Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wysokie spalanie na miescie, co jest przyczyna??

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich jestem tu nowy. Miesiąc temu sprowadziłem sobie z niemiec asterke '96 i mam taki problem: na trasie pali mi malutko ale na mieście dużo bo ok 10l, myśle ze powodem sa wysokie obrty, otoż po zapaleniu obroty utrzymuja sie na wysokości ok 1500 - 1700 i tak utrzymują aż silnik rozgrzeje się do 90 stopni dopiero spadają, wiem że to nie jest normalne bo powinny spaść chwile po zapaleniu, jak jeżdżę na krótkich dystansach silnik nawet się nie rozgrzeje i spalanie jest wysokie. Proszę o pomoc frown.gif Jeżeli juz było na forum to sorry ale nie znalazłem...

Napisano

przedewszystkim to niech kolega uzupelni profil o model auta i silnik. bo bez tego to ciezko co kolwiek jest pomóc. Najlepiej podac model i silnik w podpisie.

Napisano

czym jeżdzisz. Najlepiej wejdź w ustawienia i w podpisie napisz jaki masz silnik i ewentualnie rodzaj nadwozia. cfaniaczek.gif (na forum trwa wojna kombi Vs reszta) - żart.

Potem postaramy się Ci pomóc. Jeśli to diesel to służę ale skoro napisaełś ze 10 l ci wciąga to już wiem że masz benzyniaka.

Napisano
  • Autor

> czym jeżdzisz. Najlepiej wejdź w ustawienia i w podpisie napisz jaki

> masz silnik i ewentualnie rodzaj nadwozia. (na forum trwa

> wojna kombi Vs reszta) - żart.

> Potem postaramy się Ci pomóc. Jeśli to diesel to służę ale skoro

> napisaełś ze 10 l ci wciąga to już wiem że masz benzyniaka.

no tak, mam benzyniaka X16SZR hackback

Napisano

Na początek niech kolega odłączy minusa od akumlatora na kilka minut, a jak się poprawi to niech sprawdzi silniczek krokowy, czujnik temperatury do kompa, ewentualnie sonde lambda (ale skoro na trasie pali normalnie to raczej jest dobra)

Napisano
  • Autor

> Na początek niech kolega odłączy minusa od akumlatora na kilka minut,

> a jak się poprawi to niech sprawdzi silniczek krokowy, czujnik

> temperatury do kompa, ewentualnie sonde lambda (ale skoro na

> trasie pali normalnie to raczej jest dobra)

no to tak, silniczek krokowy sprawdzalem i nie byl nawet zabrudzony mocno i chyba dziala bo jak wlaczam zaplon to sie wysuwa i chowa, co do sondy to napiecie oscyluje od 0,1 do 0,8 z tego co czytalem chyba powinno od 0,2 do 0,8 więc nie wiem czy dziala dobrze czy nie? czujnika nie sprawdzalem bo nie wiem jak a z akumulatorem tez jeszcze nie probowalem...

Napisano

10L to nie jest duzo po miescie IMO

stoisz w korkach, nie jedziesz a benzynka leci

tak czy siak czujnik temperatury zwariowal tak na oko

caly czas do kompa podawana jest informacja,ze masz zimny silnik chociaz te wysokie obroty przez kilka km to dziwna opcja

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.