Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wskaznik temperatury wariuje :(

Featured Replies

Napisano

krotko i na temat...wskaznik jak auto sie nagrzeje robi rozne cuda...na przyklad opada do temperatury ca.50*C lub 75*C i powraca do polozenia 90*C myslalem ze tro moze termostat...ale dzieje sie to czasami w temie kilku skokow na minutwe... czasem rzadziej... a czasem opada do 50 *C i trzyma tak caly czas... a w tym momencie z nawiewow leci powietrze max gorace... wiec obstawiam ze jednak termostat i temperatura plynu sa ok... problem pewnie lezy w czujniku...wiec gdzie to ustrojstwo znajde... i za ile zanabede nowke sztuke niewiem.gif pacjent...to MW 1.6 16 99 rok ??

Napisano

Najprawdopodobniej to sam wskaźnik. Rozwiązania są trzy.

1. Jak wariuje, przyrżnąć ręką z góry w dęskę rozdzielczą i jak sie poprawi to ok a jak nie to olać.

2. Rozbierac licznik i czyscic to i iine takie.

3. Wymienic zestaw wskaznikow (w okolicach 100 - 150 zł).

Mnie wkurzalo to wariowanie a elektronik ze mnie zaden wiec zastosowalem wariant 3.

Napisano

> Najprawdopodobniej to sam wskaźnik. Rozwiązania są trzy.

> 1. Jak wariuje, przyrżnąć ręką z góry w dęskę rozdzielczą i jak sie

> poprawi to ok a jak nie to olać.

> 2. Rozbierac licznik i czyscic to i iine takie.

> 3. Wymienic zestaw wskaznikow (w okolicach 100 - 150 zł).

> Mnie wkurzalo to wariowanie a elektronik ze mnie zaden wiec

> zastosowalem wariant 3.

Mnie chyba czeka wariant drugi. Mam tak, że jak odpalę zimne auto to mam wskazówkę od razu na 60 stopniach. Przydzwonię w deskę z piesc.gif i wskazówka spada.

Teraz jak jeżdżę to wskazówka drga i nigdy nie chce dojść do 90 stopni. Zawsze trzyma się na 85. Ale czasem ma odchyły od normy i dziwnie opada na 70-80 stopni. Wydaje mi się, że to zegary wariują. Bo w aucie ciepło...... hmm.gif

A dziwię się temu, bo wcześniej wskazówka była po rozgrzaniu równo na połowie skali i ani drgała w górę czy w dół... Było więc idealnie...a teraz to tylko klnie.gif

Napisano

w mojej padace wskaznik tez wariowal tak jak to opisujesz zlosnik.gif klepanie w deske nic nie dawalo - uspokoila sie dopiero po wymianie UPG zlosnik.gif kompresja z cylindra szla w obieg plynu. z nawiewow bylo super cieple ale wskaznik wariowal az wywalilo plyn korkiem na zbiorniku wyrownawczym i bylo juz wiadomo zlosnik.gif zobacz czy ci sie plyn dzwiga jak korek odkrecisz jak sie dzwiga albo bulgocze to lipa zlosnik.gif

Napisano

zobacz czy ci sie plyn dzwiga jak korek odkrecisz jak sie dzwiga albo bulgocze to lipa

przecież to układ cisnieniowy - płyn ma prawo sie podnieść jak odkręcisz korek, nie rozumiem Twoich sugestii hmm.gif

Napisano

nie ma prawa sie plyn dzwigac na zimnym silniku, a dodatkowo jak auto sie zagrzeje to jak sprwna upg to mozna korek spokojnie odkrecac jesli kompresja wali do ukladu to po odkreceniu korka wywala plyn ze zbiorniczka

Napisano

u mnie było to samo

placek od góry nie pomagał

okazało sie ze przewodzik elektryczny był załamany i nie łączyło cały czas

po wymianie kabelka jest ok smile.gif

przewód był załamany prawie przy samej wsuwce

Napisano

> nie ma prawa sie plyn dzwigac na zimnym silniku, a dodatkowo jak auto

> sie zagrzeje to jak sprwna upg to mozna korek spokojnie odkrecac

> jesli kompresja wali do ukladu to po odkreceniu korka wywala

> plyn ze zbiorniczka

a to pierwsze słyszę, żeby na zimnym silniku płyn sie podnosil, niby jak??

a na ciepłym silniku to faktycznie podnosi sie, ale żeby od razu wywalało ze zbiornika to nie

Napisano

sam nie wiem co ci mam napisac zlosnik.gif wszystku juz napisalem zlosnik.gif musisz sie chyba wczytac

Napisano

> sam nie wiem co ci mam napisac wszystku juz napisalem musisz sie

> chyba wczytac

nie rozumiem tylko jak na zimnym silniku może wywalać plyn? jak stoi po nocy??

Napisano
  • Autor

> a to pierwsze słyszę, żeby na zimnym silniku płyn sie podnosil, niby

> jak??

> a na ciepłym silniku to faktycznie podnosi sie, ale żeby od razu

> wywalało ze zbiornika to nie

no i tak powinien pracowac uklad cisnieniowy... jak odkrecisz i wszystko sprawne to powinien sie plyn troche uniesc i spokoj... a jesli tak jak pisze Soko idzie kompresja w uklad... cisnienie sie zwieksza i wtedy moze wywalic plyn...

co do UPG to raczej watpie...ma dopiero 130 kkm i z plynem jest wszystko w porzadku... moze jakies inne sugestie zeby.GIF

Napisano

o rany - to wlasnie pisalem tamtemu koledze ze mialem takie cuda ze wskaznikiem, a dodatkowo jak plyn podnosi to UPG jest wywalona. jak malenko to tylko podnosi plyn, jak bardzo to wywala - 3ci raz tego samego nie pisze zlosnik.gif

Napisano

mnie wywalilo przy 108tys km zlosnik.gif rano odpalilem z oporami auto w zimny dzien i spoko jezdzilem tak kilka miesiecy a wskaznik wariowal zlosnik.gif az pewnego dnia wywalilo plyn calkowicie korkiem i juz sie auta odpowietrzyc nie dalo zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> mnie wywalilo przy 108tys km rano odpalilem z oporami auto w zimny

> dzien i spoko jezdzilem tak kilka miesiecy a wskaznik wariowal

> az pewnego dnia wywalilo plyn calkowicie korkiem i juz sie auta

> odpowietrzyc nie dalo

mowisz ze kilka miesiecy hmm.gif w sumie mozna zaryzykowac... posprawdzam najpierw wszystkie inne mozliwosci i zapodam sprawdzanie kompresji 20.GIF

Napisano

tak kilka miesiecy smigalem, ogrzewanie bylo wszystko bylo ok tylko ten wskaznik zlosnik.gif mozesz sobie sprawdzic tylko to czy ci plyn dzwiga zlosnik.gif na sprawnym ukladzie po wymianie upg odkrecam korek nawet w czasie chodzenia wiatraka i syknie tylko lekko ale plyn ani drgnie. a na zimnym to juz wogule ani nawet nie syknie zlosnik.gif wczesniej plyn dzwigalo na zimnym a na cieplym korka nie mozna bylo odkrecic bo wywalalo odrazu zlosnik.gif a dodam ze w cc to kiedys po wymianie plynu nie zakrecilem korka (zostal na placu przed garazem) tydzien bez korka smigalem 500km zanim sie zorientowalem i deka plynu nie ubylo zlosnik.gif to co zauwazylem do tej pory to jak upg jest ok i uklad chlodzenia szczelny to plynu nie ubywa nie przybywa nie dzwiga sie na zimnym silniku i nie wyrzuca go odkreceniu korka na goracym silniku (chyba ze sie zagotuje)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.