Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

IKP Koszalin Kto POMOŻE!!!!!!!

Featured Replies

Napisano

Witam właśnie dotarłem do kosdzałkowa i bonus auto zdechło

Ogólnie to cos zamokło na bank rozrusznik kreci iskrea paliwo jest ale samochod zero reakcji Miałem tak 2tyg temu po długiej jeździe w deszczu auto zaczeło przerywac nie paliło równo muliło się az w koncu zgasło 3dni postoju w gazrazu kiedy dobrze wyschło paliło od razu ogólnie miałem tak zawsze ze po długiej jeździe w deszczu autko przerywało nierówno chopdziło przerywało i pirwszy raz zdechło tak jak pisałem Nie co to moze byc kable swiece aku wsio nowe jestem tylko pewien ze cos zamoklo bo problemy tylko w ulewny deszcz

Jezeli ktos chce pomoc to jutro od godz10 bedegrzebal przy autku stoje na krzyzówce traugutta piłsudkiego Na przeciwko pizzeri tre pomidores jest blok i ztylu tego bloku stoje na parkingu widac mnie z drogi jadąc od lidla traugutta w kierunku

polibudy przed swiatlami po lewej stronie

Ja nie bede miał za 5 min dostepu do internetu wiec kontakt telefonicznie sms Numer 514446768

Jutro 10 kto moze niech pomoże

Napisano

> Witam właśnie dotarłem do kosdzałkowa i bonus auto zdechło

> Ogólnie to cos zamokło na bank rozrusznik kreci iskrea paliwo jest

> ale samochod zero reakcji Miałem tak 2tyg temu po długiej

> jeździe w deszczu auto zaczeło przerywac nie paliło równo muliło

> się az w koncu zgasło 3dni postoju w gazrazu kiedy dobrze

> wyschło paliło od razu ogólnie miałem tak zawsze ze po długiej

> jeździe w deszczu autko przerywało nierówno chopdziło przerywało

> i pirwszy raz zdechło tak jak pisałem Nie co to moze byc kable

> swiece aku wsio nowe jestem tylko pewien ze cos zamoklo bo

> problemy tylko w ulewny deszcz

> Jezeli ktos chce pomoc to jutro od godz10 bedegrzebal przy autku

> stoje na krzyzówce traugutta piłsudkiego Na przeciwko pizzeri

> tre pomidores jest blok i ztylu tego bloku stoje na parkingu

> widac mnie z drogi jadąc od lidla traugutta w kierunku

> polibudy przed swiatlami po lewej stronie

> Ja nie bede miał za 5 min dostepu do internetu wiec kontakt

> telefonicznie sms Numer 514446768

> Jutro 10 kto moze niech pomoże

Postaram sie jutro do Ciebie podjechac ok.gif

Napisano
  • Autor

Wielkie podziękowania dla chłopaków z koszalina ktorzy zaoferowali swa pomoc przy uruchamianiu mojego kropka

W szczególności dla Benegopb ktory jeszcze po południu przyjechał pomógł ciągać mojego kropka az w koncu zapalił

Wielkie podziękowania dla niego i dla całej ekipy koszalinskiej

Panowie na tych panów można zawsze liczyć 20.GIF20.GIF20.GIF20.GIF

Napisano
  • Autor

Ogólnie auto w koncu zapaliło nie wiem do konca co było przeczyściliśmy z benym świece były zalane totalnie ogólnie auto nie pali równo na wszystkie gary i ten rozrusznik praktycznie nie kreci aku jest naładowany wróciłem już do domu

Jeszcze raz wielkie podziękowania Jak naprawie autko to robimy spota tak na spokojnie

Napisano

> Ogólnie auto w koncu zapaliło nie wiem do konca co było

> przeczyściliśmy z benym świece były zalane totalnie ogólnie auto

> nie pali równo na wszystkie gary i ten rozrusznik praktycznie

> nie kreci aku jest naładowany wróciłem już do domu

> Jeszcze raz wielkie podziękowania Jak naprawie autko to robimy spota

> tak na spokojnie

A moze to ta cewka jednak jest walnieta hmm.gif

Napisano
  • Autor

> A moze to ta cewka jednak jest walnieta

wiesaz no nie jestem pewien wysuszyłem ją dokładnie i po zamontowaniu i naładowaniu aku bo benypb załatwił prostownik nic sie nie działo zero reakcji dzwoniłem do benego przyjechał jeszcze po południu wyczyśliśmy świece pociagał mnie parę razy potem bujneliśmy się na plac podożynk.i zapalił świece wszystkie były zalane na maks zreszy\tą beny ci pewnie napisze i dopiero tam zapalił potem podjechałem pod dom i znów zgasł znów beny mnie zaciągnał bo coś ztym rozrusznikiem nie tak aku był nałodowany a aku ledwo co krecił i potem zapalił i tak jakoś przejechałem do domu 120km pod domem zgasiłem i próbowałem zapalić ale rozrusznik nie krecił ale jak jest zimny to kreci nie wiem co jest

Napisano

Zawsze twierdziłem że IKP Koszalin to zgrana ekipa przyjaciół ok.gif

Brawo chłopaki claps.gifclaps.gifclaps.gif

Napisano

Może podpowiem dobrze.

Miałem DOKŁADNIE to samo - wyszła woda w paliwie, którą nawrzucało do zbiornika koło razem z błotem przez przetarty wąż między wlewem a zbiornikiem.

Dopóki było sucho - było cacy.

Zaczęło padać i... masakra. wymienione przewody WN, świece i nadal nic. Okazało się że wtryski zapchane, regulator ciśnienia paliwa zardzewiał od wody, a sitko pompy paliwa pokryte szlamem.

Jak sobie pomyślę, że to przez małe 3 dziurki to mnie krew zalewa, i po kiego grzyba zmieniałem cewki... Ehhh. Dobrze, że wymiana świec i przewodów WN wyjdzie chociaż na dobre.

Wąż zakleisz klejem silikonowym w sztyfcie (takie śmieszne pistolety "glutownice" na klejowe pałeczki)

Następnie prewencyjnie zamontuj nadkole plastykowe - ja jutro to zrobię - żeby się nie powtórzyła sytuacja... smile.gif

A i jeszcze coś. Od dziś przez 2 full tankowania STP do czyszczenia wtryskiwaczy będzie Twym przyjacielem biglaugh.gif

Tylko tak sobie myślę, u Ciebie bardziej elektryczność ucieka.... hmmm...

Napisano
  • Autor

A czy to moze być brak masy na silnik

Napisano

> A czy to moze być brak masy na silnik

czemu myślisz że brak masy ?

Napisano
  • Autor

> czemu myślisz że brak masy ?

tak myśle czy powodem problemów z prądem nie jest altek sprawdzałem i nie jest popękany ale może siedzieć na łozyskach i może rozrusznik nie ma siły zakręcić muszę to sprawadzić

Czytałem trochę archiwum i wilgotny altek może powodować problemy z prądem być może mój już się kończy stąd te niedomagania wszystkie i jeszcze przypomniała mi się jedna rzecz ostatni czasy kilka razy zdażyło się że po odpaleniu silnika i ruszeniu słychać było jakies takie piszczace wycie które po wrzuceniu na luz ustawało to było słychać tylko przez 2-3minuty potem ustawało i już nie było słychać tego teraz tak myśle czy to nie były objawy altka

Tak ogólnie to świece też wymienie bo wtedy jak patrzyliśmy to ta porcelanka sie świeciła przy dodawaniu gazu wiec jednak swiece do wymiany

Napisano
  • Autor

Sprawdzałem na allegro moja cewka jest w prawie wszystkich oplach tych 1992-1996 Astra Corsa Vectra cena ok.150Zl

Napisano

> Sprawdzałem na allegro moja cewka jest w prawie wszystkich oplach

> tych 1992-1996 Astra Corsa Vectra cena ok.150Zl

Najlepiej za nim kupisz to dobrze by bylo od kogos podmienic i sprawdzic czy to na pewno cewka hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Najlepiej za nim kupisz to dobrze by bylo od kogos podmienic i

> sprawdzic czy to na pewno cewka

tak wiem dziś po kolei zacznę sprawdzać zacznę od altka zdejme pasek i sprawdze czy lekko chodzi potem rozrusznik i wymienie świece sprawdze też przewód doprowadzający paliwo do zbiornika i pompe czy nie ma syfu w zbiorniku jeden kolega pisał że maił te same odjawy i tylko w deszcz i miał dziure w weżu od wlewu do zbiornika i w czasie deszczu do zbiornika leciała mu woda i brud i nie mógł ujechać objawy były identyczne jak u mnie wymienił wtryski cewke kable świece dopiero póżniej się kapną że ma dziure w weżu

Napisano
  • Autor

w sobote jak go odpaliliśmy z benympb to ledwo chodził całą drogę do chaty się dusił dopiero gdzieś po 100km zaczał pracować normalnie to też jest dziwne bo już było zupełnie sucho jak jechałem a cewkę bardzo dokładnie wysuszyłem w domu jak pojechaliście i nie ma opcji że jaszcze tak długi czas była wilgotna do tego przejechałem jeszcze około 100km i było zupełnie sucho na drodze Poza tym cewka u mnie jest nierozbieralna i szczelna spineyes.gif

Napisano
  • Autor

już mam spineyes.gif

ale po południu zacznę sprawdzać wszystko po kolei

Napisano

> tak myśle czy powodem problemów z prądem nie jest altek sprawdzałem i

> nie jest popękany ale może siedzieć na łozyskach i może

> rozrusznik nie ma siły zakręcić muszę to sprawadzić

> Czytałem trochę archiwum i wilgotny altek może powodować problemy z

> prądem być może mój już się kończy stąd te niedomagania

> wszystkie i jeszcze przypomniała mi się jedna rzecz ostatni

> czasy kilka razy zdażyło się że po odpaleniu silnika i ruszeniu

> słychać było jakies takie piszczace wycie które po wrzuceniu na

> luz ustawało to było słychać tylko przez 2-3minuty potem

> ustawało i już nie było słychać tego teraz tak myśle czy to nie

> były objawy altka

> Tak ogólnie to świece też wymienie bo wtedy jak patrzyliśmy to ta

> porcelanka sie świeciła przy dodawaniu gazu wiec jednak swiece

> do wymiany

nie sądzę że jest to altek ale sprawdź, nie słyszałem aby ci wył, no ale może łożyska trzeba sprawdzić.

Napisano
  • Autor

> nie sądzę że jest to altek ale sprawdź, nie słyszałem aby ci wył, no

> ale może łożyska trzeba sprawdzić.

to wycie miałem już kiedyś potem ustało i przeważnie tylko rano jak odpalałem przez 2-3 minuty jak wrzuciłem na luz to nie może to nie to ale już posprawdzam wszystko żeby to wykluczyć bo nie jestem pewien do końca czy to cewka

Napisano
  • Autor

Panowie autko zrobione chodzi jak nówka nieśmigana jump.gifbrawo.gif

Rozrusznik siedział na tulejkach regeneracja półroku temu nic nie dała trzeba stać nad mechanikami i pilnować co robią bo tulejki zrobili mi z rurki miedzianej przyciętej chyba brzezszczotem czerwona.gifbanned.gif

A problemem autka był jednak wąz od wlewu paliwa był pęknięty usterka praktycznie nie do zauważenia i podczas deszczu koło tłoczyło wodę do zbiornika pompa filtr i wtryski tak zabite syfem że szkoda gadać

Jak się pojeżdziło po suchym autko wypalało wode i zaczynało chodzić normalnie skontrolujcie to u siebie bo przez taką pierdołe 100tys.problemów

Ale w końcu autko pięknie śmiga

Teraz czas na relaks 20.GIF20.GIF20.GIF

Jeszcze raz dziękuję chłopaki waytogo.gif

Napisano

> Panowie autko zrobione chodzi jak nówka nieśmigana

> Rozrusznik siedział na tulejkach regeneracja półroku temu nic nie

> dała trzeba stać nad mechanikami i pilnować co robią bo tulejki

> zrobili mi z rurki miedzianej przyciętej chyba brzezszczotem

> A problemem autka był jednak wąz od wlewu paliwa był pęknięty usterka

> praktycznie nie do zauważenia i podczas deszczu koło tłoczyło

> wodę do zbiornika pompa filtr i wtryski tak zabite syfem że

> szkoda gadać

> Jak się pojeżdziło po suchym autko wypalało wode i zaczynało chodzić

> normalnie skontrolujcie to u siebie bo przez taką pierdołe

> 100tys.problemów

> Ale w końcu autko pięknie śmiga

> Teraz czas na relaks

> Jeszcze raz dziękuję chłopaki

No i bardzo dobrze, ze autko zrobione ok.gif

Nastepnym razem bedzie spot bez ciagania na lince zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> No i bardzo dobrze, ze autko zrobione

> Nastepnym razem bedzie spot bez ciagania na lince

sprawdziliśmy też prąd i wszystko jest ok.zrobiłem jazde próbną jeszcze odkąd je mam autko tak nie śmigało brawo.gif

w weekend wyminie nagrzewnice powiedz dużo roboty ztym czy sterowanie poduszek wyciągać hmm.gif

Może masz jakieś wskazówki dla mnie food.gif

Napisano

> sprawdziliśmy też prąd i wszystko jest ok.zrobiłem jazde próbną

> jeszcze odkąd je mam autko tak nie śmigało

> w weekend wyminie nagrzewnice powiedz dużo roboty ztym czy sterowanie

> poduszek wyciągać

> Może masz jakieś wskazówki dla mnie

Zobacz na moja stronke z podpisu zlosnik.gif

A na powaznie wymienialem nagrzewnice juz 4 razy i nie ma z tym wielkiego klopotu tylko musisz uwazac bo z tego co pamietam kable od poduszek sa krotkie grinser006.gif

Sterowanie nie musisz wyciagac ok.gif

Napisano

Pieri - a wymieniałeś wąż, czy kleiłeś?

No i mówię Ci, zamontuj nadkole, wówczas zatrzyma się na nadkolu, a nie w zbiorniku swiety.gif

Napisano

No to super, a więc to woda w paliwie, no te forum to naprawdę dobra książka wiedzy!

A rozrusznik nowy czy naprawiałeś?

Napisano
  • Autor

> No to super, a więc to woda w paliwie, no te forum to naprawdę dobra

> książka wiedzy!

> A rozrusznik nowy czy naprawiałeś?

wymieniłem tulejki koszt 5zł a za regeneracje pół roku temu dałem 80 zeta po znajomości i tulejki naprawde były zrobione z kawałka rurki miedzianej dociętej brzszczotem dosłownie i wirnik się klinował bo były tak zjechane ze szok Takich mechaników to powinno banned.gifbusted.gifTeraz rozrusznik kręci jak pszczółka pali od kopa odkąd mam ten samochód to tak nie chodził teraz idzie jak mała rakieta jestem grinser006.gif

Waż miałem wytarty dokładnie to dlatego ze we włoszech autko chodziło na 15 "a nie ma u mnie nadkoli nawet jak tankowało się paliwo to leciało po wężu gdyby nie forum to auto stało by u elektryka bo usterka nie do wykrycia bo peknięcia weża sa nie do zauważenia !a objawy jak przy problemach z prądem

Napisano
  • Autor

> Pieri - a wymieniałeś wąż, czy kleiłeś?

> No i mówię Ci, zamontuj nadkole, wówczas zatrzyma się na nadkolu, a

> nie w zbiorniku

narazie kleiłem ale bede wymieniał bo ten odcinek w nadkolu jest wymienialny i zastanawiam sie nad nadkolem dla bezpieczeństwa bo problemy na mokrym miałem od kupna kropka

waytogo.gif20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.