Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pytanko o drążki ukladu kierowniczego

Featured Replies

Napisano

Witam

Tak jak w temacie mam pytanko dot. drażków kierowniczych(takie "prety" zakonczone gumowa harmonijka odpowiedzialne za skret kola-tak dla jasnosci) w jtd 3d.Otoz moj mechanior przejechal sie moim stilonem potem cos tam popatrzyl i mowi ze mam do wymiany drazki kierownicze i no wlasnie moze ktos z was wie jaki jest ich koszt nie mam niestety ePERa wiec moze ktos wrzuci screena z ePera

Z gory dzieki

Napisano

> Witam

> Otoz moj mechanior przejechal

> sie moim stilonem potem cos tam popatrzyl i mowi ze mam do

> wymiany drazki kierownicze

A wahacz jest dobry? Bo u mnie pierwsze podejrzenia też padały na końcówki drążków, potem na luzy na przekładni kierowniczej, a po dokładniejszej analizie okazało się, że 2 z 3 gum w wahaczu powiedziały papa. crazy.gif

> i no wlasnie moze ktos z was wie jaki

> jest ich koszt nie mam niestety ePERa wiec moze ktos wrzuci

> screena z ePera

> Z gory dzieki

Ja obstawiam 150-200 złotych, bo do Pandy kosztuje 100, a do alfy 290. wink.gif Jest ePer internetowy (vide FAQ), ale nie wiem czy działa, bo mi go zablokowali w robocie).

Napisano

Potwierdzam diagnoze Zwolaka! W Stilo końcówki drążków padają raczej duzo później niz wachacze i przekładnia kierownicza. Dokładnie zdiagnozuj wachacze, przekładnie i drążek stabilizatora i łączniki jeśli cos puka.

Pozdrawiam.

Napisano

> Potwierdzam diagnoze Zwolaka! W Stilo końcówki drążków padają raczej

> duzo później niz wachacze i przekładnia kierownicza. Dokładnie

> zdiagnozuj wachacze, przekładnie i drążek stabilizatora i

> łączniki jeśli cos puka.

> Pozdrawiam.

wa ch acze w Stilo są elementem wiecznym, tak samo jak w innych pojazdach smile.gif

Napisano
  • Autor

Łączniki stabilizatora byly zmieniane niedawno wiec odpada, wahacz chyba tez bo pojawily sie nowe oznaki tz na postoju jak zaczynam krecic kiera to sa miejsc w ktorych kiera sie blokuje a wyglada to mniej wiecej tak jakbysmy krecili w jedna strone do oporu tylko ze u mnie ten opor pojawia sie np przy kolach bedacych na wprost w czasie wolniejszej jazdy tez wystepuja takie opory ale oczywiscie duzo mniejsze wiec juz sam nie wiem ale mi to faktycznie wyglada na drążki kierownicze-nie jestem pewien ale chyba te opory czestrze sa przy skrecaniu w prawo niz w lewo ale to nie na 100% pamietam-co wy o tym sadzicie

Moze ktos wyslac screena z ePERa(ten internetowy mi cos nie chodzi chyba ze mam jakis inny link) z tymi drążkami bo chcialbym nr sobie spisac.

Qrcze panowie moze to wyda sie smieszne ale nie pamietam czy ten moj mechanik powiedzial ze trzeba wymienic koncóki drążkó czy tez cale drązki a wlasnie co wyjechal na urop a ja chcialbym to zrobic jak najszybciej bo strach jezdzic

Z gory dzieki za pomoc

Napisano

Na blokownie układu kierowniczego w czasie kręcenia kierownicą nie mają wpływu luzy na końcówkach drążków.Obawy takie mogą pochodzić od uszkodzonego mechanizmu kierowniczego/maglownicy/lub padającego wspomagania/potrzeba większej siły do kręcenia kierownicą/.

Napisano

imo zakladanie ze laczniki sa ok bo 15kkm temu byly wymieniane to troche blad, jedz do fachowca niech cala zawieche obejrzy inaczej to bedziesz mial tylko kolekcje niepotrzebnych fantow

Napisano
  • Autor

Wiec tak:

Łaczniki napisalem ze odpadaja bo zrobilem na nich moze 1,5 tys poz tym wiem jakie sa to odglosy-ODPADAJA

Bylem u mechanika pogladal troche i faktycznie pokazal mi ze mam do wymiany cale drążki(koncowki tem mowil zebym wymienil przy okazji)na polaczeniu z przekladnia strasznie lataja z obu stron a w tym momencie wspomaganie zaczyna wariowac dlatego czasem blokuje kiere praktycznie tylko gdy kola sa na wprost.

Przy okazji mam pytanko moze ktos z was wymienial juz te drąki i cos slyszal o jakis zamienikach-oryginalne nie sa mi jakos bardzo niezbedne tym bardziej ze wcale nie musza byc takie super w porownaniu do zamiennikow

Z gory dziekuje za rady

Napisano

Czasem bywają na ALLEGRO.

Napisano

> Czasem bywają na ALLEGRO.

witam

niedawno kupowalem komplet na lewa strone

koncowka drazka, drazek kierowniczy, lacznik stabilizatora

komplet kosztowal okolo 90 zl z przesylka z faktura (wszystkie czesci firmy miller)

masz link do aukcji on ma te wszystkie czesci

http://moto.allegro.pl/item158280432_fiat_stilo_koncowka_drazka_kierowniczego.html

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.