Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Błąd 18 na gazie,benzyna 44, spalanie 14-18/100km-POMOCY!!!!

Featured Replies

Napisano

W imieniu kuzynki zwracam się o pomoc. Po kapitalnym remoncie silnika chyba panewki poszły.Pojawiają się błędy 44-sonda lambda uboga mieszanka na benzynie, a na gazie 18-system regulacji spalania stukowego. Spalanie sięgneło 14 litrów na benzynie i do 18 litrów na gazie. Z tego co wiem wymieniła sondę,ale na jaką to nie wiem ale i tak to nic nie pomogło. pad.gif

Napisano
  • Autor

> Jaki samochód, jaki silnik?

Astra F 95rok 1.6 8v automat

Napisano

Trzeba pomierzyć sondę. Nie szkodzi, że jest nowa.

Napisano

> Trzeba pomierzyć sondę.

Dokładnie, sprawdzić sonde. Miałem ten sam zestaw błedów 18, 44 + wzrost spalania do 13l/100km. i własnie trafiona była sonda lambda.

Może problem tkwi w niewłaciwej sondzie. U mnie sonda była 1 przewodowa, 1V - dość popularna tez w innych autach. Może zostala uzyty jakis zamiennik noname lub sonda uniwersalne na temat jakości których są podzielone zdania. Jakoćś sondy lambda jest dość istotna w przypadku instalacji gazowych z uwagi na jej krótszą żywotność przy LPG związaną zwyższą temperatury pracy sondy niz przy pracy na samym Pb. Wiec najpierw, tak jak radzi Orochimaru, zmierz napiecie na sondzie lambda, tym bardziej ze jest to najtanszy i najszybszy sposob lokalizacji uszkodzenia. Poszukaj wstecz, temat pomiaru sondy był juz kilkakrotnie poruszany jakiś czas temu.

Pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.