Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opona "w teren"

Featured Replies

Napisano

Nie wiedziałem gdzie to wrzucić, bo to nie temat opon stricte zimowych ani terenowych (na 4x4), więc pytam tu. Mam auto z napędem na tył. Jak wiadomo wyjeżdżalność z trudnych warunków takim autem nie jest rewelacyjna biglaugh.gif Niestety nie mam mostu z częściową blokadą dyfra i pewnie takiego nie znajdę, choć wiem, że bywały. W związku z tym zastanawiam się, czy są jakieś opony, które mają na tyle "mocny" bieżnik, żeby nie kopać się w byle błocie lub śniegu (taki prawie terenowy), a jednocześnie pozwoliłby na w miarę bezpieczną jazdę po suchym i mokrym asfalcie hmm.gif Zdaję sobię sprawę, że trudno znaleźć oponę, która w 100% spełni takie wymagania, ale może ktoś ma jakieś doświadczenie w tej kwestii i może coś podpowiedzieć?

Porady typu: "wrzuć worek cementu na pakę" nie są mile widziane, bo często na pace wożę rzeczy duże gabarytowo, choć nie ciężkie i nie ma tam miejsca na dodatkowe obciążenie.

Rozmiar 195/70R15

ew. 185 ale tylko wysoki profil (80).

ew. 205/70, ale to w ostateczności (nawet nie wiem, czy takie opony produkują hmm.gif

Tak na szybkiego: BFGoodrich , ale to terenowa i nie wiem jak się na tym jeździ w osobówce hmm.gif

Napisano
  • Autor

> podaj jaki rozmiar bo od tego nalezy zaczac poszukiwania

Oszfak, zapomniałem sciana.gif

195/70R15

ew. 185 ale tylko wysoki profil (80).

ew. 205/70 lub /65, ale to w ostateczności (nawet nie wiem, czy takie opony produkują hmm.gif

Napisano
  • Autor

> np

> mialem kiedys takie fuldy ale teraz mam BFG AT z tym ze w takim

> rozmiarze to nie ma

> http://www.opony.com.pl/opony/opony_prod...roku=&link=

> zreszta jest cala masa opon w tym rozmierze

No tak, wspomniałem tylko, że te "trudne warunki" to głównie błoto-śnieg, więc preferowałbym coś zimowego lub może całorocznego, ale nie typowo letniego... Opona ma sobie dobrze radzić w błocie i na śniegu, a jednocześnie mieć w miarę dobrą przyczepność na suchym.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.