Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nierówna praca na zimnym silniku w X16SZR

Featured Replies

Napisano

Witam , od paru dni po odpaleniu przez jakieś pół minuty silnik chodzi jakby na 3 cylindrach. Wymieniłem świece i przewody ale dalej to samo..Iskra idzie na wszystkie świece więc to chyba nie cewka...Co to może być? Czekam na rady... i

Napisano
  • Autor

Nikt nie ma pojęcia co to może byc? Ktoś gdzieś na forum wspomniał że może czujnik temperatury...co wy na to?

Napisano

To nie czujnik. Przed zgaszeniem silnika przełącz na Pb i niech sobie pochodzi z minutkę. Sprawdź następnego dnia czy coś się zmieniło.

Napisano

Warto zwrocic uwage na "delikatny" fakt jakim jest ZIMA grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Teraz zimą jezdzę głównie na bęzynie więc lpg nie jest przyczyną...a co do "zimy " to 2-3 stopnie poniżej zera to żadna wielka zima...raczej to tez nie przyczyna

Napisano

raz to gaś go na benzynie - dwa to wymień kable ok.gif

Napisano

> raz to gaś go na benzynie - dwa to wymień kable

przeciez napisal, ze wymienil przewody.

ja mam to samo. niestety przyczyny u siebie upatruje w upg. znikajacy plyn, chmury bialego dymu za mna. niestety mechanik tez potwierdzil moje obawy :/.

Napisano
  • Autor

A dokładnie co powiedział mechanior? gdzie dopatruje się przyczyny?

> przeciez napisal, ze wymienil przewody.

> ja mam to samo. niestety przyczyny u siebie upatruje w upg. znikajacy

> plyn, chmury bialego dymu za mna. niestety mechanik tez

> potwierdzil moje obawy :/.

Napisano

> A dokładnie co powiedział mechanior? gdzie dopatruje się przyczyny?

> > potwierdzil moje obawy :/.

pojechalem bo cos mi brzeczalo w tlumiku. wlazl pod auto i powiedzial "uuuuuuuuu". takie uuuuu nie brzmi nigdy za dobrze. poprosil o przegazowanie, wylazl zadowolony i zapytal czy rano na zimnym nierowno mi pracuje? (no tak). zapytal czy nie znika mi plyn z ukladu chlodzenia (no troche znika). otworzyl maske, odkrecil wyrownawczy - sahara. usmiechanl sie i powiedzial, ze w spalinach czuc plyn (niby probowal wode, ktora sie skrapla w spalinach). poza tym tlunik srodkowy jest zgnity i ma w srodku wode. stwierdzil to po uderzeniach.

niestety od jakiegos czasu walcze z nierownymi obrotami na zimnym (swiece nowe, kable nowe) i znikajacym plynem.

liczylem, ze zmieszcze sie z wymiana upg, tlumiakmi (srodkowy i koncowy) i rozrzadem w sumie <1000zl (zaleznie ile bedzie kosztowalo planowanie, z docieraniem itp). wiec chce to zrobic, zamknac maske i nie otwierac jej by pajaki mogly sobie wic tam swoje gniazda.

Napisano
  • Autor

A miałeś jakieś inne objawy np. wysoką temperature podczas jazdy i postuju? W jakim tempie ubywało ci płynu w zbiorniczku? Były ślady oleju w płynie chłodzącym?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.