Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dziwne skrzypienie w srodku auta - o co biega?

Featured Replies

Napisano

Od jakiegos czasu slysze podczas jazdy dziwne skrzypienie w Stilaku - dochodzi ono z okolic licznikow. Odzywa sie glw na jakis nierownosciach, raz jest bardziej intensywne, innym razem znowu prawie go nie slychac. Ktos moze wie o co biega?

Napisano

> Od jakiegos czasu slysze podczas jazdy dziwne skrzypienie w Stilaku -

> dochodzi ono z okolic licznikow. Odzywa sie glw na jakis

> nierownosciach, raz jest bardziej intensywne, innym razem znowu

> prawie go nie slychac. Ktos moze wie o co biega?

Czy skrzypienie i chrobotanie to to samo? confused.gif

chrobotanie

Napisano

> Od jakiegos czasu slysze podczas jazdy dziwne skrzypienie w Stilaku -

> dochodzi ono z okolic licznikow. Odzywa sie glw na jakis

> nierownosciach, raz jest bardziej intensywne, innym razem znowu

> prawie go nie slychac. Ktos moze wie o co biega?

albo chrobotają ci silniczki liczników o czym Koledzy już zakladali wątek albo po prostu trzeszczy Ci deska rozdzielcza, jesli to drugie to dam glowe ze im bardziej ustawisz dmuchawe na przednia szybe tym bardziej trzeszczy. Plastik rozgrzewa sie od cieplego powietrza i sa trzaski, czasem nawet samoistne, podczas postoju - jesli naprawde gorace powietrze. A co do nierownosci to szczegolnie wtedy jest slyszalne poniewaz auto to nie jest ultrasztywną konstrukcją wink.gif na dziurach i innych wygina sie i skreca - oczywiscie w granicach rozsądku, moze wyginać się tez wiecej niz w takich granicach jesli tylko ktos lubi auta spawane z dwóch wink.gif W kazdym razie jesli jedno z powyzszych to nie ma strachu - nie grozi wybuchem grinser006.gif

Napisano

Jeżeli od pewnego czasu to pewnie od czasu jak sie zimniej zrobiło. Prawdopodobnie jak Kolega wyzej mówi, to trzeszczy na łaczeniach rozgrzewajacy sie plastik kanałów nadmuchu powietrza. Jedynie pomoze lato, lub rozbiórka deski i podklejeie tkanina w miejscu łaczenia kanałów. U mnie trzeszczy jak pojdzie ciepłe powietrze, ale tylko z lewej strony

Napisano
  • Autor

...to by sie w sumie zgadzalo bo jezdze praktycznie caly czas z dmuchawa ustawiona na szybe wink.gifno nic poczekam do wiosny i zobacze czy skrzypienie ucichnie cool.gif

Napisano

> ...to by sie w sumie zgadzalo bo jezdze praktycznie caly czas z

> dmuchawa ustawiona na szybe no nic poczekam do wiosny i zobacze

> czy skrzypienie ucichnie

po prostu pojezdzij na zimnym nawiewie dla testu, bo calkiem bez poki co to sie nie za bardzo da. Zimą w oplu jeszcze bardziej mi strzelalo z deski, czasem jak trzask chrustu w ognisku bbq.gif

Napisano

> po prostu pojezdzij na zimnym nawiewie dla testu, bo calkiem bez poki

> co to sie nie za bardzo da.

Objaw skrzypienia mija po dobrym nagrzaniu wnetrza. Przynajmniej tak mam, ale muszę kilkanascie km zrobić. Nie mniej latem trzaski nie wystepowały.

Napisano

to i ja dorzuce swe 3 gr. wygląda to tak: fotel pasażera pusty - cos grzechocze przy ruszaniu i hamowaniu jakby ziarenko piasku lub inny mały syf turlał się po jakiejś zamkniętej przestrzeni. fotel zajęty - cisza. szukałem, ale nie bardzo wiem gdzie to coś mogło się dostac... WTF??

Napisano

> to i ja dorzuce swe 3 gr. wygląda to tak: fotel pasażera pusty - cos

> grzechocze przy ruszaniu i hamowaniu jakby ziarenko piasku lub

> inny mały syf turlał się po jakiejś zamkniętej przestrzeni.

yikes.gif ale masz słuch ziarenko piasku słyszysz

> fotel zajęty - cisza. szukałem, ale nie bardzo wiem gdzie to coś

> mogło się dostac... WTF??

może fotel pasażera się wyrobił, zwróć uwagę na prowadnice

Napisano

a tak, bo ja zawsze dobry słuch miałem i jak byłem mały to słuchałem o czym sąsiedzi za scianą sie kłócą klotnia.gif a tak na poważnie, to jest to dośc głośne, oczywiście radio z subem zagłuszy, ale ja lubię tzw. ciszę kontrolowaną. co do prowadnic to już je czyściłem! pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.