Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

co lepsze MAREA czy PALIO WEEKEND

Featured Replies

Napisano

witam jestem tu goscinnie . mam pytanko jaki FIAT jest lepszy MAREA czy PALIO W. słyszałem Ze w MAREA po jakimś czasie tylna klapa zaczyna sie odzywać niewiem na ile to prawda ale słyszałem , a o PALIO same superlatywy słyszałem?? wiec pomóżcie .

pozdrawiam poki

Napisano

> witam jestem tu goscinnie . mam pytanko jaki FIAT jest lepszy MAREA

> czy PALIO W. słyszałem Ze w MAREA po jakimś czasie tylna klapa

> zaczyna sie odzywać niewiem na ile to prawda ale słyszałem , a o

> PALIO same superlatywy słyszałem?? wiec pomóżcie .

> pozdrawiam poki

Nie ma jakby porównania! Inna klasa aut. Prowadzenie, komfort ilośc miejsca i moim zdaniem wygląd przemawiają za Maryśką Weekend,

Za palio przemawia w zasadzie tylko to, że za podobne pieniądze kupisz dużo nowsze auto, co w fiacie ma moim zdaniem duże znaczenie, ponieważ zaczynają szwankowac z czasem drobiazgi ( przewody elastyczne , gumy w silniku, wszelkie zapinki, polączenia elektryczne itp.

Jeśli silnik 1,6 16v to eksploatacja w podobnych kosztach jeśli chodzi o zużycie paliwa.

W sprawie klapy w marysce chodzi pewnie nie tyle o klapę co o belkę nad zderzakiem która jest opuszczana i z czasem jak dostanie korozji zaczyna się buntowac. Ale zawsze można ją zamknąc na stałe hehe.gif

Napisano

Palio bedzie nowsze, z mniejszym przebiegiem i możliwe że znajdziesz w dobrym stanie serwisowane i z pewnych rąk. Jednak Marea jest praktyczniejsza i napewno bardziej dopracowana od Palio. Jeśli to ma być tzw "wół roboczy" to Palio będzie oki.

Napisano

> Palio bedzie nowsze, z mniejszym przebiegiem i możliwe że znajdziesz

> w dobrym stanie serwisowane i z pewnych rąk. Jednak Marea jest

> praktyczniejsza i napewno bardziej dopracowana od Palio. Jeśli

> to ma być tzw "wół roboczy" to Palio będzie oki.

JW ciężko (a nawet bardzo ciężko), będzie znaleźć Maree.

Marea jest bardzo fajnym autkiem, o niebo ładniejszym i bardziej komfortowym. Tylko możemy być skazani na auta z przebiegiem 150 i więcej tyś km.

Napisano

> JW ciężko (a nawet bardzo ciężko), będzie znaleźć Maree.

szybciej trafisz marejkę do jazdy niż palio. wynika to poprostu z większej podaży marejek i jej popularności wśród aut sprowadzanych.

> Marea jest bardzo fajnym autkiem, o niebo ładniejszym i bardziej

> komfortowym. Tylko możemy być skazani na auta z przebiegiem 150

> i więcej tyś km.

podobnie jak palio

Napisano

Nie wiem ale z wyglądy to mnie się palio bardziej podoba od Marei smile.gif

Zwłaszcza przód, a tył tez marea ma te światełka dziwne... Oczywiscie porównuje weeekendy zeby.GIF

Napisano

To w Palio klapa zaczyna stukać i ma to związek z tym że Palio ma 1 zamek po środku tylnego pasa i często trzeba regulować odboje by nie chałasowała.

Natomiast w MW są 4 zamki po bokach klapy i zderzaka dzięki temu moja MW ma 120tyś km i nic nie klepie.

Wszystkie kombi powyżej klasy C , mają po 2 zamki w tylnej klapie , gdyz chodzi tu o komfort i w tym porównaniu nie ma krzty sensu , bo Palio to segment B ,a MW to segment D.

Nowe Palio kosztowało około 35tyś zł a MW 55tyś zł , więc nie ma tu co porównywać.

Przez 5 lat pracy w ASO Fiata miałem dosć czasu na porównanie i kupiłem starszą MW waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.