Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

klejenie atrapy... czym robiliście ?

Featured Replies

Napisano

jestem właśnie w trakcie przywracania Uniakowi dobrego wyglądu po przykrym fakcie skrzywienia znaku drogowego blush.gif jakiego dokonałem w październiku drive.gif

przy okazji chciałem atrapke pozbawić środkowych poprzeczek tak aby były tylko dwie duże dziury. Surowiec jest, chęci są, tylko nie jestem pewien jakiego kleju użyć do wszczepienia kawałków tworzywa w powstałe "wyrwy".

Jakiś dragon "żywiczny" ? czy może klej do szyb ? spineyes.gif

Może najlepiej sprytnie to na małe śrubeczki połączyć skoro potem całość lekko szpachlówką i tak pokryje ?

Napisano

ja zakleilem tasma zeby byla podporka i walnalem na to szpachle 270751858-jezyk.gif

Napisano

Ja to załatwiłem lutownicą W powstałe wyrwy wtopiłem plastik z wyciętych kawałków Śmierdzi podczas nadtapiania ale elegancko się klei Wyrównałem to w miarę na gładko lutownica a później szpachla dokończyłem dzieła Szpachli nie ma dużo wiec nie pęka Ot tyle filozofii IThankYou.gif

Napisano
  • Autor

> ja zakleilem tasma zeby byla podporka i walnalem na to szpachle

nie popękało ?

Napisano

pomiedzy tasma a szpachla byla taka baaaardzo cieniutka listewka...na poczatku nie popekalo a potem cos w to jebudu i mala kreska jest...zreszta lakierowalem to sprejem to ogolnie na poczatku kibel wyszedl ale na wiosne ogarne to porzadnie smile.gif

Napisano

mi kumpel znajomy blacharz robiłi po wycięciu belki srodkowej zakleił dziury pozostałym plastikiem i wyrównał szpachlą.Tylko ze mówi ze kijowy materiał był tej atrapy bo ja nie chciałem psuc fabryki i na giełdzie zamiennik kupiłem za 20 zł zeby.GIF

Napisano

ja uzylem to co mi zostalo po odcieciu srodkowej poprzeczki lekko zmatowilem i podkleilem na kropelce pozniej szpachla do plastiku i oczywiscie pozniej zmatowilem caly grill miejsca po szpachli polecialem podkladem a na to 3 warstwy lakieru i na koniec lakier bezbarwny elekt bys super do czasu kiedy mi pekniecie nie wyskoczylo biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> ja uzylem to co mi zostalo po odcieciu srodkowej poprzeczki lekko

> zmatowilem i podkleilem na kropelce pozniej szpachla do plastiku

> i oczywiscie pozniej zmatowilem caly grill miejsca po szpachli

> polecialem podkladem a na to 3 warstwy lakieru i na koniec

> lakier bezbarwny elekt bys super do czasu kiedy mi pekniecie nie

> wyskoczylo

ano wyskoczyło bo prawdopodobnie kropelka sie nie nadaje do klejenia tego tworzywa oslabiony.gif

jakieś inne kleje ?

Napisano

Dałem zarobić Gostkowi , który bawił się tym profesionalnie, bo moje "podskoki" z s.g. nie dawały efektu biglaugh.gif

Napisano

Najlepiej porzeźbić w plastiku na ciepło.

Ja się tak bawiłem i jak na razie wychodzi OK.

Jeszcze trochę i będzie atrapa skończona.

Napisano

> ja uzylem to co mi zostalo po odcieciu srodkowej poprzeczki lekko

> zmatowilem i podkleilem na kropelce pozniej szpachla do plastiku

> i oczywiscie pozniej zmatowilem caly grill miejsca po szpachli

> polecialem podkladem a na to 3 warstwy lakieru i na koniec

> lakier bezbarwny elekt bys super do czasu kiedy mi pekniecie nie

> wyskoczylo

Fajnie ci to wyszło podoba mi sie smile.gif musze cos takiego u siebie puknać zeby.GIF

Napisano

Z tego co pamietam, kiedyś kleiłem atrapę kleikiem rozpuszczalnikowym. Tworzywem na atrapę jest u mnie polistyrem wysokoudarowy albo ABS metalizowany.

Proponuje zastosować klej rozpuszczalnikowy, zrobiony z tego samego tworzywa co atrapa, z odciętych zbędnych i rozdrobnionych kawałków lub zestruganych wiórków, przez ich wcześniejsze rozpuszczenie.

Powinien się tu nadawać do rozpuszczalnik do lakierów nitrocelulozowych, albo ostatecznie karbamidowych; jako że oryginalnych rozpuszczalników typu toluenu i ksylenu, a już tym bardziej benzenu (rakotwórczy) lepiej amatorsko nie używać. Na początku sprawdź więc czy kropla rozpuszczalnika zmiękcza tworzywo (w niewidocznym miejscu, oczywiście poza powierzchnią metalizowaną). Taki klej, w miarę gesty, jest lepszy od kropelek i żywic, które jedynie słabo zwilżaja powierzchnię tworzywa i po krótkim czasie rozpad.

Powodzenia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.