Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Palio i opony 195/50 R15 felgi 7cali.

Featured Replies

Napisano

Poszukuje jakiegos foto jakby to wyglądało smile.gif Jak ktoś ma będę wdzięczny za linka

Napisano

> Poszukuje jakiegos foto jakby to wyglądało Jak ktoś ma będę

> wdzięczny za linka

jak chcesz wziąść te od Darcyk to nie da rady, z tyłu obcierało jak cholera... przód był ok...

wyglad był super

Napisano
  • Autor

nie mam kasy na alusy, ale widziałem fajne felgi stalowe z ranetm i mi sie spodobały. A gdzie obcierało po wewnętrznej czy o błotnik smile.gif?

Napisano

> Poszukuje jakiegos foto jakby to wyglądało Jak ktoś ma będę

> wdzięczny za linka

Mam sienkę na felgach 15 195/50 wygląda tak

23896084746ab5f7m.jpg

Niestety tył obciera o kant błotnika i musiałem go lekko wyciąć. Z przodem jest wszystko oki. Aha jak z tyłu siedzi osoba o dużej wadze ( powyżej 110kg) na dziurach opony trą o nadkola - wiem że to również wina miękkiego zawieszenia.

Nie ukrywam że niestety auto się gorzej prowadzi co jest winą naszy "pięknych" dróg. Po prostej autostradzie prowadzenie jest dobre, na koleinach masakra. niestety trzeba się przyzwyczaić. drive.gif

Napisano
  • Autor

dzięki za fotke smile.gif

Napisano

mam identyko fele biglaugh.gif NO NIESTETY te ocieranie opony o nadkole , ehhhhh gumy troche pomogły ale mysle o jeszcze jednych

Napisano

>

> gumy troche pomogły

Witam ! Czy jesteś w stanie pokazać ( foto , opis) jak są zamontowane gumy i jak to u Ciebie wygląda. Pozdr.

Napisano

nie mam zbytnio jak, ale juz kiedyś był poruszany ten temat, zresztą na alegro wszystko jest dokładnie opisane i foty są , pozdro

Napisano

a jak to w koncu z tymi gumami jest ?? bezpieczne to czy nie bardzo ?? zeby.GIF i jesli bezpieczne to czy spelnia swoja role i czy naprawde usztywniaja troche zawias ;-)

Napisano

> na alegro wszystko jest dokładnie opisane i foty są , pozdro

Do pójde na łatwizne - prześlij mi linka do jakiejś aukcji na allegro - jesli oczywista to nie problem. Pozdr. smile.gif

Napisano

> a jak to w koncu z tymi gumami jest ?? bezpieczne to czy nie bardzo

> ?? i jesli bezpieczne to czy spelnia swoja role i czy naprawde

> usztywniaja troche zawias ;-)

hmmm rok czasu z gumami jezdze i wszystko oki jest, duzo dają, w porównaniu z tym co było przedtem to potęzna różnica jest teraz, grosze kosztuje a są efekty, wczesniej na byle wiekszym wyboju opony ocierały o nadkole a teraz naprawde musiał bym sie postarać zeby dobiło

Napisano

> http://aukcja.interia.pl/show_item.php?item=162778732

Wielkie dzięki za namiar. Na pewno skorzystam. mam jeszcze pytanko : Ile ma sz u siebie załozonych gum na jednej sprężynie ??? Nie wiem czy zakup jednej coś poradzi czy może zamontowac od razu przynajmniej dwie sztuki. Z góry dziękuje smile.gif

Napisano

> Wielkie dzięki za namiar. Na pewno skorzystam. mam jeszcze pytanko :

> Ile ma sz u siebie załozonych gum na jednej sprężynie ??? Nie

> wiem czy zakup jednej coś poradzi czy może zamontowac od razu

> przynajmniej dwie sztuki. Z góry dziękuje

mam po 1 szt na sprężyne, ale przy 5ciu osobach to potrafi dobić jeszcze, na wiosne ząłoze jeszcze po 1 szt smile.gif i bede miał roblem z głowy

Napisano
  • Autor

To ja chyba zostanę przy felgach 14 cali, lub zapodam inne springi po prostu. Novitec chyba ma coś w ofercie do palio.

Napisano

> To ja chyba zostanę przy felgach 14 cali,

Na 15 calowych samochód się ładnie prezentuję , no niestety coś za coś. smile.gif

Napisano

> To ja chyba zostanę przy felgach 14 cali, lub zapodam inne springi po

> prostu. Novitec chyba ma coś w ofercie do palio.

a nioo coś za coś , ale 15nastki na niskich oponkach przecudnie wygladają smile.gif

Napisano
  • Autor

To teraz pytanie od innej strony, jakie max felgi i jakie max opony zapodać żeby nawet jak będę jechał w 5 osób i dwa worki kartofli nie waliło o nadkole wink.gif?

Napisano

> To teraz pytanie od innej strony, jakie max felgi i jakie max opony zapodać żeby nawet jak będę jechał w 5 osób i dwa worki kartofli nie waliło o nadkole ?

Jedynie standardowe R14 175/65 lub można spróbować szerszych R14 185/65 smile.gif

Napisano
  • Autor

a felga 14 6 cali, opony 185/50 jak to by wyglądało wizualnie, ma ktoś jakieś foto:)? Chyba nie powinno zbytnio obcierać. Na serii wygląda jak padaka taki karawan tragedia po prostu frown.gif

Napisano

> To teraz pytanie od innej strony, jakie max felgi i jakie max opony

> zapodać żeby nawet jak będę jechał w 5 osób i dwa worki kartofli

> nie waliło o nadkole ?

juz kolega za mnie odpisał smile.gif jak dla mnie zwykłe alusy 14 na zwykłych oponach to lipa, poprostu wyglada normalnie to nic szczególnego standard, ale wiadomo kwestia gustu. Idź na virtual to ci wkleją do twojego autka co tylko bedziesz chciał zlosnik.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano

> a nioo coś za coś , ale 15nastki na niskich oponkach przecudnie

> wygladają

Ja dzisiaj zakładałem Borbety 195/50/15 wygląd miodzio serduszka.gif ale z tyłu tak obcierało masakra sciana.gif

84eacb09d09584d4.jpg

Te gumki usztywniające pomogły by coś? Czy jak bym je zapodał to tył autka dźwignie się do góry?

Napisano

Tylko pozbieraj te kołpaki, bo tam na ścianie jest napisane "nie śmiecić" biglaugh.gifbiglaugh.gifbiglaugh.gif

Mówią, że te gumki pomagają, ale ja tam jestem sceptyczny do takich rozwiązań.

Komfort to chyba spadnie "na łeb na szyję".

Napisano

> Tylko pozbieraj te kołpaki, bo tam na ścianie jest napisane "nie

> śmiecić"

> Mówią, że te gumki pomagają, ale ja tam jestem sceptyczny do takich

> rozwiązań.

> Komfort to chyba spadnie "na łeb na szyję".

e tam nie ma co się czepiać wpysk.gif. A poza tymi gumkami to jest jakiś sposób żeby jakoś usztywnić tą zawiechę?

A kto wkładał koła 15' i z jakim ET obcierało czy nie. Ewentualnie jakie ET powinno być żeby wyeliminować obcieranie kól z tyłu i czy jest to w ogole możliwe

Napisano

elegancko cool.gif nie ma jak 15 w sienie , odrazu inny efekt, a gumy pomogą mi tez starsznie obcierało, a jak wsadziłem to oki, komfort jazdy sie niepogorszył. te gumy usztywniają spreżyny i tylko usztywnią, nie podnaszą tyłka sieny do góry smile.gif

Napisano
  • Autor

Oryginalny rozmiar na alu

278633144-alusiena.jpg

A tu wstawione fotele do sienki od bmw

278633144-fotelesiena.jpg

Spojler na tylną klapę zarzuciłem, aby nie był taki okrągły ten tył.

278633144-sienaspojler.jpg

Jeszcze wrzuciłem zestaw audio Pionner i zegary od wersji 16V i dorobiłem do nich piękne rameczki.

Pzdr.

post-35539-14352480774509_thumb.jpg

Napisano

> Ja dzisiaj zakładałem Borbety 195/50/15 wygląd miodzio ale z tyłu

> tak obcierało masakra

> Te gumki usztywniające pomogły by coś? Czy jak bym je zapodał to tył

> autka dźwignie się do góry?

Te chopie bys umył ta bryka zolta.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.