Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Notorycznie gasnie na benzynie !!>Prosze o pomoc

Featured Replies

Napisano

Szlak mnie trafia jak pomysle o tym problemie z ktorym borykam sie juz z 2 miesiace. Wiec...sprawa wyglada tak: przy wrzucaniu na luz przed swiatlami zdarza sie ,ze silnik gasnie ale jak zauwazylem tylko wtedy kiedy silnik osiagnie wlasciwia temperature( tak okolo12 km).Dodam ,ze jest problem typu u mechanika wszystko jest cacy a wyjechaniu z warszatatu problem powraca:> Mialem niesmialem wskazania dwoch zaprzyjaznionych mechanikow ,ze to silniczek krokowy moze szwankowac tym bardziej ,ze przepustnica byla czyszczona ,swiece sa wporzadku ,kable WN sa wysokiej klasy i nic sie z nimi nie dzieje a sam krokowiec byl wielokrotnie czyszczony wraz z gniazdem w ktorym siedzi. Kopulka rodzielacza tez zostala wyczszczona. No ale nic...kupilem dzisija nowego krokowca zamontowalem a klopot zostal. Dodam ,ze termostat tez byl wymienany. Zostaje chyba jeszcze czujnik temp. silnika lub sonda lamda ale nie wiem...moge znowu sie wpakowac w niepotrzebne koszta.

Prosze o rady

Napisano

Jestem bardziej niż pewien, że to moduł zapłonowy pod cewką WN. Koszt ok 100zł.

Napisano

> Jestem bardziej niż pewien, że to moduł zapłonowy pod cewką WN. Koszt

> ok 100zł.

===============

Myśle ,że nie moduł.Gdyby to był moduł ,to by mu gasł cały czas i na benzynie i na gazie .Miałby też problemy z odpaleniem asterki.

Stawiałbym na czujnik temp. silnika.

Napisano
  • Autor

Ile kosztuje taki czujnik temp. silnika i gdzie on sie w ogole znajduje jesli mialby go juz wymieniac??

Napisano

> Ile kosztuje taki czujnik temp. silnika i gdzie on sie w ogole

> znajduje jesli mialby go juz wymieniac??

==============================

A pompka podaje benzynę ? jest ciśnienie ? benzyna nie jest stara ? wtryski są ok ?

Jak ci się to dzieje na ciepłym silniku , a na zimnym jest ok ,to może jest coś z benzyną ? na ssaniu ci jezdzi , a po wyłączeniu ssania jest do kitu.

Błędy ci na kompie nie wyskakują ?

Napisano
  • Autor

Pompa paliwa byla wymieniana rok temu. Benzynke tankuje dosc czesto i raczej dobrej jakosci...a wtrysk no coz..trudno powiedziec. Jutro kupie preparat do czyszczenia wtrysku i zobacze czy da to jakis efekt.

Napisano

skoro masz gaz, to po co jeździsz na benzynie jak silnik rozgrzany??

Napisano
  • Autor

Reduktor mam do wymiany a nie mam ochoty inwestowac teraz w instalacje LPG...zreszta nie da sie gazu wyregulowac skoro na benzynie szwankuje

Napisano

> Reduktor mam do wymiany a nie mam ochoty inwestowac teraz w

> instalacje LPG...zreszta nie da sie gazu wyregulowac skoro na

> benzynie szwankuje

====================

Jeżeli nie "wywala" ci błędów ,na gazie jest ok , a na benzynie nie , to szukałbym usterki "od baku ,do wtryskow".

Napisano

> Reduktor mam do wymiany a nie mam ochoty inwestowac teraz w

> instalacje LPG...zreszta nie da sie gazu wyregulowac skoro na

> benzynie szwankuje

To skąd pewność, że na LPG nie gaśnie? hmm.gif

Napisano

podpinam sie do tematu... podobny mam problem

z tym ze jak jest zimny... puszcze na LPG na luz to zaraz obroty spadaja i dlawi sie ...a wogole jak o 6 rano odpalam to chodzi jakby na 3 gary palil (kopulka, WN, swieczki swierze maja z pol roku gora) dodam ze jak jest cieply to OK chodzi jak pszczólka

moze to wazne od 3 tyg. nie mam kata tzn jest pusta puszka zalozona po nim i tak gdzies od tego momentu to sie pojawilo

Napisano

> podpinam sie do tematu... podobny mam problem

> z tym ze jak jest zimny... puszcze na LPG na luz to zaraz obroty

> spadaja i dlawi sie ...a wogole jak o 6 rano odpalam to chodzi

> jakby na 3 gary palil (kopulka, WN, swieczki swierze maja z pol

> roku gora) dodam ze jak jest cieply to OK chodzi jak pszczólka

> moze to wazne od 3 tyg. nie mam kata tzn jest pusta puszka zalozona

> po nim i tak gdzies od tego momentu to sie pojawilo

To nie kat.

Co do gasniecia jak dasz na luz w czasie jazdy to najprawdopodobniej masz nie "schowana" rure dolotowa do filtra powietrza i podmuch wiatru dlawi auto.

Wyciagnij rure z "chwytu powietrza" (jak stoisz przed otwarta maska to po lewej stronie odchodzi od chlodnicy) i skieruj ja ku dolowi.

A z tym paleniem na trzy garki,to mimo wymiany kopulki,zerknij do niej bo pogoda otatnio nie jest po stronie kopulek i kabli .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.