Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Trzęsie budą / kiera drga / ściąga na lewo- co jest?

Featured Replies

Napisano

Witam!!!

Już niedawno pisałem o tym http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Number=278298729&an=0&page=1#Post278298729 ale to były trochę łagodniejsze obiawy.

Teraz całą budą mi trzęsie na lewo i prawo, w trakcie jazdy ściąga bardzo mocna a lewą stronę, trzęsie kierownicą w lewo i prawo (najbardziej przy dodawaniu gazu) ale i bez gazu ma drgania.

Jednym słowem TRAGEDIA a nie jazda. Strach tym czymś jechać. sciana.gifsciana.gifsciana.gif

Napisano

Może sprawdz opony, moj ojciec miał podobne objawy.... na stacji diagnostycznej powiedzieli mu ze to wahacze... wiec zostaly wymienione... nastepnie zrobiona zbieznosc i dalej nic.... sciagalo walilo i wogole.... W akcie desperacji zmienilismy opony z tylu na przod... i ustalo. Okazalo sie ze jedna opona z przodu miała jakąs wadę którą na oko cięzko było zobaczyc. Pozdrawiam. Powodzenia w szukaniu usterki

Napisano

też bym sprawdził oponki wink.gif

agentem mi telepało od jakichś 80km/h

byłem pewien, ze to amor się w końcu rozsypał, a tu sie okazało, ze opona od wewnątrz miała sporego bąąbla sick.gif

Napisano

> Witam!!!

> Już niedawno pisałem o tym

> http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Number=278298729&an=0&page=1#Post278298729

> ale to były trochę łagodniejsze obiawy.

> Teraz całą budą mi trzęsie na lewo i prawo, w trakcie jazdy ściąga

> bardzo mocna a lewą stronę, trzęsie kierownicą w lewo i prawo

> (najbardziej przy dodawaniu gazu) ale i bez gazu ma drgania.

> Jednym słowem TRAGEDIA a nie jazda. Strach tym czymś jechać.

może to przeguby - jedź na parking i pojeździj w kółko - jeśli będzie słychać terkotanie przy skręcie w którąś stronę to pada przegub (pewnie dodatkowo po tej stronie masz/miałeś rozwalona manżetę)

Napisano

> może to przeguby - jedź na parking i pojeździj w kółko - jeśli będzie

> słychać terkotanie przy skręcie w którąś stronę to pada przegub

> (pewnie dodatkowo po tej stronie masz/miałeś rozwalona manżetę)

Przegub terkota... ale chyba nie jest tak ze kierownice sciaga przez niego w ktoras strone...... tak jak kolega pisal powyzej.

Napisano

witam smile.gif miałęm podobny objaw do Twojego jakieś 3 miesiące temu. Jazda powodowałą duże drgania na kierownicy, wibacje całej budy a do tego przy ruszaniu i chamowaniu silnikiem było słychać delikatny stu co jakiś czas. Okazało się że rozleciał się trzpień w półosi od strony skrzyni. Otóż ten owy trzbień wyrobił się i zaczoł latać w półosi co powodowało że w trakcie jazdy zmieniał on swoje położenie względem środka półosi a to skolei powodowało drgania całej półosi i prawego koła co niosło po całęj budzie. Wymieniłem całą półoś na używke po nowa ceną mnie powaliła i jak ręką odjął... pozdrawiam może to to... smile.gif

Napisano

> Przegub terkota... ale chyba nie jest tak ze kierownice sciaga przez

> niego w ktoras strone...... tak jak kolega pisal powyzej.

Czasami sie tak zdarza - w "terminalnym" stadium rozpadu przegubu (wiem sam to przeżyłem)

Napisano
  • Autor

Dobra dzięki chłopaki za poradybow.gif. Teraz czeka mnie najprzyjemniejsze i dochodzenie co to jest buu.gif

Jeśli jeszcze komuś cos do głowy przyjdzie to piszcie. Jeszcze raz dzięki. 20.GIF

Pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.