Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem na ssaniu

Featured Replies

Napisano

Mam 899 na gaźniku WEBER i mam od dwóch dni problem. Po zapaleniu na ssaniu auto chwile normalnie chodzi a potem dławi się i gaśnie. Nawet jak silnik się nagrzeje i włącze ssanie to jest tak samo. Na wolnych po rozgrzaniu oki. Co to może być??? angryfire.gif

Napisano

moze na ssaniu dostaje za duzo paliwa i sie dlawi sprobuj nie wyciagac ssania na maxa. a po co wyciagasz ssanie na rozgrzanym silniku????????????

Napisano
  • Autor

> moze na ssaniu dostaje za duzo paliwa i sie dlawi sprobuj nie

> wyciagac ssania na maxa. a po co wyciagasz ssanie na rozgrzanym

> silniku????????????

Próbowałem tylko czy to dlatego że silnik jest zimny się dławi ale przecież tak nie jeżdze. Tyle że chwile po zapaleniu chodzi normalnie na ssaniu a za chwilke się dławi. Nie ma znaczenia czy ssanie jest do połowy czy na maxa tak samo sie dławi.

Napisano

> Mam 899 na gaźniku WEBER i mam od dwóch dni problem. Po zapaleniu na

> ssaniu auto chwile normalnie chodzi a potem dławi się i gaśnie.

> Nawet jak silnik się nagrzeje i włącze ssanie to jest tak samo.

> Na wolnych po rozgrzaniu oki. Co to może być???

Wilgoć w przewodach WN a może zbyt wysoki poziom paliwa w gaźniku a może wreszcie poprzytykane dysze w gaźniku hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Wilgoć w przewodach WN a może zbyt wysoki poziom paliwa w gaźniku a

> może wreszcie poprzytykane dysze w gaźniku

Kable mam nóweczki więc jadę poczyścić gaziora tongue.gif

Napisano

Dobra rada przy gaźnikach: jak zdemontujecie gaźnik i go totalnie rozbierzecie to splanujcie powierzchnie styku uszczelki z podstawą bakielitową (czy jak ją tam zwą) i powierzchnię do której mocuje się tą podstawkę z gaźnikiem do kolektora ssącego, wyczyście też świece i ustawcie odpowiednie przerwy między elektrodami (ja ustawiam sobie na iskrach 0,8 i dobrze idzie) dobrze ustawcie pływak i wyregulujcie z głową cały gaźnik. Zasada jest taka przy regulacji: wyłączyć wszystkie odbiorniki prądu, nagrzewamy silnik do 75-80st lub jak kto woli do czasu włączenia wentylatora, teraz wykręcamy powoli śrubę regulacyjną położenia przepustnicy aż, gdy koniec śruby przestanie opierać się o krzywkę przepustnicy, potem powoli zaczynamy wkręcać śrubę regulacyjną składu mieszanki, czekamy tak z 15 sek aż praca silnika ustabilizuje się i dalej wkecamy aż do momentu, kiedy silnik przestanie równomiernie pracować i teraz dopiero zaczynamy powoli odkręcać tą śrubę o ćwierć obrotu z przerwami na stabilizację pracy silnika, i tak wykręcamy ją aż silnik zacznie nam równomiernie pracować (na wszelki wypadek należy odkręcić jeszczę tę śrubę o 1 obrót ze względu na możliwe wystąpienie problemów przy uruchamianiu zimnego silnika), potem włączamy światła drogowe i dmuchawę na full i regulujemy prędkość obrotową silnika za pomocą śr. reg. poł. przepustnicy albo jak kto woli ustawić obroty na 900 +-25. Jeszcze jedna ważna sprawa - koniecznie podczas mycia gaźnika sprawdźie wszystkie uszczelki a zwłaszcza oring przy wtryskiwaczu (czasami ten oring pęka i idzie ładna struga paliwa) oraz odkręćcie elektromagnetyczny zawór odcinający paliwo bo tam też zbiera się dużo syfu. Życzę miłej pracy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.