Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

CE - dziwne zachowanie

Featured Replies

Napisano

W związku z anomaliami opisywanymi przeze mnie jakieś półtora miesiąca temu odpiąłem EGR. Dla przypomnienia - chodziło o nierówną pracę na wolnych obrotach po odpaleniu po nocy. Dolegliwość ustawała po kilku minutach.

Postanowiłem odpiąć zawór EGR. Po odpaleniu na odpiętym zaworze zaświecił się CE ale po chwili zgasł. Zapalił się ponownie na kilka chwil w korku jak temperatura podskoczyła do momentu włączenia się wentylatora po czym znowu zgasła. Wydawało mi się, że po stwierdzeniu braku sybnału od EGR-a powinna cały czas świecić się kontrolka CE a tu takie jej dziwne zachowanie crazy.gif

Czy to normalne takie okresowe zapalanie i gaśnięcie ?

Napisano

mysle ze jesli do EGRa ida kabelki tzn jest sterowany i monitorowany przez kompa, to jest to normalne zachowanie, tak to juz z nim bedzie, a jesli chodzi o temp. to bylo cos o tym ze dzieki EGRowi spada temperatura spalin i moze jak sie tak konkretnie nagrzal to jakis czujnik wylapal blad, tak ja kombinuje, ale tak to juz raczej bedzie grinser006.gif

Napisano

czy normalne to nie wiem ale tak miłem jak kończyła mi się sonda lambda i raz świeciła kontrolka innym razem nie raz dłużej raz krócej

Napisano

dlatego warto zebys wiedzial co to za bledy wywala, bo nawet jak lampka zgasnie w pamieci pozostanie blad ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.