Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana przełącznika kierunkowskazów w A II

Featured Replies

Napisano

Witam,

Czasem właczając kierunke w lewo przy skręconej kierownicy nie odbija przełącznik na swoje miejsce. Da się to zrobić czy wymieniać cały przełącznik, no a jesli wymieniać to czy dużo z tym zabawy??

Dzięks z góry. 20.GIF

Napisano

U mnie zauważyłem to samo wczoraj przy skrecie w prawo.

Tak więc proszę o odpowiedź czy da się to naprawić czy trzeba wymieniać przełącznik od kierunków

Napisano

> U mnie zauważyłem to samo wczoraj przy skrecie w prawo.

> Tak więc proszę o odpowiedź czy da się to naprawić czy trzeba

> wymieniać przełącznik od kierunków

Ja mam to samo przy skręcie w lewo a mam nowy przełącznik. Wystarczy bardziej energicznie machnąć kierownicą przy prostowaniu kół i się wyłącza...myślę, że tak po prostu jest, żeby przy np. lekkim skręcaniu a bardziej manewrowaniu się nie wyłaczał cały czas.

Napisano

hehe.gif - to niesamowite, właśnie wczoraj się wkurzyłem, bo mi też czasem kierownica nie odbijała kierunków i naprawiłem usterkę. Nawet myślałem, żeby zrobić manual, ewentualnie zdjęcie prawidłowo ułożonych styków przed zamknięciem obudowy, ale nie mam aparatu cyfrowego frown.gif

Wymontowałem i rozebrałem przełącznik. Mała analiza i już wiedziałem: po prostu jeden z elementów lekko się wytarł (nawet niewidocznie gołym okiem - użyłem lupki 6x) i to powodowało czasem zakleszczanie się w pozycji "schowanej" białego plastykowego bolca (tego na 2 sprężynkach), który odpowiada za odbijanie przełącznika (aby odbijało, bolec musi być wysunięty).

Lekarstwo: należy lekko pilnikiem spiłować powierzchnie, po których ślizga się ten bolec, a które za bardzo zbliżyły się do siebie (poprzez wytarcie wspomnianego elementu) zakleszczając bolec. Dotatkowo spiłowałem nieco ten biały bolec (zmniejszając jego grubość).

Uwaga: spiłowanie jest niewielkie, nawet mniej niż 0,1 mm, nie ma obawy więc o zmniejszenie wytrzymałości bolca i jego późniejsze ułamanie.

Uwaga nr 2: psikanie WD-40 nic nie daje, szkoda płynu!!!

Na koniec po nasmarowaniu smarem stałym (tam, gdzie był w oryginale, piłujemy suchy plastyk...) złożyłem przełącznik - po włożeniu 3 blaszek na swoje miejsce, bez trudu da się złożyć obie połówki obudowy przełacznika. Trzeba tylko podczas otwierania nie dopuścić do rozsypania się elementów: są wewnątrz 2 małe blaszki, jedna duża oraz 4 sprężynki, które mocno siedzą w swoich gniazdach, więc niewiele jest do ułożenia. Pozdr.

Napisano
  • Autor

> Ja mam to samo przy skręcie w lewo a mam nowy przełącznik. Wystarczy

> bardziej energicznie machnąć kierownicą przy prostowaniu kół i

> się wyłącza...myślę, że tak po prostu jest, żeby przy np. lekkim

> skręcaniu a bardziej manewrowaniu się nie wyłaczał cały czas.

Jak to machnąć kierownicą?? To chodzi lekko i bez problemów.

Problem tylko ,że obecnie często mnie wraca na swoje miejsce kiedy włącze kierunek przy skręconej kierownicy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.