Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Laguna II - karta "Hands Free"

Featured Replies

Napisano

Witam,

Niestety po wizycie w ASO i podpięciu do CLIPa okazało się, iż winowajcą nie działającej funkcji "Hands Free" jest karta a dokładnie ta wewnętrzna bateria/akumulator którego stan w/g CLIPa jest:

"Nieprawidłowy".

Zatem, zwracam się do Was z pytaniem,

Czy ktoś może polecić mi wiarygodny i pewny serwis, który regeneruje karty Renault ale 3-przyciskowe a więc z funkcją "Hands Free".

Z góry dziękuję za informacje.

Napisano

A to nie mozna poprostu wymienic bateryjki jak w pilocie?

Napisano

Powiem Ci ze nie ryzykował bym jakos tam servisow, popostu pojedz do servisu Renaulta i zrob to, tylko ze sporo zabulisz ale masz pewnosc ze bedzie dzialalo, jak sie juz dalem naciac na takich co regeneruja tyle ze zaplacilem taniej o 18% za to a po miesiacu przestalo dzialac wiec wziolem scenica do Renaulta i sie ze mnie zaczeli smiac ze takich kart nie daje sie byle komu... Wiec wybor nalezy do Ciebie grinser006.gif Pozdro

Napisano

> A to nie mozna poprostu wymienic bateryjki jak w pilocie?

z tego co wiem za bateryjka, która odpowiada za funkcję Hands Free to w rzeczywistości akumulatorek (nie pamiętam teraz oznaczenia modelu ale u nas nigdzie nie znalazłem w sprzedaży, w Niemchech są po 15 EUR).

i teroetycznie gdy karta jest w czytniku to powinien się ładować.

a najczęściej powodem braku działania Hands Free jest nie ten akumulatorek tylko uszkodzona karta (po noszeniu w tylnej kieszeni spodni).

W moim przpadku tak też jest. Ale nikt się nie chciał podjąć szukania co nie styka na karcie, chociaż wiadomo mniej więcej w którym miejscu bo jak docisnę na płytce to wtedy działa.

pozdrawiam

DS

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.