Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wycieraczka tył w MK2

Featured Replies

Napisano

Witam;)

Wiem, ze wątków było wiele, ale jak pamiętam nikt tego jeszcze nie pisał:

Jak wiadomo gdy dochodzi do zatarcia oski wycieraczki tylnej silnik ulega spaleniu no i wydatek bardziej dotkliwy; jednak jest sposób aby temu sie ustrzec.

Okazuje sie ,ze po przekręceniu przełącznika i stwierdzeniu, ze wycieraczka nie działa sciana.gif powracamy pokrętłem w pozycję off i dalej kontynuujemy drive.gif jazdę TO BŁĄD! NALEZY SIE ZATRZYMAC WYŁĄCZYC SILNIK WYJĄC KLUCZYKI I PONOWNIE ODPALIC I KONTYNUOWAC JAZDĘ

Okazuje sie ze "rozkaz "zadziałania wycieraczki wystawiony przez "body" jest cały czas, a silnik pomimo,iż nie ma siły uciągnąć zatartej ośki dostaje napięcie i pracuje sick.gif stąd jego spalenie!!!- choć można było tego uniknąć kasując go właśnie przez wyłączenie auta ze stacyjki. waytogo.gif

Być może sie to nikomu nie przyda niewiem.gif ale warto o tym wiedzieć ,bo pomimo tego ze zimy nie ma xmas_125.gif lekki przymrozek może spowodować bądź to zapieczenie mechanizmu czy nawet przyklejenie pióra wycieraczki my to zbagatelizujemy a potem to czeka nas już tylko wymiana silnika waytogo.gif

278203378-MK2ty%B3-porada.JPG

Napisano

Witam.

nie miałem do tej pory takiego problemu z wycieraczka,ale przyznam,że do głowy by mi nie przyszło,,ze w taki sposób mozna uchronic silniczek wycieraczki przed spaleniem,napisz proszę czy podobny sposób postepowania dotyczy tez przednich wycieraczek

Napisano
  • Autor

> czy podobny

> sposób postepowania dotyczy tez przednich wycieraczek

Tutaj niestety działają zbyt duże siły i uszkodzeniu nie tak jak z tyłu ulega silnik lecz ramiona mechanizmu sick.gif

Napisano

Witam.

Przy okazji tematu.

Reanimacja ( spory koszt cołego ramienia) samego pióra wycieraczki, po trzech latach używania polegała na obróceniu go o 180 stopni, działa bez zarzutu.

Teraz napewno trzeba będzie wymienić pióro.

Napisano

> Witam.

> Przy okazji tematu.

> Reanimacja ( spory koszt cołego ramienia) samego pióra wycieraczki,

> po trzech latach używania polegała na obróceniu go o 180 stopni,

> działa bez zarzutu.

> Teraz napewno trzeba będzie wymienić pióro.

A co z piórem nie tak, bo nie bardzo wiem o co chodzi, gdzie sie zużyło?

Napisano

Z ta przypadloscia spotkałem sie w SC mojej mulher.gif, tulejka wogole sie nie obracala.

Jak rozebrałem mechanizm była pełno rudej, wystarczy, że rudą usunąłem i zeszlifowałem tak aby tulejka miała mniejszą średnicę i zaczęło sie dopiero poprawnie obracać.

Pracy z tym było na 2h ale do tej pory działa jak funkiel nófka waytogo.gif

Napisano

Ta informacja może się przydać ok.gif Dzięki 20.GIF

Napisano

> A co z piórem nie tak, bo nie bardzo wiem o co chodzi, gdzie sie

> zużyło?

Od początku pióro nie zbierało wody jak należy, a w powrocie "skakało" po szybie.

Napisano

> Od początku pióro nie zbierało wody jak należy, a w powrocie

> "skakało" po szybie.

A to nie można kupić samej gumy do piór i sobie przyciąć, ja tak mam i jest całkiem znośnie. Same gumy są zazwyczaj dużo tańsze i zawsze można kupić dwie dłuższe na przód i sobie przyciąć a stare dać na tył.

Napisano

dobrze wiedzieć, że wyjęcie kluczyka działa jak bootowanie.

Napisano

Każda rada jest dobra,

Dzięki smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.