Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Korygowanie otwierania termostatu-dotyczy tych z obudową

Featured Replies

Napisano

Kupiłem sam wkład do termostatu bo po co mi druga obudowa jak jest stara dobra-po zamontowaniu zauważyłem po wskaźniku, że otwiera się przy 90'C lekko opadał i zaraz znów miał 90-91'C i tak trzymał-więc go troche "podrasowałem" zlosnik.gif Spiłowałem kątówką około 1,5- 2 mm ten bolec co wchodzi w obudowę (w załączniku oznaczony strzałką) i teraz ładnie otwiera się przy 92'C (lekko nad oznaczeniem 90) opada do 90'C i znów wędruje na 92- 95 i w tych granicach później się utrzymuje yay.gif (zegary 50/100) teraz ciepełko w samochodzie aż miło brawo.gifMoże ktoś kiedyś skorzysta z tego postu na korzyść-pozdrawiam

PS. W załączniku jest stary termostat więc proszę się nie sugerować smile.gif posłużył jako przykład

Napisano

na wskaźnikach nie odczytasz czy otworzył się przy 90 * czy przy 92*.

To tylko wskaźnik . nie ma mierzyć tylko wskazywać zbliżoną temperaturę.

ok.gif spoko! zresztą wszyscy co wymieniali termostat wiedzą co to znaczy ciepło w samochodzie biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> na wskaźnikach nie odczytasz czy otworzył się przy 90 * czy przy 92*.

> To tylko wskaźnik . nie ma mierzyć tylko wskazywać zbliżoną

> temperaturę.

> spoko! zresztą wszyscy co wymieniali termostat wiedzą co to znaczy

> ciepło w samochodzie

Sugerowałem się wskazaniem jakie kiedyś było jak jeszcze był stary termostat dobry cool.gif ale teraz jest waytogo.gif

Napisano

Jedno małe ale ...

IMHO w wyniku takiego zabiegu może nie dojść do pełnego otwarcia termostatu i w efekcie do "ostrego" przegrzania silnika (zwłaszcza latem w korkach) cfaniaczek.gif

Pzdr.

Napisano
  • Autor

> Jedno małe ale ...

> IMHO w wyniku takiego zabiegu może nie dojść do pełnego otwarcia

> termostatu i w efekcie do "ostrego" przegrzania silnika

> (zwłaszcza latem w korkach)

> Pzdr.

Teoretycznie tak...ale póki co mamy zimę-a ja lubię ciepełko w samochodzie 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Teoretycznie tak...ale póki co mamy zimę-a ja lubię ciepełko w

> samochodzie

A latem sreberko po czekoladkach, odpowiednio uformowane i wciśnięte w gniazdo obudowy zredukuje obecny ubytek i IMHO też będzie grało. palacz.gif

Pzdr.

Napisano

Cieple powietrze z nawiewu zaczyna mi wiac po 2km jadac około 50km/h przy temp. otoczenia 0st. C. Zegary pokazuja jeszcze niebieskie pole, jak stoje w korku wiatrak zalacza sie przy temp. na zegarach 80st C.

Niema co patrzec ufać zegarom.

Dwa stopnie robia taka róznice??? -Wątpie.

Napisano
  • Autor

> A latem sreberko po czekoladkach, odpowiednio uformowane i wciśnięte

> w gniazdo obudowy zredukuje obecny ubytek i IMHO też będzie

> grało.

> Pzdr.

Być może jakieś sreberko zlosnik.gif ale jak do tej pory jeźdzłem z zepsutym termostatem który nie otwierał się do końca...no i nie zamykał-więc całę lato jeździłęm z przysłoniętą chłodnicą- i nawet stojąc w giga korku wentylator spokojnie sobie radził z temperaturka i wychładzał silnik-więc jeśli tym razem nie będzie w stanie wychłodzić to będę zdziwiony yikes.gif Ale myślę że niemam o co się martwić uzbroj_zlo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.