał tego linka (przecież za to mu

> płacą) ze maja jakieś certyfikaty zarządzania jakościa itp.

> dzięki za konstruktywne wypowiedzi

> pozdro

Tylko PZU, a dlatego że wypłacą a te wszystkie inne badziewia to szkoda brać pod uwagę. Chyba że chcesz zaoszczędzić a to już twoja sprawa, ja bym nie ryzykował, a licho nie spi. Trzeba brać pod uwagę kto i ile osób jeżdzi twoim autem. Pozdrawiam. drive.gif

Napisano

> Tylko PZU, a dlatego że wypłacą a te wszystkie inne badziewia to

> szkoda brać pod uwagę. Chyba że chcesz zaoszczędzić a to już

> twoja sprawa, ja bym nie ryzykował, a licho nie spi. Trzeba brać

> pod uwagę kto i ile osób jeżdzi twoim autem. Pozdrawiam.

Ja z racji tego iz nie mam 25 lat jestem w HDI Samopomoc. Musze jeździc ostrożnie przez ten rok a później przeniosę się do PZU bo to najlepsze towarzystwo, choc nie najtańsze...

Napisano

> szkoda brać pod uwagę. Chyba że chcesz zaoszczędzić a to już

> twoja sprawa, ja bym nie ryzykował, a licho nie spi. Trzeba brać

> pod uwagę kto i ile osób jeżdzi twoim autem. Pozdrawiam.

waytogo.gif przekonałem się o tym na własnej skórze. miesiąc temu miałem szkodę, bardzo szybkie załatwienie sprawy przez PZU i wypłata godziwego odszkodowania.

dzisiaj robiłem doubezpieczenie, czyli wyrównanie składki AC po wypłacie odszkodowania. rekalkulacja była na tych samych warunkach, bez dopłat za zabraną klasę(zniżka).

jestem zadowolony, bo pzu robiło kosztorys naprawy pod wartość rynkową auta a ta była wyższa niż moja polisa.

PZU jest pozornie droższe. szukając polisy byłem też w MTU i kupując tam pakiet wydałbym około 15% mniej niż w pzu. uznałem, że dla tak małej kwoty nie będe szukał oszczędności. błyskawicznie przekonałem się o słuszności swojej decyzji biglaugh.gif

Napisano

Mam ubezpieczony samochód w Link 4 od pierwszego roku ich istnienia i się na nich nie zawiodłem. Jest znacznie taniej i już 2 razy likwidowałem u nich szkodę, bez problemów. Wcześniej korzystałem z PZU ale policzyłem, zaryzykowałem i nie żałuję. ok.gif

Napisano

Ja miałem linka od początku istnienia firmy w polsce.. OC kosztowało połowe PZU w 14letnie Omedze.. Teraz mam brave w pakiecie i też znacznie taniej.. Nie mialem szkody całkowitej z własnej winy ani kradziezy wiec tutaj nie mogę się wypowiadać ale poza tym bez zastrzezeń. Przypomniałem sobie.. kolega mial Tico 4 latka ukradli mu i był nawet zadowolony z tego;)

Napisano

Witam,

twoj wybor, musisz wziasc pod uwage, czy samo OC, czy razem z AC.

Ja wybralem samo OC i tak nie bylo najtaniej.

1.PZU - 2600,

2.Link4 - 2200, (Ceny oczywiscie zaokraglone)

3.PTU - 1700.

"Pakiet mazowiecki", za rok z gory i ubezpieczenie mieszkania w cenie.

Napisano

Ja - z racji tego, ze nie mam 25 lat (i mam zwyzke za wiek) ubezpieczylem sie z w HDI samopomoc. Prawde mowiac za bravo 1.6 z 97r + 50% znizek ojca place 860 zloty (ac/oc/nw/assistance). Jest to zdecydowanie najtaniej.

Moj kumpel mial zgloszona szkode w HDI i tez nie narzekal, wiec chyba nie ma tak zle smile.gif

Napisano

> szkoda brać pod uwagę.

Miałem ubezpieczenie (OC + AC) w kilku firmach: PTU Samopomoc, Hestia, Compensa, Generali.

W dwóch pierwszych miałem likwidację szkody z AC (wypłaty rzędu kilku tys. zł - naprawy lakiernicze).

Żadnych problemów, a wycena i wypłata za kazdym razem była o kilkaset zł wyższa od poniesionych kosztów.

Miałem też wypłatę z Warty z OC sprawcy stłuczki i niestety było dużo gorzej - najpierw przez kilka dni nie mogłem korzystać z samochodu czekając na likwidatora szkód (u wcześniej wymienionych ubezpieczycieli było to tego samego lub następnego dnia) a potem okazało się, że likwidator nie wpisał kilku elementów, które trzeba było wymienić lub naprawić, a reklamację odrzucono.

W efekcie dopłaciłem do całem imprezy ok. 200 zł.

Co do PZU: uważam, że to złodziejska firma.

Być może dziś bywają uczciwi, ale ja nie mam sklerozy i pamiętam na jakie kolosalne pieniądze przekręcili ludzi w latach 80-tych.

Dla mnie najważniejsze:

szybka i rzetelna likwidacja szkody

bezproblemowa wypłata odszkodowania

niska składka

Reszta mi dynda: renoma firmy, okazałe siedziby, miłe panienki w obsłudze, dużo reklam w mediach - to wszystko kosztuje, a ja nie mam ochoty za to płacić.

Napisano
  • Autor

BIG THX za opinie panowie, najbardziej przychylam się do wypowiedzi qlegi futrzaka, mnie też nie widzi się płacić za wybujały marketing firm ubezpieczeniowych i ich granitowe posadzki....

Przekonaliści mnie trochę do Linka4, a le jesty małe pytanie czy opłaca się oszczędzać 350PLN i dzielić się ryzykiem wypłaty odszkodowania w 30% przeze mnie?

to jest zastanawiające, bo przy tfu tfu tfu wypłacie odszkodowania na 1000PLN to 300 mam w plecy i dostaje tylko 700 nie wspominając już o wyższych wypłatach jakbym miał kasacje to bym chyba miał zawał przy wypłacie.

no to chyba sam sobie odpowiedziałem na pytanie smile.gif ale utwierdźcie mnie w moich rozmyślaniach

pozdrawiam

Napisano

> Przekonaliści mnie trochę do Linka4, a le jesty małe pytanie czy

> opłaca się oszczędzać 350PLN i dzielić się ryzykiem wypłaty

> odszkodowania w 30% przeze mnie?

> chyba sam sobie odpowiedziałem na pytanie ale utwierdźcie mnie

> w moich rozmyślaniach

Utwierdzam!

Nie warto, bo za duża część ryzyka przerzucana jest na klienta.

Gdyby to było 5-10% to byłoby do przyjęcia.

Właśnie mam odnawiać polisę i najkorzystniejsza wydaje mi sie oferta Generali, ale to zależy od wielu czynników np. od miejsca zamieszkania.

Proponuję wybrać się do agenta reprezentującego kilka firm i poprosić o wyliczenie kilku ofert - dla niego jest obojętne, którą wybierzesz, bo i tak od każdej ma prowizję.

Wybór należy do Ciebie, ale mając kilka podobnych ofert kieruj się ceną. Jeżeli różnice w cenach polis będa niewielkie to zapytaj o opinię agenta.

Napisano

> , a le jesty małe pytanie czy

> opłaca się oszczędzać 350PLN i dzielić się ryzykiem wypłaty

> odszkodowania w 30% przeze mnie?

A czy na pewno musisz kupować polisę z udziałem własnym 30%.

Link4 daje chyba możliwość kupna polisy bez udziału własnego, jest trochę drożej ale nie musisz się potem obawiać niespodzianek. Zapytaj ich o to.

Napisano

W PZU za rocznik '99 za samo OC wyliczyli 600PLN + AC i NW wyszlo cos ok. 2tys.

W Benefii na ten rok full-zestaw 1,2tys. To juz pare groszy w kieszeni...

Napisano

Miałem w Link4 pakiet 4+ (OC+AC+NW+Asistance+ szyby). Przy kalkulacji składki zażądałem wyliczenia bez udziału własnego (wykup). Składka była atrakcyjna, w stosunku do PZU była nizsza o 1030 zł. W czasie trwania ubezpieczenia likwidowałem szkodę ze swojego AC. Oględziny 24 godziny od zgłoszenia, natychmiastowe oszacowanie szkody, po 5 dniach odszkodowanie miałem na koncie. Chciałem ubezpieczyć auto na następny rok, ale tu Link4 przegrał z konkurencją. Nawet PZU zaproponowało nizszą składkę. Reasumując polecam Link4 na jeden rok, tak aby zostalo Ci w kieszeni troche grosza. Za rok znajdziesz inną firme, która może okazać się tańsza.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.