Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana butli 65l w Polonezie

Featured Replies

Napisano

Witam! Mój ojciec ma Poloneza, w którym instalacja jest już 10 lat smile.gif a co za tym idzie należy wymienić butlę :/ Legalizować istniejącej się nie opłaca (podobno - jaki jest koszt?) nowa kosztuje ok 250 zlotych (chyba że wiecie gdzie kupić taniej) więc gazownik polecił poszukanie używanej. Sęk w tym że pytałem po okolicznych zakładach montujących instalacje a także na szrocie - nie mają :/ Nie wiecie gdzie można by dostać taką butlę? Jestem z małopolskiego smile.gif

Napisano

> gazownik polecił poszukanie używanej.

Poszukaj dobrze, czasami na allegro pojawiają się butle - pewnie możesz wziąć trochę krótszą np. 60l lub trochę dłuższą np. 70l, ważne, żeby była tej samej średnicy.

Odsprzedałbym Ci moją 60l z papierami i ważnością na 2 lata za 30-40zł, ale z Warszawy to transport by trochę kosztował.

Poszukaj dobrze na alledrogo - widziałem czasami ogłoszenia z Twoich okolic.

Na szybko znalazłem coś takiego.

Napisano

Witam.

Aktualnie na Aledroga jest wystawionych 16 butli, z czego 3 szt są z Małopolski.

Link Alledrogo

Pozdro

Napisano

Tylko kupuj butlę z atestem.

Napisano

To ja się odrazu spytam. Czy powinno się butlę wymieniać razem z wielozaworem? Gazownik powiedział, że raczej tak, bo po 10 lat też już może nie działać najlepiej. A jaka jest prawda ? niewiem.gif

Napisano

> To ja się odrazu spytam. Czy powinno się butlę wymieniać razem z wielozaworem? Gazownik powiedział, że raczej tak, bo po 10 lat też już może nie działać najlepiej. A jaka jest prawda ?

Jak kupisz używaną butlę, to pewnie razem z wielozaworem.

Najpierw upewniłbym się czy działa tzn. zamyka, otwiera, odbija.

Jeżeli dobrze będzie działał, to bym nie ruszał, a jeżeli nie to zamontowałbym stary.

Napisano

O co chodzi z ta butla?Po 10 latach trzeba robic jakies legalizacje?Nie wystarczy przeglad techniczny instalacji gazowej?

Napisano

> O co chodzi z ta butla?Po 10 latach trzeba robic jakies

> legalizacje?Nie wystarczy przeglad techniczny instalacji

> gazowej?

nie. musisz wymienic. takie przepisy. podobno chodzi o nasze bezpieczenstwo smile.gif wiec nie ma co oszczedzac.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.