Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

z cyklu "zrob to sam" - spryskiwacze reflektorow / lamp

Featured Replies

Napisano

893goodvibes.gifNo moze nie do konca "sam to zrobilem" ... ale od poczatku:

na allegro kupilem "okazyjnie" orginalny zestaw do astry II. Najwazniejsza czesc to sam zbiornik na plyn bo jest chyba ze 2,5 raza wiekszy no i ma dwie pompki. Poza tym w zestawiem mialem wezyk i koncowki do montowania w zderzak.

Samo zamontowanie zbiornika bylo very easy bo rozstawy srub mocujacych te same. Montaz koncowek w zderzak tez bez wiekszych problemow (wystarczylo zrobic male dziurki i wkleic koncowki - obylo sie bez zdejmowania zderzaka i lamp)

Atrakcje pojawily sie przy podlaczeniu elektryki;) bo podpialem orginalne przewody pod pompke "na szyby" a kable od drugiej pompki podlutowalem pod ta od szyby ... efekt byl taki, ze dzialalo pieknie i to jak - wystarczylo tylko uruchomic spryskiwacz przedniej lub tylnej szyby i niezaleznie od tego czy mialem wlaczone czy wylaczone swiatla - a to juz za wiele dobrego bo plyn mi znikal ze zbiornika expresowo, wiec:

Rzowiazaniem bylo zakupienie diody i przekaznika i wlutowanie tego w odpowienie miejsca: Dioda "puszcza" popmke od swiatel tylko przy pryskaniu na przednia szybe a przekaznik, ktory podlaczylem pod przewod od lampy przedniej zalacza caly ten uklad tylko wtedy kiedy wlacze swiatla - i teraz jest super, bombowo i profesjonalnie - spryski na lampy dzialaja tylko jak mam wlaczone swiatla no i tylko jak pryskam na przednia szybe!

ps: w nastempnym "odcinku" bedzie o tym jak (nie sam oczywiscie) wymienilem fotele i tylna kanape w moim Caravanie - a wymieniam wlasnie na "skorzany komplet" z astry II coupe .... przod to nie problem ale z tylem jest masa "zabawy" ....

Napisano

A co to jest leflektor? zlosnik.gif reflektor powinno być smile.gif

Grauluję pomysłu i realizacji ok.gif

Napisano
  • Autor

> A co to jest leflektor? reflektor powinno być

> Grauluję pomysłu i realizacji

sie tak podekscytowalem, ze mi sie literki pozmienialy ....

Napisano

Będzie foto?

Bo ja to lubię sobie pooglądać cool.gif jak ludziska fajnie mają samochód zrobiony smile.gif

Napisano
  • Autor

> Będzie foto?

> Bo ja to lubię sobie pooglądać jak ludziska fajnie mają samochód

> zrobiony

Bedzie aparat to i foto bedzie 893goodvibes.gif

Napisano

> Bedzie aparat to i foto bedzie

Chcesz, żebyśmy ci kupili aparat? Tak dobrze to nie ma grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Chcesz, żebyśmy ci kupili aparat? Tak dobrze to nie ma

A moze zrobimy zrzutke na "cyfrowy aparat kacikowy" .... i wtedy kazdy bedzie mogl pokazac na co go stac 270635636-JUMP2.gif270635636-JUMP2.gif270635636-JUMP2.gif ..... postaram sie w przyszlym tygodniu zrobic

Napisano

fajna sprawa, kiedys sie tym interesowalem, nawet bylo to ladnie opisane, ale nie ma juz tego w archiwum.

Za to w Viki mam seria biglaugh.gif

pozdrawiam

Napisano

> sie tak podekscytowalem, ze mi sie literki pozmienialy ....

No to zmień jeszcze w tytule na REFLEKTOR. smile.gif

Bo przy wyszukiwaniu będzie głupieć i nie znajdzie tak ciekawego tematu ... beksa.gif

Napisano

CZY TWOJA WYGLĄDA RÓWNIE PIĘKNIE JAK MOJA >>>>

obraz1363dm4.jpg

obraz1370pe9.jpg

Napisano
  • Autor

> CZY TWOJA WYGLĄDA RÓWNIE PIĘKNIE JAK MOJA

co do samych spryskiwaczy to moje sa siakies takie mniejsze (i nie tak piekne) ale chyba dokupie sobie wlasnie takie jak twoje (za 60pln/sztuka) i bezie juz "rownie pieknie" ...... ale PONIEWAZ MOJE KOMBI JEST NAJPIEKNIEJSZE 893goodvibes.gif893goodvibes.gif i tak spie spokojnie ... w przyszlym tygodniu zapodam fotki bo wlasnie robie w nim "przeszczep" foteli z ogrinalnych na komplet skorzanych foteli od Astry II Coupe .... co w przypadku adaptacji tylnych kanap do Caravana ... nie jest takim hopsiup znowu... (uprzedzajac pytania - komplet od Coupe kupilem za 1200pln uzywany na szrocie, ile mnie policzy znajomy za przekladke to sie okaze) ....

Napisano

> co do samych spryskiwaczy to moje sa siakies takie mniejsze (i nie

> tak piekne) ale chyba dokupie sobie wlasnie takie jak twoje (za

> 60pln/sztuka) i bezie juz "rownie pieknie" ...... ale PONIEWAZ

> MOJE KOMBI JEST NAJPIEKNIEJSZE i tak spie spokojnie ... w

> przyszlym tygodniu zapodam fotki bo wlasnie robie w nim

> "przeszczep" foteli z ogrinalnych na komplet skorzanych foteli

> od Astry II Coupe .... co w przypadku adaptacji tylnych kanap do

> Caravana ... nie jest takim hopsiup znowu... (uprzedzajac

> pytania - komplet od Coupe kupilem za 1200pln uzywany na

> szrocie, ile mnie policzy znajomy za przekladke to sie okaze)

> ....

jak nie masz podgrzewaczy foteli to zimą srogą dupsko sobie odmrozisz koleżko hehehhe

koleś miał omę MV6 i grzał fotele cały czas.

Napisano

no a w lecie bez klimy to tez nie radze siadac bo sie dupka pozniej nie oderwie grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> no a w lecie bez klimy to tez nie radze siadac bo sie dupka pozniej

> nie oderwie

No wiec klime mam i to full automat 893goodvibes.gif fotele z tego co widzialem tez sa podgrzewane a w aucie znalazlem nawet gotowe wtyczki (ukryte pod plastikiem pod popielniczka) .... wiec powinieniem jakos przezyc i zime i lato .....

Napisano

> dokupie sobie wlasnie takie jak twoje (za

> 60pln/sztuka) i bezie juz "rownie pieknie"

pozwole sobie spytac: gdzie mozna kupic koncoweczki(same spryskiwacze reflektorow bo kompletna instalacje posiadam) do F`ki? szukalem w alledrogo ale od 2tygodni nie moge znalezc frown.gif

Napisano
  • Autor

> pozwole sobie spytac: gdzie mozna kupic koncoweczki(same spryskiwacze

> reflektorow bo kompletna instalacje posiadam) do F`ki? szukalem

> w alledrogo ale od 2tygodni nie moge znalezc

Ja zamawiam wlasnie nowki w Opel-Shop (do G chca 60pln/sztuka w ASO chca ok 80pln/sztuka). Myslalem tez nad uzywkami z Allegro ale sie boje, ze znowu trafie jakies wybraki (tak jak teraz mam - jedna dysza ledwo dyszy = ledwo psika) .... No a inna opcja to kupic na Allegro jakies inne i dopasowac widzialem wczoraj aukcje z jakimis od Audi starszego, bylo od Mistchubischi) ... mysle, ze bedzie pasowalo

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.