Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odnośnie Toledo...

Featured Replies

Napisano

klik

Podpowiedzcie co nieco z łaski swojej IThankYou.gif Założyłem temat tutaj bo na kąciku VW ruch hest chyba bliski zerowemu wink.gif

Napisano

> klik

> Podpowiedzcie co nieco z łaski swojej Założyłem temat tutaj bo na

> kąciku VW ruch hest chyba bliski zerowemu

Pytaj sie Sokole_oko on jest fanatyk Toledo II biglaugh.gif

Napisano

> Pytaj sie Sokole_oko on jest fanatyk Toledo II

Oj tam fanatyk wpysk.gif

Odpowiadając na pytania:

Zwróć uwage na za zawieszenie i stal elementów gumowych (w moim były mocno wytłuczone po 16 kkm, ale wymieniono mi je na gwarancji). Sprawdź też wiązkę elektryczną w bagażniku -> objaw awarii:nie działająca kontrolka otwarcia klapy na desce (powinna palić się czerwona w prawym górnym rogu panelu kontrolek między zegarami). Obejrzyj też spód samochodu - jest dość nisko zawieszony i bardzo łatwo się "powiesić" (ja tak urwałem wieszak wydechu).

Poza tymi dwoma punktami (oba zrobione na gwarancji) - NIC mi w aucie nie padło. Cen części nie znam, przegląd w ASO w Wwie kosztuje <700 zł czyli bardzo tanio.

Dostęp do bagażnika - nie przeszkadza ani trochę przy pakowaniu na wakacje, przy przewożeniu rozmontowanych mebli trzeba trochę pokombinować, ale przewoziłem sporo różnych rzeczy (m. in. komodę 120x80x30 czy szafkę łazienkową 180x30x30).

Silnik diesla to zawsze zagadka - nie wiesz jak traktował go właściciel (kwestia chłodzenia turbiny), nie wiesz czy nielał oleju opałowego. Benzynowe 1.6 z klimą nie przekracza mi 9/100 po mieście, a teraz (bez klimy) pali równo 8/100.

Napisano

Moje kupiłem z przebiegiem 78 kkm.

Padł mi przy 80kkm przepływomierz (500 PLN). Obecnie 94 kkm - kolejnych usterek brak (sorry, przerywacz mi się też zepsuł - koszt 100 PLN) Podobno jest to usterka typowa. Opóźnić ten fakt można podobno stosując oryginalne filtry powietrza (nie Filtron).

Bagażnik, jak to w sedanie, pralki nie wsadzisz:).

Silnik 1,9 TDi to sprawdzona jednostka, pod warunkiem, że była odpowiednio traktowana, ale niestety dość głośna..

Spalanie w moim to miasto ok 12l/100. Trasa 8-10l/100.

Auto IMO ma charakter delikatnie sportowy, jest dość sztywne.

Napisano
  • Autor

> Spalanie w moim to miasto ok 12l/100. Trasa 8-10l/100.

A jaki motor siedzi w Twoim Toledo?

Dzięki za info ;-)

Napisano

> A jaki motor siedzi w Twoim Toledo?

> Dzięki za info ;-)

Tez z podpisu 2.3 VR5

Napisano
  • Autor

> Tez z podpisu 2.3 VR5

wiedziałem, że coś przeoczyłem wink.gifzlosnik2.gifbrawo.gif

Napisano

> wiedziałem, że coś przeoczyłem

najciemniej pod latarnią smile.gif

Napisano

> klik

> Podpowiedzcie co nieco z łaski swojej Założyłem temat tutaj bo na

> kąciku VW ruch hest chyba bliski zerowemu

To tak...zaczne moze od wad smile.gif

Wspomniales o bagazniku - faktycznie otwor zaladunkowy nie jest trafiony - powinien otwierac sie z szyba jak w Octavii. Ja np nie lubie gdy jakas drobna rzecz wtoczy sie pod same siedzenia - przy wzroscie 180 musze nurkowac do bagaznika zeby to wyjac wink.gif

Samochod jest jak na moj gust dosc glosny...sprawe rozwiazuje radio z opcja podglasniania wink.gif

Jesli chodzi o awaryjnosc to mial jak dotąd ( 50tys km ) dwie wpadki - raz na gwarancji zrobilo sie jakies zwarcie w instalacji elektrycznej - przy wyjetym kluczyku mozna bylo wlaczyc wycieraczki a po wlaczeniu silnika same zapalaly sie tylne swiatla. Drugi przypadek to padnieta pompa wody - plastikowy wirnik przelamal sie co objawialo sie znacznym grzaniem samochodu.

Wspomniec mozna tez o dosc malej ilosci miejsca na nogi na tylnej kanapie oraz malych tylnych drzwiach - oszczednosci kosztem bagaznika.

Jesli chodzi o zalety to napewno duuuuzy bagaznik, twarde zawieszenie, ktore mimo to dobrze wybiera polskie nierownosci a przy tym samochod znakomicie "sklada sie" w zakrety - dobry kompromis miedzy sztywnoscia a komfortem ok.gif

Spalanie na poziomie 9 l w miescie, 7, przy spokojnej jednostajnej jezdzie nawet mniej na trasie - silnik 1.8

To chyba tyle...jesli cos jeszcze przyjdzie mi na mysl...napisze.

Pozdrawiam.

Napisano

> samochod znakomicie "sklada sie" w zakrety - dobry

> kompromis miedzy sztywnoscia a komfortem

To jest to, co kocham w Toledo... jeśli ktoś mi siedzi na ogonie, to zwykle tylko do pierwszego zakrętu - i nagle robi się 200 metrów między nami drive.gif

Napisano

> To jest to, co kocham w Toledo... jeśli ktoś mi siedzi na ogonie, to

> zwykle tylko do pierwszego zakrętu - i nagle robi się 200 metrów

> między nami

A i owszem - ma duza granice bezpieczenstwa ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.