Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Miłe zaskoczenie!!!

Featured Replies

Napisano

Witam!Na sylwestra wybrałem sie z kobieta do wawy po powrocie zatankowalem do pelna zbiornik i okazalo sie ze moja Asterka spalila zaledwie 5,8L/100km w trasie yikes.gif.To bylo bardzo mile zaskoczenie.Pozdrowienia i szczesliwego nowego roku zycze.

Napisano

Do Siego Roku!

Możliwe jeśli kulałeś się stówką.

Ja tak nie umiem zlosnik.gif

120 zdarza mi się na trójce clown.gif

Napisano

> 120 zdarza mi się na trójce

U mnie przy takiej jeździe silnik chyba by wyrwał z maski i pognał przede mną z kopyta smile.gif

Napisano

> Witam!Na sylwestra wybrałem sie z kobieta do wawy po powrocie

> zatankowalem do pelna zbiornik i okazalo sie ze moja Asterka

> spalila zaledwie 5,8L/100km w trasie .To bylo bardzo mile

> zaskoczenie.Pozdrowienia i szczesliwego nowego roku zycze.

ha

a jakie paliwko lales i na jakiej stacji?

ostatnio po orlenie spalanie na trasie 8L

a po BP na tej samej trasie 7L i silnik lepiej pracowal smile.gif

Napisano

> U mnie przy takiej jeździe silnik chyba by wyrwał z maski >i pognał przede mną z kopyta

Ależ skąd clown.gif

Nic mu tak dobrze nie robi jak przegonić clown.gif

Po jeździe na trasie krówka jeszcze następnego dnia jest żwawsza

Napisano

Hej. No to niebyło tak dobrze smile.gif

Jechałeś z wiatrem, było w miarę ciepło a sądząc po zużyciu paliwa to jechałeś ok 100-120 na godzinę. Bo jeśli wolniej 90-110 km/h to powinien Ci spalić 5,2-5,5l/100km. (tak z mojej praktyki)

Pozdrawiam i Szerokiej drogi w Nowym Roku

Napisano
  • Autor

jechalem tak przewaznie 110/120 km/h a jesli chodzi o stacje tankowalem na jet.Tylko tam ostatnio tankuje i jestem zadowolony.

Napisano

ja jak swoją z rajchu prowadziłem 600km po autostradzie to spalenie 4,8l zatankowane od dekla do dekla. Ale jechałem 80-90 za transporterem bo nie znałem drogi hehe.gif

Nigdy nie powtórzyłem już tego wyczynu

Napisano

U mnie ostatnio wyszło 10 l na 100 km 100% miasto oj ciężka ta moja noga chyba

Napisano
  • Autor

Ciekwe jakie bedzie teraz zuzycie paliwa bo ostatnio spieszylem sie do pracy i pocagnelem moja Astre przez 30 km 160km/h tu sie pewnie zalamie hehehe.

Napisano

> U mnie ostatnio wyszło 10 l na 100 km 100% miasto oj ciężka ta moja

> noga chyba

Witam!

Cos mi sie zdaje, ze to chyba nie ciezka noga a chyba cos z paliwem. Tez zaczal brac 10l na 100km, zatankowalem E98, gdy mialem 3/4 zbiornika i troche spalanie spadlo. Nie jestem przyzwyczajony do takich przepalow i od razu zauwazylem podwyzszenie spalania a przeciez jeszcze nie ma mrozow.

Napisano

> Ciekwe jakie bedzie teraz zuzycie paliwa bo ostatnio spieszylem sie

> do pracy i pocagnelem moja Astre przez 30 km 160km/h tu sie

> pewnie zalamie hehehe.

ja tam nie wiem ajk wy latacie tymi silniczkami 160.

Ja sie musze troche moją bujac zeby 160 kulnąc

kolega wyżej pisze leciałem moja 170 coś mi nie chce sie wieżyć.

Jak moj bolid dużo wiecej jak 170 nie poleci.

Napisano

> ja jak swoją z rajchu prowadziłem 600km po autostradzie to spalenie

> 4,8l zatankowane od dekla do dekla. Ale jechałem 80-90 za

> transporterem bo nie znałem drogi

> Nigdy nie powtórzyłem już tego wyczynu

ja wracajac z rzeszy moim astrolotem wyciagnalem srednia na paliwsku 5.2l. predkosci nie byly zbyt duze bo jechalismy 120- 130 ale nie robilismy gwaltownych manewrow - przyspieszan bo byla noc.

Napisano

> Witam!Na sylwestra wybrałem sie z kobieta do wawy po powrocie

> zatankowalem do pelna zbiornik i okazalo sie ze moja Asterka

> spalila zaledwie 5,8L/100km w trasie .To bylo bardzo mile

> zaskoczenie.Pozdrowienia i szczesliwego nowego roku zycze.

calkiem niezle, ja po tankowaniu na shellu normalniej 95 mialem spalanie na trasie 50/50 miasto autostrada z lekkim depnieciem 6.0 mierzone komputerem i laniem... smile.gif za co kocham asterke:)

Napisano

> Do Siego Roku!

> Możliwe jeśli kulałeś się stówką.

> Ja tak nie umiem

> 120 zdarza mi się na trójce

Tyle to mi poldek szedl na trojce 270751858-jezyk.gif Astra idzie do 150 wink.gif

Napisano

> ja tam nie wiem ajk wy latacie tymi silniczkami 160.

> Ja sie musze troche moją bujac zeby 160 kulnąc

> kolega wyżej pisze leciałem moja 170 coś mi nie chce sie wieżyć.

> Jak moj bolid dużo wiecej jak 170 nie poleci.

Zaraz pewnie bedzie krzyk ze znow sie gnoje chwala jakimi to piratami sa, ale... 165 z 4 osobami i full ladunkiem w bagazniku, na gazie i jeszcze by sie bujnelo, ale mi sie krzyk podniosl w aucie ze powybijam pasazerow... (droga szybkiego ruchu). A na 3 140 da rade wyciagna, jak jakis skur**&^%^ przy wyoprzedzaniu od ok 80km/h sie rozpedza rowno ze mna gdy widzi ze sie biore do manewru screwy.gif Nie zebym sie chwalil, te 165 to tak testowo bylo, jakies 4miesiace po kupieniu auta sprawdzalem ile poleci z ladunkiem, a takie katowania na trojce sie czesto nei zdarzaja. Ot, taka ciekawostka. Ale i tak sie przymeirzam do swapa na cos wiekszego smile.gif

Napisano

> Zaraz pewnie bedzie krzyk ze znow sie gnoje chwala jakimi to piratami

> sa, ale... 165 z 4 osobami i full ladunkiem w bagazniku, na

> gazie i jeszcze by sie bujnelo, ale mi sie krzyk podniosl w

> aucie ze powybijam pasazerow... (droga szybkiego ruchu). A na 3

> 140 da rade wyciagna, jak jakis skur**&^%^ przy

> wyoprzedzaniu od ok 80km/h sie rozpedza rowno ze mna gdy widzi

> ze sie biore do manewru Nie zebym sie chwalil, te 165 to tak

> testowo bylo, jakies 4miesiace po kupieniu auta sprawdzalem ile

> poleci z ladunkiem, a takie katowania na trojce sie czesto nei

> zdarzaja. Ot, taka ciekawostka. Ale i tak sie przymeirzam do

> swapa na cos wiekszego

zatankowana 98 na bp i 195 km/h na obwodnicy bialobrzeg

w sumie wiecej bym chyba nie wycisnal

Napisano

> zatankowana 98 na bp i 195 km/h na obwodnicy bialobrzeg

> w sumie wiecej bym chyba nie wycisnal

Mi dwa razy moją lalunie udało się rozbujać do 200 km/h i czułem, że jeszcze troszki dałaby rade... ale raz mi wakacyjny kierowca wyskoczył do wyprzedzania a za drugim razem musiałem już zjechać z autostrady:) Myślę, że za 3 razem już nikt ani nic mi nie przeszkodzi w sprawdzeniu ile poleci max:)

Napisano

Polecam wizytę w Mościskach. Tam można zobaczyć że wszystkie firmy biorą paliwo od jednego dostawcy

Napisano

Jak przy takich prędkościach rzędu 200 km/h zachowuje sie Astra HTB 1.6 16v ?

Napisano

> Jak przy takich prędkościach rzędu 200 km/h zachowuje sie >Astra HTB 1.6 16v ?

Bardzo źle, zawieszenie nie jest przystosowane imho do takich prędkości, o hałasie nie wspominam.

Do 180 jest znośnie ale w kombi - stabilniejsze jest.

Napisano

Ja mialem okazje jechac max 160 km/h nową autostradą ale był spory wiaterek czuć było ze trzyma astre smile.gif

Napisano

> Ja mialem okazje jechac max 160 km/h nową autostradą ale był spory

> wiaterek czuć było ze trzyma astre

jeżeli na liczniku miałeś 160 to odejmi 10-15 bo te liczniki zawyżają, tym bardziej przy takich prędkościach.

A pozatym chwalenie się osiągami 200km/h to dla mnie screwy.gif

Co z tego że na autostradzie?To na autostradach już nie ma wypadków?

słuchałem w radiu jak mówili że policja oszacowała że w 2006 roku po drodze poruszało się 200 000 pijanych kierowców.

Teraz sobie pomyślcie co by się stało z wami podczas jazdy z prędkością 200 km/h i udarzając w takiego pijanego kierowcę. sciana.gif

Napisano

Nigdy nie jechałem wiecej jak 160 km/h ale chciałem tylko wiedziec jak nasze Astry f zachowuja sie przy tak dużych prędkośćiach zlosnik.gif

Napisano

To ja chyba mam coś nie tak z autem confused.gif (silnik-71kucyków). jeżdże na elpegie i 140 to się buja spokojnie, ale 160 to nigdy nie osiągnąŁem i chyba nie dam radyoslabiony.gif-wprawdzie na benzynie nie próbowaŁem... Teraz już nie jeżdże dużo po kraju, ale drogi coby osiągnąć 200 to u nas nie widziaŁem... crazy.gif

Napisano

A spalanie mam 10l gazu/100km przy jeździe mieszanej i prędkości do 130k/h. to chyba dużo bo sŁyszaŁem opinie że silniki 1,8 palą 7-8l confused.gif Czy to możliwe????

Napisano

> ja tam nie wiem ajk wy latacie tymi silniczkami 160.

> Ja sie musze troche moją bujac zeby 160 kulnąc

> kolega wyżej pisze leciałem moja 170 coś mi nie chce sie wieżyć.

> Jak moj bolid dużo wiecej jak 170 nie poleci.

Na autostradzie w Niemczech z 4 osobami spokojnie 160 km/h a momentami szybciej. Pije gazu wtedy kolo 11-12 l. ale idzie bez oporów.

Samemu na Kraków - Katowice 180 km/h więc te silniki spokojnie tyle śmigają. OCZYWIŚCIE PRĘDKOŚĆ NIE POLECANA !!! nono.gif

Napisano

> A spalanie mam 10l gazu/100km przy jeździe mieszanej i prędkości do

> 130k/h. to chyba dużo bo sŁyszaŁem opinie że silniki 1,8 palą

> 7-8l Czy to możliwe????

Ja też słyszałem, że silniki 1,8 palą 8l LPG, ale jestem przekonany, że potem ich właściciele oglądają rachunki za wymiane wypalonych tłoków i głowic. Moja jak tyle spaliła, to od razu pojechałem na analizator i wyszło, że bardzo ubogo było. Moja 10l musi wciągnąć.

Napisano

Witam,

nie wiem czy masz coś nie tak czy nie ale ja mam ten sam silnik i też LPG wrzucone i raz udało mi się rozwinąć 170km/h (A4 z Gliwic do Katowic) na gazie. Ale raczej bałbym sie tym autem tak jeździć ciągle. Poza tym żeby moją krówkę rozpędzić do tej prędkości to trzeba z 10 km.

Co do spalania to mi w lecie paliła ok 8l/100km LPG teraz w porze jesienno-zimowej pali 10 i niechce mniej.

Pozdrawiam

Napisano

mnie wychodzi dokładnie tyle samo . Na sylwestra do Poznania zjadła tylko 7,5. Jazda z patrolową 100-120 km/h

Napisano

z niedługo znikną wątki z forum "pochwalcie się swoimi osiągami na autostradzie" Niech tylko ceny paliw ruszą UP ok.gif

Akurat dzisiaj spojrzałem na statojlu :

Benzyna 95 3,69

ON 3,69

LPG 2,04

Napisano

No ja wczoraj zrobiłem pomiar na trasie którego nie robiłem od wakacji. Wyjechałem z pełnym bakiem w trasę przez Poznań. Łącznie 287 km. Wyszło 19l. W tym był 2 x Poznań przez całą długość (od strony Wrześni w kierunku Świecka) i 2x po 2 mniejsze miasteczka. Prędkośc ok 120-130 km/h.

Więc spalanie wyszło ok 6,6 l i jestem z tego wyniku bardzo zadowolony smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.