Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ściąga astre w prawo, mocno

Featured Replies

Napisano

Mam astrę jakieś 2mc i od samego początku auto ściąga w prawo, tzn jak się puści kierownicę, kiedy ją trzymam to jedzie prosto i chyba da się znaleźć taki punkt że trzymając kierownicę nieruchomo jedzie prosto ale nie jest to proste,jak się puści to kilka sekund i w rowie. Dzisiaj pojechałem do warsztatu, luzów nie ma, zbieżność prawidłowa więc postawili diagnozę że krzywy ale okazało się że kąty są tylko minimalne inne..uff I na tym koniec dochodzenia mechaników, coś mówili że są lekkie luzy w czymś(trudna nazwa, to taki element który idzie pod kątem 45stopni od koła lub wahacza i na końcu tego są lekkie luzy) ale to chyba nie może być przyczyną tak mocnego ściągania. Co mi na to poradzicie? dodam jeszcze że czasem jak hamuje to ściąga kierownicę chyba tlko w lewo.

Pozdr

Napisano

heh u mnie jezdzilo prosto do momentu jak wpadlem w wyrwe w drodze. prawie progiem przywalilem w asfalt. od tego momentu sciaga w lewo zeby.GIF

zbieznozc dobra, katy i cala reszta niby tez. mechanicy zaczeli dochodzic, mierzyc i wyszlo, ze cala tylna belka jest przestawiona :/ dlatego ciagnie. niby da sie cos zrobic ale jak nie drze opon to po co? wink.gif

pojedz do kumatych ustawiaczy geometrii to powinni wykryc dlaczego Ci ciagnie.

kumaty najpierw sprawdzi cisnienie w oponach, bieznik, rozmiar opon, et felg itd mnie nawet zajrzal mi do bagaznika (czy czasem worka z cementem nie mam zeby.GIF - podobno trafil sie juz taki).

Napisano
  • Autor

> zobacz czy felga sie nie nagrzewa, moze hamulec lekko blokuje ?

Tarcze się kręcą bez oporów więc cyba to odpada

>niby da sie cos zrobic ale jak nie drze opon to po co?

Zebym mógł puścić kierownicę i pasy zapiąć smile.gif

>pojedz do kumatych ustawiaczy geometrii to powinni wykryc dlaczego Ci ciagnie.

A ilu kumatych przypada na niekumatego? Bo ci napewno nie byli kumaci i w dodatku 50dych wzieli. Możecie kogoś polecić w Poznaniu,pomijając ASO bo tam chcą 240 za ustawienie zbieżności...

Napisano

>

> Zebym mógł puścić kierownicę i pasy zapiąć

pasy sie zapina przed rozpoczeniem jazdy ;P

Napisano

U mnie jest podobna sprawa. O tyle lepsza, ze gdy rusze "ze zrywem" powiedzmy wlaczajac sie do ruchu na zatloczona jezdnie, wlaczam sie w lewo, pozniej sciaga mnie caly czas w lewo, do czasu az nie przejade szybciej po jakichs nierownosciach, lub nie rusze ze zrywem w prawo. To samo tyczy sie skrecania "na maska" w ktorakolwiek strone, podczas jazdy nadal bedzie sciagac w ta, w ktora przed tem robilem manewr. Mam to od kupienia auta, ok 10mscy, poprzedni wlasciciel w nic nie przywalil (znajomy ojca, wszystkie naprawy w warsztacie u mojego wuja), przed kupnem pojechalem na stacje diagnostyczna odchylow ponad norme nie odnotowano, a sciagnie bylo... Sprzedajacy twierdzil ze sie zastala, bo faktycznie asterka stala kilka miesiecy, bo facet kupil citroena. Zawieszenie przednie sie deko tlucze podczas jazdy po nierownosciach. Co to moze z tym byc, za co sie brac, co robic? Lozyska oporowe przy macpersonach? Stabilizatory, koncowki drazkow? Nie wiem, to za mozliwe przyczyny wymienil wujek, ale chcac eliminowac po kolei wydam ladnych kilka stowek...

Napisano

moze wlasnie zatarte sa lozyska pod poduchami na amortyzatorach i dlatego sie przycina i nie powraca samo do normy hmm.gif

Napisano

> moze wlasnie zatarte sa lozyska pod poduchami na amortyzatorach i

> dlatego sie przycina i nie powraca samo do normy

A u mnie znów, jak jadę poniżej 80 to ściąga w lewo. Wymieniłem już sporo części i zostały mi do wymiany wlaśnie te łożyska oraz swożnie wahaczy. Końcówki drążka są ok. Najbardziej moim zdaniem nie wporząku wyglądają te łożyska na amorkach. Generalnie wystarczypodnieść autko i szarpać za sprężynę, a tam sie wszystko rusza gdzieś u góry. Myślę, że to może mieć wpływ, ale wymiana dopiero na wiosne raczej. frown.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.