Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupno Focusa I - na co zwrócić uwagę ?

Featured Replies

Napisano

Prawdopodobnie na wiosnę będę przymierzał się do kupna Focusa I`ki. Myślę o aucie z silnikiem 1.6 , max 1.8.

Rocznik jaki mnie interesuje to raczej 2003, choć 2002 w idealnym stanie też bym nie pogardził. Czy często pojawia się problem z rdzą ?

Co najczęściej psuje się w Focusach ? Wg dekry auto jest dosyć bezawaryjne, ale oczywiście najlepiej od Was się dowiedzieć co i jak wink.gif W tych rocznikach standardem praktycznie jest klimatyzacja, 4 jaśki, elektryka szyb i lusterek + centralny + abs i pewnie takie wyposażenie chciałbym mieć.

Czy silnik 1.6 jest wystarczający do hatchbacka, czy lepiej szukać 1.8 ? Biorą olej ? I najważniejsze chyba - jak wielowahaczowe zawieszenie sprawuje się na naszych drogach ? Bardzo często trzeba je serwisować ?

Z jakim przebiegiem auta szukać (wiadomo, najmniejszym), ale po jakim czasie zaczynaja się wieksze wydatki ? Myślę o kupnie auta 50, max 70 tyś kkm przebiegu.

Do wydania będę miał ok 30 000 zł.

Napisano

> Prawdopodobnie na wiosnę będę przymierzał się do kupna Focusa I`ki.

> Myślę o aucie z silnikiem 1.6 , max 1.8.

> Rocznik jaki mnie interesuje to raczej 2003, choć 2002 w idealnym

> stanie też bym nie pogardził. Czy często pojawia się problem z

> rdzą ?

> Co najczęściej psuje się w Focusach ? Wg dekry auto jest dosyć

> bezawaryjne, ale oczywiście najlepiej od Was się dowiedzieć co i

> jak W tych rocznikach standardem praktycznie jest klimatyzacja,

> 4 jaśki, elektryka szyb i lusterek + centralny + abs i pewnie

> takie wyposażenie chciałbym mieć.

> Czy silnik 1.6 jest wystarczający do hatchbacka, czy lepiej szukać

> 1.8 ? Biorą olej ? I najważniejsze chyba - jak wielowahaczowe

> zawieszenie sprawuje się na naszych drogach ? Bardzo często

> trzeba je serwisować ?

> Z jakim przebiegiem auta szukać (wiadomo, najmniejszym), ale po jakim

> czasie zaczynaja się wieksze wydatki ? Myślę o kupnie auta 50,

> max 70 tyś kkm przebiegu.

> Do wydania będę miał ok 30 000 zł.

Prawda jest taka : te modele korodują w pewnych miejscach mi: progi, tylna klapa.Co do wielowahaczówki to trzeba troche w nią zainwestować inaczej będziesz miał wyząbkowane opony ( podczas oględzin zwróć uwage na ten element ) Często wymienianym el. jest łącznik stabilizatora.Silniki zazwyczaj zachowują się waytogo.gif , jednak używanie gazu znacząco obniża ich trwałość i powoduje konieczność wprowadzenia ceramicznych gniazd ( te silniki nie mają hydraulicznej kasacji luzów zaworowych, dokonuje się jej za pomocą płytek ) Stosowanie nieoryginalnych płynów eksploatacyjnych przyspasabia samych problemów.Skrzynia zalana nieoryginalnym olejem ulega powolnemu, lub szybkiemu zatarciu ( hipol załatwia sprawe < tyg zlosnik.gif ),płyn od wspom. kier. o niewłaściwej gęstości powoduje zanik wspomagania w zakresie niskich obrotów, ew. destrukcje pompy ( tzw. płyny alternatywne są albo za rzadkie i przelewają się przez "łopatki", albo za gęste ).Jak to mówią jak się dba tak się ma wink.gif , więc nie pozostaje nic innego jak poszukać samochodu od 1 właściciela , które było należycie servisowane. Jak chcesz kupić tanio prawie nowego Forda z udokumentowanym przebiegiem i z kosmetycznymi uszkodzeniami naprawionego na oryginalnych częsciach to skontaktuj się z tym komisem waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.