Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wyciek?

Featured Replies

Napisano

Dzis dobierałem sie w garazu do podszybia bo silnik wycieraczki skrzypi (pomijam fakt ze nie rozebralem ale to na inny wątek wink.gif ) i dostrzeglem na silniku od strony podszybia (u góry) że wszytkie przewody i wężyki które się tam znajdują są pokryte jakby mgiełką z oleju. Po wymacaniu i wywąchaniu zalatuje z tego ropą. Odkręciłem pokrywę plastikową żeby sprawdzić czy coś nie bucha spod pokrywy zaworów czy coś - NIC. Narazie nie wiem z czym to się wiąże - jest gdzies ewidentnie nieszczelność mała i wytryskuje pod ciśnieniem - samo paliwo to chyba nie jest bo dość lepkie toto. Albo wężyki albo może pompa wysokiego ciśnienia (no wlasnie gdzie ona jest umiejscowiona dokladnie?) Jakieś typy ? Przypuszczam ze jedyna opcja bedzie umycie tego rejonu zeby dokladnie sprawdzic co sie dzieje. Aha no i wydaje mi sie ze w ostatnich dniach zaczal sporo wiecej spalac - poki co od ostatniego tankowania jezdzone tylko po miescie ale srednia 7.4 - troche za duzo jak na delikatna noge wczesniej nie przekraczalo 6 po miescie - nawet w te mrozniejsze dni. Wczesniej nie patrzylem nigdy na spalanie chwilowe ale zauwazylem ze jadac np na jedynce - chocby 5 na godzine z obrotami ok 1000 (czyli silnik prawie nie chodzi smile.gif ) chwilowe spalanie wywala na 20-24litry - nie wiem moze tak ma byc - wczesniej nie sprawdzalem jaka jest chwilowka - ale moze wiaze sie to z tym o czym pisalem powyzej.

Napisano

> chocby 5 na godzine z

> obrotami ok 1000 (czyli silnik prawie nie chodzi ) chwilowe

> spalanie wywala na 20-24litry

Norma.

Napisano

nie przekraczało 6 po mieście? sosnowiec nie taki mały jest wiec to rzeczywiście dobry rezultat - albo miałeś popsuty czujnik a teraz dobrze pokazuje devil.gif ja miałem 7.4 jak go kupiłem, tera po wymiane filtrów po mieście mam max 7.

Napisano

Z tego co czytalem to masz diesla. Sprawdz filter paliwa. Moze odkręcił się albo filtr albo czujnik obecnosci wody i dlatego. Ja miałem luxny czujnik obecnosci wody w filtrze i choc spalanie bylo w normie to cieklo cos i myslalem ze to ze skrzyni a to ropa.

moze ktorys z przewodow sie uszkodzil. A plynnie chodzi ? Nie szarpie jakby lapal lewe powietrze.

Napisano
  • Autor

> Z tego co czytalem to masz diesla. Sprawdz filter paliwa. Moze

> odkręcił się albo filtr albo czujnik obecnosci wody i dlatego.

> Ja miałem luxny czujnik obecnosci wody w filtrze i choc spalanie

> bylo w normie to cieklo cos i myslalem ze to ze skrzyni a to

> ropa.

> moze ktorys z przewodow sie uszkodzil. A plynnie chodzi ? Nie szarpie

> jakby lapal lewe powietrze.

szarpania nie ma, chodzi rowno, filtr paliwa niedawno wymieniany - czysty, zreszta to nie z jego strony ten syf na wężach - dopiero przy samym silniku. jak bedzie mi sie chcialo odmrażać palce to wyczyszcze to i dojdziemy powoli skad bucha wink.gif

Napisano

spalanie to raczej norma, co do osadu; wyczysc i obejrzyj po jakims czasie; jezeli to sie az mokre robi to moze nieszczelna odma?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.