Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gościnnie - spalanie Grande 1,4 8V realne ?

Featured Replies

Napisano

Witam

Narazie jeszcze goscinnie ale od poniedzialku bede juz jako staly kacikowicz smile.gif

Wymieniam autko z profilu (szkoda mi go ale trudno) na Grande Punto serce.gifsmile.gif Silniczek 1,4 8V, wersja Energy czy jakos tak. Powiedzcie mi jak wyglada spalanie ? Moje Bravo teraz pali srednio okolo 9 litrow noPB/100km. Jak wyglada spalanie tego silnika? Druga sprawa - dobrze robie kupujac nowe punto? Mialem juz jedno (rocznik 1997 od nowosci) i bardzo je lubialem. Szkoda mi bylo sprzedawac tak samo jak teraz bravo (IMHO cena jaka mi daja mnie zabila frown.gif ale coz poczac). Pozdrawiam niezwykle serdecznie

Napisano

> Witam

> Narazie jeszcze goscinnie ale od poniedzialku bede juz jako staly

> kacikowicz

> Wymieniam autko z profilu (szkoda mi go ale trudno) na Grande Punto

> Silniczek 1,4 8V, wersja Energy czy jakos tak. Powiedzcie mi

> jak wyglada spalanie ? Moje Bravo teraz pali srednio okolo 9

> litrow noPB/100km. Jak wyglada spalanie tego silnika? Druga

> sprawa - dobrze robie kupujac nowe punto? Mialem juz jedno

> (rocznik 1997 od nowosci) i bardzo je lubialem. Szkoda mi bylo

> sprzedawac tak samo jak teraz bravo (IMHO cena jaka mi daja mnie

> zabila ale coz poczac). Pozdrawiam niezwykle serdecznie

20.GIF W trasie, przy spokojnej jeździe nieco ponad 5l.Wyłącznie w mieście, na krótkich odcinkach, zimą dochodzi do 9l. Średnio 6,5 można uzyskac. Zresztą zależy wszystko od buta hehe.gif A czy dobrze robisz-to zależy czego oczekujesz-sam się przekonasz najlepiej jak będziesz uzytkował wink.gif

Napisano

W/g komputera po przejechaniu ok 200km po mieście 9,1 l/100km. Chwilowe od 2 l/100km przy hamowaniu silnikiem do 18 l/100km przy przyspieszaniu pod wzniesienie.

Napisano
  • Autor

> W trasie, przy spokojnej jeździe nieco ponad 5l.Wyłącznie w

> mieście, na krótkich odcinkach, zimą dochodzi do 9l. Średnio 6,5

> można uzyskac. Zresztą zależy wszystko od buta A czy dobrze

> robisz-to zależy czego oczekujesz-sam się przekonasz najlepiej

> jak będziesz uzytkował

Moje jakby nie patrzec ma juz 10 latek, fajne autko ale zaczna sie naprawy teraz dopiero smile.gif Troche mnie martwi ten silniczek (77 KM - teraz mam 113 a masa i wielkosc podobna) smile.gif ale zobaczy sie. Glownie bedze uzywal 20 km niezabudowany, 8 km miasto - taki cykl jazdy. Mam nadzieje ze sie nie zawiode smile.gif Biore czarny metalik, z klima, radiem, podlokietnikiem, Wersja wzbogacona Energy (ale rocznik 2006)

Napisano

To masz podobny dystans jak ja, ztym że niekiedy w mieście dobijam do 30km a 70 poza miastem, komputer pokazuje średnie około 7,2- 7,5, ale realnie obliczając łyka mi około 8,5 - 9 litrów LPG, i nie powiem żebym jeździł ekonomicznie, rekord to był na "autostradzie" katowickiej, gdy na trasie Kraków-Gliwice-Kraków wziął około 11l, ale wskazówka prędkościomierza nie schodziła poniżej 160. A na marginesie trochę śmiać mi się chciało gdy ostatnio wrócił do mnie klient któremu sprzedałem Puga 207 z silnikiem 1,4 90KM, i żalił się że spala mu na trasie właśnie około 10-12l, pytam się gdzie jechał a on mówi że do Poznania, ja na to z jaką prędkością , a on odpowiada że do Wrocławia to około 180km/h leciał, a od Wrocka wolniej bo szybko się nie dało. hahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif

Napisano

> Wymieniam autko z profilu (szkoda mi go ale trudno) na Grande Punto

> Silniczek 1,4 8V, wersja Energy czy jakos tak. Powiedzcie mi

> jak wyglada spalanie ? Moje Bravo teraz pali srednio okolo 9

> litrow noPB/100km. Jak wyglada spalanie tego silnika? Druga

> sprawa - dobrze robie kupujac nowe punto? Mialem juz jedno

> (rocznik 1997 od nowosci) i bardzo je lubialem. Szkoda mi bylo

> sprzedawac tak samo jak teraz bravo (IMHO cena jaka mi daja mnie

> zabila ale coz poczac). Pozdrawiam niezwykle serdecznie

Spalanie - na dłuższej trasie przy spokojnej jeździe spalanie wyniesie koło 5,5 l/100 km. Przynajmniej tak mój mi spalił :-)

W miescie nie pali wiecej niż 8 litrów o ile potrafi sie jeździć oszczednie po miescie smile.gif Średnio pali mi 6,5 l/100 km ( 60 % trasa 40% miasto).

A czy dobrze robisz.....hmmm mam nadzieje ze spokojny jestes człowiek i wpadki i awarie samochodu nie wywołują u Ciebie białej gorączki smile.gif. Sadze jednak, ze nie bedzie tak źle i bedziesz zadowolony z tego autka smile.gif ..o ile nie bedzie Ci sie psuło tak jak niektórym tutaj smile.gif

Napisano

> Chwilowe od 2 l/100km przy hamowaniu silnikiem do 18 l/100km

> przy przyspieszaniu pod wzniesienie.

Maxymalnie chwilowe spalanie pokazywane przez kompa w GP to 25 l/100 km smile.gif

Napisano
  • Autor

> białej gorączki . Sadze jednak, ze nie bedzie tak źle i

> bedziesz zadowolony z tego autka ..o ile nie bedzie Ci sie

> psuło tak jak niektórym tutaj

Mialem juz Uno, Punto Mk1, Bravo (jeszcze mam), mam Pande z rocznika 2004. Lubie Fiaty i wiem czego sie moge spodziewac. Po bravo nic mnie nie zaskoczy (w poltora roku wymienilem silnik - korbowod wybil dziure w bloku, termostat, zawieszenie i pare innych rzeczy). Mam nadzieje ze nowe auto plus gwarancja nie przysporzy mi duzo klopootw. Pozdr

Napisano

Mam GP od dwuch tygodni, przejechane 300 km... wink.gif średnie spalanie wskazuje na 7,1 l/100km trasy po ok 10 km... smirk.gif

Napisano

Witam 20.GIF Z grandy będzie pewnie zadowolony, to jest wspaniały samochodzik. Wyposażenie będziesz miał całkiem przyjemne. Co do spalania - to jeżdżąc oszczędnie po Gliwicach od 7,2 w godzinach nocnych do 9 litrów gdy się mocno korkuje, ogólnie średnia z miasta wychodzi mi (starająć się oszczędnie jeździć) koło 8,3. W trasie można spokojnie zejść duuuużo niżej. No ale autko ma przejechane dopiero 500 km, więc mam nadzieję, że trochę jeszcze to spalanie spadnie.

Napisano

Powiedzcie mi

> jak wyglada spalanie ?

W moim służbowym średnie po przebiegu prawie 40kkm to 7.7

Jeździ kilku kierowców i raz na czas samochód jest ostro butowany. Jadąc spokojnie w 6 mozna sie spokojnie zmieścić...autostrada 150-160 koło 10 (żre wtedy sporo oleju).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.