Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

sprzęgło

Featured Replies

Napisano

Mam zamiar w najbliższym czasie wymienić skrzynie, bo trochę wyje i synchronizatory od 1-ki i 2-ki padły. Przy okazji chciałem wymienić tarczę sprzęgła. Za używaną GM w dobrym stanie chcą u mnie 40 zł. Nie wiem ile kosztuje nowa tarcz i proszę o info. Z góry dziękuję bow.gif

Napisano

> Nikt nie wie ile kosztuje tarcza??

a słyszał kolega o takim czymś jak allegro??

1

2

3

Napisano
  • Autor

Słyszałem, słyszałem i szukałem.... Ale samej tarczy nie znalazłem frown.gif

Napisano

> Słyszałem, słyszałem i szukałem.... Ale samej tarczy nie znalazłem

Ja za sama tarcz płaciłem ok. 120zł, ale po roku musiałem zmienić całe sprzegło frown.gif Dlatego polecam odrazu wymiane kompletnego sprzegła (kpl sprzegło ok. 300zł)

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Wymieniłem skrzynie i chodzi dobrze, nie wyje, biegi dosyć dosyć (olej musze wymienić na dobry), tylko że jest szybsza od poprzedniej F10. Na tamtej na 5-tce miałem 100 km/h przy 2700 obr/min, a tu już przy 2400 obr/min. Różnica jest też na pozostałych biegach. Martwie się że może to od DIESLA ta skrzynia? Nie wiem czy F10 były montowane w Dieslach. Tamta była z roku 84 a ta z 91. Może je ulepszyli. Coprawda samochód chodzi mimo szybszej skrzyni lepiej. Sam już nie wiem, proszę o opinie.

Napisano
  • Autor

Dzięki za tabele. Z tego wynika że niby nie od diesla. To skąd ta różnica?

Napisano

Zauważyłeś, że w C16SE była montowana F10 z przełożeniem 3.94, podczas gdy w 1.4 miała 4.18. Może tu leży przyczyna.

Napisano
  • Autor

Wczoraj zauważyłem dlaczego ta skrzynia jest szybsza. Z boku dekla odczytałem że ma ona przełożenie W3,74 yikes.gif. A jest to skrzynia F10 z roku '91. Nie wiem co jest grane. Ale samochód i tak jeździ całkiem nieźle, tylko jeszcze nie próbowałem ile pójdzie na tej skrzyni.

Napisano
  • Autor

Dodam jeszcze że 100km/h mam już przy 2400obr/min. Szybka jest drive.gif

Napisano
  • Autor

Doszedłem do wniosku że chyba nie było Kadettów z silnikiem c16SE, nawet skrzynia jest z 91 roku, to musi być chyba od c16NZ lub 16SH na gaźniku.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.