Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z wolnymi obrotami

Featured Replies

Napisano

Witam!

Mam uno 1.1. Zapalam na ssaniu i zawsze jak osiągał temperaturę 60-70 stopni mogłem wyłączyć ssanie, teraz jak wyłączę ssanie to obroty są bardzo niskie. Nie mam obrotomierza, ale często albo mi gaśnie, albo jest na pograniczu, tak że aż światła przygasają. Dosyć długo i tylko do 70-80 stopni łapie temperaturę, ale to już wina prawdopodobnie termostatu. Co może być przyczyną, aż tak niskich obrotów?

Napisano

po pierwsze to uzypełnij swój profil

a po drogie to moze być przyśpieszacz zapłonu tzw. ufo na aparacie zapłonowym

Napisano
  • Autor

Wracałem wczoraj do domu, zrobiłem około 100 km jadąc nonstop, temperatura była w granicach 70-75 stopni. Podjechałem pod blok, wcisnąłem sprzęgło obroty spadły i zgasł. Nawet maksymalnie wyciągnięte ssanie nic nie pomagało, tylko jak dodałem gazu to wchodził na wyższe obroty, ale na początku tak jakby miał się zaraz zadławić. Może coś się zapchało? Przy dodaniu więcej gazu jedzie normalnie.

Napisano

sproboj go zagrzać tak zeby na wolnych nie gas otworz maske i na aparacie zapłonowym jest tkie ufo i przychodzi do nirgo węzyk og gaźnika weź go na chwile sciągnij i jak bedzie gorej niz było to niejest to a jak bedzie cały czas tak samo to masz to do wymiany

Napisano

> Wracałem wczoraj do domu, zrobiłem około 100 km jadąc nonstop,

> temperatura była w granicach 70-75 stopni. Podjechałem pod blok,

> wcisnąłem sprzęgło obroty spadły i zgasł. Nawet maksymalnie

> wyciągnięte ssanie nic nie pomagało , tylko jak dodałem gazu to

> wchodził na wyższe obroty, ale na początku tak jakby miał się

> zaraz zadławić. Może coś się zapchało? Przy dodaniu więcej gazu

> jedzie normalnie.

A może masz coś nie tak z cięgnem od ssania? hmm.gif

Miałem w Uno taki przypadek, że poluzowane miałem nakrętki mocujące linkę od gazu i auto gasło, jak wciskałem sprzęgło nieważne czy był zagrzany czy nie. Dopiero pomagało wciśniecie gazu (naciągnięcie linki od gazu kasowało luz między nakrętkami). Ewentualnie sprawdź linkę od gazu.

Napisano
  • Autor

Zaraz jadę do roboty to się okaże czy coś się zmieniło. Przyspieszacz zapłonu jest w porządku. Oczyściłem dysze w gaźniku. Ssanie działa dobrze, wczoraj dławiło silnik na wolnych obrotach, ale to chyba przez tą dysze w gaźniku. Przy około 60 na 5 biegu czuć takie spadki mocy. Wrócę z pracy to powiem czy coś się zmieniło. Dzięki za wszystkie rady smile.gif

Napisano
  • Autor

Zapchana była dysza wolnych obrotów w gaźniku. Teraz problemem jest temperatura. Bo dopiero przy około 75 stopniach mogę ssanie wyłączyć i to po minimum 5 minutach przy tej temperaturze. Inną sprawą jest że tylko do 75 stopni się nagrzewa ale to wina termostatu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.