Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Marea 1,6 po rozgrzaniu traci moc

Featured Replies

Napisano

Witam

sprawa dotyczy marei 1,6 16v z 2000 roku. W momencie jak jest zimna wszystko jest idealnie, moc, obroty... ale jak osiagnie temperature ok 50% roboczej traci moc do tego stopnia, ze pod niewielka gorke trzeba na 2 podjezdzac i to z rozpedu. do tego czesto gasnie jak sie na luz wrzuci na swiatlach (pewnie to wina swiatel ;o)).

Do tego jeszcze po rozgrzaniu jadac na rownej powiezchni i chcac przyspieszyc zaczyna szarpac.

moze jakies sugestie jak zaczac z tym walczyc?

ktos podpowiedzial mi ze moze katalizator moze byc zapchany i po rozgrzaniu zatyka sie calkowicie.

bede wdzieczny za kazda sugestie

Napisano
  • Autor

> poziom płynu chłodniczego w normie?

plyn w normie swiezo zalany, bo uszczelka pod glowica byla wymieniana. ale te objawy byly przed wymiana wiec sama wymiana nie ma zwiazku.

Napisano

a czy przypadkiem wczesniej silnik nie zostal przegrzany ??

Napisano
  • Autor

> a czy przypadkiem wczesniej silnik nie zostal przegrzany ??

tego to niestety nie wiem. kolega go kupil z malym defektem, mianowicie jak byl uruchomiony na postoju to trzymal temperature, a jak zaczynal jezdzic to sie gotowal. dlatego wymienilismy uszczelke pod glowica i przy okazji glowice bo troszke amatorsko podeszlismy do tematu i uszkodzilismy zawory. ale tu gdzie jestesmy (irl) taniej bylo kupic uzywany silnik niz komplet zaworow (bez uszczelniaczy) wiec kupilismy drugi silnik ale przelozylismy z niego tylko glowice.

a podobne objawy mialy miejsce przed wymiana.

do tego mam jeszcze pytanko. mam dwa interfejsy diagnostyczne kupione do vw, zwykly obd2 i z obd2 + tacho 9 z dwoma pamieciami) czy ktoryms z nich podejde do diagnozy fiata czy musze kupic multiscana (ewentualnie zbudowac ale kupienie tutaj czesci elektronicznych graniczy z cudem).

i jaki program do tego?

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.