Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

No i pierwsza wizyta w warsztacie od roku....

Featured Replies

Napisano

Witajcie drodzy maniacy.. astro maniacy..

Nie wiem co mnie podkusiłao ale stwierdziłem że po roku jazdy bez zaglądania pod maskę przyda sie mojej asterce regulacja ( coś ostatnio były z nim kłopoty przy niskich orotach - dławił się szarpał i ogólnie zachowywał sie ciut nieładnie )... podjechałem do mechaniora i ....

1.

Przeczyścili przepustnice.. tak na wszelki wypadek - ( jakoś nie odczułem poprawy )

2.

ZNALEŹLI ŻE MAM ZAŚLEPIONY EGR !!!!!!!!!!!!!!!! - STWIERDZILI ŻE TO NAPEWNO TO !!!!! - dokładnie .. komputer dostaje sygnał że egr jest nie w porządku i źle steruje silnikiem sciana.gif ( podpowiem... EGR mam zaślepiony od.......... roku.. świecił się Check Engine .. ale poza tym szedł jak burza )

3.

NIC SIE NIE DA Z TYM ZROBIĆ TRZEBA PRZYWRÓCIĆ EGR I WTEDY POMYŚLĄ....

oslabiony.gif

Teraz mam pytanie

Co sugerujecie że mi spieprzyli w samochodzie??? obecnie jest coś takiego :

1. Silnik zimny benzyna - zasadniczo nie jest tragicznie ino lekko jest przymulony i wydaje mi się że na starcie silnik jest zalany ( jak nie rusze od razu - pierwsze pięć minut ledwo jedzie )

2. przełączenie na gaz.. silnik nadal zimny .. makabra... obroty ledwo się trzymają 800 samochód szarpie i dostaje czkawki przy gwałtownym przyśpieszaniu w okolicach 2000

3. silnik ciepły.. gaz... wszystkie objawy praktycznie ( acz nie całkowicie ) zanikają.. pozostaje mu przymulenie do 2000 obrotów a następnnie gwałtowny przyrost mocy... wręcz dostaje kopa ( odpowiedź mechaniora.. TTTM przy 2000 obrotów zaczyna być odczuwalne 16V )

Macie może jakieś sugestie ?? bo do mechanika aż się boje jechać a EGR jakoś niekoniecznie chcę sobie przywracać..

Pozdrawiam

( Zmęczony )

Krzysiek

faint.gif

Napisano

Sprawdź czujnik temp do kompa.

Co do LPG to wydaje mi się, że za wcześnie się przełącza, albo membrana w parowniku zesztywniała.

Napisano

> Sprawdź czujnik temp do kompa.

> Co do LPG to wydaje mi się, że za wcześnie się przełącza, albo

> membrana w parowniku zesztywniała.

Miałem podobne objawy-pomierz sondę lambda lub jeśli masz możliwośc podmień z kimś znajomym. Ja po wymianie lambdy śmigam aż miło a przed- to jakbym wóz z węglem ciągnął cool.gif

Tak było przed wymianą:

samochód ponizej 3tys obr/min zachowuje się jak maluch z przyczepką. 1500obr/min trzeci bieg-ja mu w gaz a on buuuuuuu i zanim się rozkręci to dzieci na rowerach mnie wyprzedzają .

Zanim wszedł na obroty wogóle nie miał ciągu- przy wyprzedzaniu jak dawałem gazu to musiał się chwilę zastanowić po czym pomału rozkręcić i dopiro koło 3 tyś/ob dostawał kopa

Napisano
  • Autor

no to poszukam sondy po okolicy...to będzie dość proste do sprawdzenia.. a lambda już od pewnego czasu jest u mn ie na celowniku uzbroj_zlo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.