Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

tweetery

Featured Replies

Napisano

Witam.Mam pytanko nie wiecie dokad dochodza kable od gwizdków na podszybiu?Mysle zeby zalozyc gwizdki,ale nie wiem gdzie jest kabel.Otwieralem sprawdzalem,ale chyba nie ma? frown.gif

Napisano

> przeca na podszybiu jest miejsce na normalne głośniki a nie gwizdki

W wersjach fabrycznie wyposażonych w 6 głośników siedziały tam gwizdki ( niewiele warte szczerze mówiąc )

Napisano

jak nie ma kabelka to trza go przeciagnąć z tamtąd najlepiej na jakiejś zwrotnicy jeśli chcesz efekt gwizdków...

Napisano

na radiu masz wyjścia do podłączenia 4 głośników jeśli masz wszystkie tył przód i boki trza by było wtedy założyć zwrotnice i rozdzielić syg na średnie i wysokie tony jak masz np podłączone 2 w drzwiach i chcesz podłączyć na podszybiu to może być bez zwrotnic jakieś wysokotonówki

Napisano

>Mysle zeby zalozyc gwizdki,ale nie wiem gdzie jest kabel

Wg schematu z kompostowni ( radio_podlaczenie_ksiażka_zembowicz ) instalacja do głosników w podszybiu jest połączona szeregowo z instalacją do głośników w drzwiach przednich.

Napisano

W mojej poprzedniej Bravie, też 1.4 12V SX '97 też nstalacja nie była kompletne - od szybą nie było kabli do tweterów a z kostki radia szły tylko na przód.

Znalazły się też kable doprowadzone na tył, ale ta wiązka kończyła się podobno za schowkiem, nie dochodząc do kostki radia.

Gwizdki podłączyłem w kostce radia RÓWNOLEGLE z wyjściami do przednich głośników, lutując SZEREGOWO z każdym głośniczkiem kondensator 2,2mikroFarada (najprostsza zwrotnica - na moc fabrycznego radia wystarczy). A na tył puściłem nowe kable od kostki...

Wymiary fabrycznych przednich z drzwi i z podszybia masz na obrazku, ale miejsca jest sporo więcej. W drzwi wejdą nawet elipsy 6x9", byle nie za głębokie...

278137790-glosn.wys.JPG

post-18117-14352477462359_thumb.jpg

Napisano

ja sie zdziwilem poniewaz u mnie w mojej S klasie kabelki fabryczne tam byly i po podlaczeniu tweeterow one graja ...

tweeterki mam takie same jak na ilustracji w poscie powyzej ....

za to na tyle kabelki sa ,ale nie sa podlaczone do radia (wogole do niego nie dochodza (podobno koncza sie gdzies w skrzynce bezpiecznikow) kiedys sie za to wkoncu wezme ...

Napisano
  • Autor

To znaczy ze tweeterami z wbudowanym kondensatorem.....wystarczy przykrecic kabelek od tweetera do kabla od głosników??

Napisano

> To znaczy ze tweeterami z wbudowanym kondensatorem.....wystarczy

> przykrecic kabelek od tweetera do kabla od głosników??

TAAA

Napisano

> Dzieki wszystkim juz wszystko wiem.

> Czuje sie troche wzbogacony

Ja tylko tak chcialem pomendzic, ze fabryczne kabelki byc moze sa dobrej jakosci, ale niekoniecznie do muzyki. Przeprowadzenie wlasnych kabelkow (np. 2,5mm) to zaden problem, wrecz czysta przyjemnosc smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.