Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pompka spryskiwaczy

Featured Replies

Napisano

Witam

Przede wszystkim chciałbym zaznaczyć,że nie znalazłem nic o podobnym temacie,a mam wielki problem,bo nie działają mi spryskiwacze. Z przodu, gdy pociągnę wajche do siebie, nie słychać pracującej pompki,ani wycieraczka sie nie włącza,z tyłu też nie pryska,ale za to wycieraczka reaguje na popchnięcie wajchy.

Stąd moje pytanie,chciałbym dobrać sie do pompki i ją sprawdzić,ale nie bardzo wiem gdzie sie znajduje. Próbowałem po przewodach iść od zbiornika,ale nie dotarłem...Miał ktoś może podobny problem??

Napisano

> Witam

> Przede wszystkim chciałbym zaznaczyć,że nie znalazłem nic o podobnym

> temacie,a mam wielki problem,bo nie działają mi spryskiwacze. Z

> przodu, gdy pociągnę wajche do siebie, nie słychać pracującej

> pompki,ani wycieraczka sie nie włącza,z tyłu też nie pryska,ale

> za to wycieraczka reaguje na popchnięcie wajchy.

> Stąd moje pytanie,chciałbym dobrać sie do pompki i ją sprawdzić,ale

> nie bardzo wiem gdzie sie znajduje. Próbowałem po przewodach iść

> od zbiornika,ale nie dotarłem...Miał ktoś może podobny problem??

jeśli z tyłu się nie włącza wycieraczka to może przełącznik w kierownicy się zepsuł, albo bezpiecznik jakiś jest spalony? hmm.gif

trudno powiedzieć, musisz zobaczyć czy jest napięcie na pompce jak pociągasz wajchę ok.gif

Napisano

> Witam

hmm.gif Ale wymyśliłeś nick... Jak mamy Ciebie nazywać? Jeden cyferkowy już tu jest...

Napisano
  • Autor

> Ale wymyśliłeś nick... Jak mamy Ciebie nazywać? Jeden cyferkowy już

> tu jest...

system rejestracji macie do bani,próbowałem normalnych kombinacji i zawsze był już zajęty,to sie wkurzyłem...potem jeszcze przeczytałem że nie można zmieniać nicka...

jakby co, jestem ronin

a co do pompki,to z tyłu wycieraczka reaguje,ale z przodu nie...i w ogóle nie sika...

Napisano

> system rejestracji macie do bani,próbowałem normalnych kombinacji i

> zawsze był już zajęty,to sie wkurzyłem...potem jeszcze

> przeczytałem że nie można zmieniać nicka...

Ciekawe bo Klaudek zmienił hmm.gif

> jakby co, jestem ronin

> a co do pompki,to z tyłu wycieraczka reaguje,ale z przodu nie...i w

> ogóle nie sika...

Z przodu niegdy nie działa pompka razem z wycieraczką chyba że ktoś przerobił. Najlepiej sprawdź najpierw pompkę - podłączają do niej kabelki bezpośrednio od akumulatora, jeśli zadziała to znaczy że albo przełącznik w kolumnie kierownicy jest uszkodzony albo jakiś przewód

Napisano

możesz zmienić nick, wchodzisz w panel sterowania--->Ustawienia osobiste---> i zmieniasz nick ok.gif

Powinni zaakceptować admini wink.gif

Napisano

Witam.

Najpierw sprawdź, czy masz napięcie na silniczkach, jak pociągniesz wajchę do siebie (lewy silniczek patrząc od przodu auta na zbiorniczek) albo jak popchniesz wajchę od siebie na silniczku prawym (czyli do tylnego spryskiwacza). Sprawdzisz to najłatwiej żarówką z "wąsami" np do podświetlenia tylnej rejestracji. Wyciągasz łącze elektryczne z silniczka i do blaszek przytykasz żarówkę. Druga osoba albo ciągnie albo pcha dźwignię i powinna się żarówka zaświecić (tylko pamiętaj, że zapłon musi być włączony). Bezpiecznik będziesz miał dobry bo z tego co ja pamiętam, to do wycieraczek i do spryskiwaczy jest jeden bezpiecznik. Jeżeli napięcie dochodzi, a silnik się nie kręci, to albo wpadł jakiś paproch i zablokował pompkę, albo silniczek padł. Nie wiem, ile kosztuje nowy silniczek ale do cienkiego silniczek kosztuje ok. 20~25 zł. Ma co prawda trochu inny układ wyprowadzeń, ale można go założyć i będzie działał (ja tak mam).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.