Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kolejna seria pytan...

Featured Replies

Napisano

Cos stuka w zawieszeniu z przodu, ogólnie auto dobrze sie prowadzi, nie sciaga, czy wystarczy wymienic łączniki stabilizatora czy trzeba całe wachacze?Kolejna sprawa, mam zbite szkło od halogena lewego, czy da sie dokupic samo szkło czy trzeba cały halogen i czy ma ktos uzywany?Sprawa kolejna, jakie ida zaróweczko do podswietlania przycisków od sterowania szybami i nawiewów?No i jeszcze jedno, w jaki sposób sprawdzic czy regulacja nawiewów z zewnatrz i obieg zamkniety działa poprawnie?Jak nacisne guzik to sie zapala lampka, ale na wyłaczonym silniku jak dmuchawe dam na 4 to nie słychac zmiany szumu powietrza jak przełaczam, jak to sprawdzic?Wiem ,że moze za duzo pytań, ale to mój pierwszy fiat i pierwszy diesel wiec chciałbym się jak najwiecej dowiedzieć na ten temat... blush.gif

post-94903-1435247880766_thumb.jpg

Napisano

> Cos stuka w zawieszeniu z przodu, ogólnie auto dobrze sie prowadzi,

> nie sciaga, czy wystarczy wymienic łączniki stabilizatora czy

> trzeba całe wachacze?

Najczęściej stukają tleje metalowo-gumowe na wahaczach. W takim wypadku najlepiej wymienić cały wahacz.

Kolejna sprawa, mam zbite szkło od halogena

> lewego, czy da sie dokupic samo szkło czy trzeba cały halogen i

> czy ma ktos uzywany?

Używane halogeny bywają dość często na allegro.

Sprawa kolejna, jakie ida zaróweczko do

> podswietlania przycisków od sterowania szybami i nawiewów?

Podświetlenie przycisków sterowania szybami jest na diodach. Ciężko to wymienić ale ponoć da się. Nie pamiętam, ale chyba referat na ten temat był na śmietniku.

Do podświetlenia sterowania nawiewów są żaróweczki całoszklane chyba 1.2 W.

No i

> jeszcze jedno, w jaki sposób sprawdzic czy regulacja nawiewów z

> zewnatrz i obieg zamkniety działa poprawnie?Jak nacisne guzik to

> sie zapala lampka, ale na wyłaczonym silniku jak dmuchawe dam na

> 4 to nie słychac zmiany szumu powietrza jak przełaczam, jak to

> sprawdzic?

Wystarczy odkręcić na podszybiu klapkę za która jest filtr pyłkowy i wyjęc filtr. Będziesz w tedy widział czy klapka obiegu zamyka się czy staneła w jednej pozycji.

Wiem ,że moze za duzo pytań, ale to mój pierwszy fiat

> i pierwszy diesel wiec chciałbym się jak najwiecej dowiedzieć na

> ten temat...

Napisano

Jeśli stuki na nierównościach to tulejki wachaczy, jeśli przy jakiś większych nierównościach albo dziurach tak coś podbija, odbija, stuka-puka zeby.GIF to łącznik stab.

Napisano
  • Autor

Dzieki koledzy.Właśnie wróciłem od mech po wymianie rozrzadu no i musze wymienic wachacze bo sa luzy i drazki stab.Na allegro widziałem po 110zł na stroę, warto to brać czy lepiej jakieś inne(lepsze) gdzie kupić?Jestem z okolic wawy wiec moze byc w stolicy, moze jakis namiar, nr tel?Dzieki jeszcze raz za odpowiedzi.Nadmuch juz sprawdziłem, działa, ale szyby paruja confused.gif w starym fordziku nie miałem czegos takiego...

Napisano

> musze wymienic wachacze bo sa luzy i drazki stab.

Opcje sa dwie - albo kupisz za sto/sto pięćdziesiąt i pojeżdżą rok/dwa, albo TRW za dwa razy więcej i masz spokój jak z fabrycznymi.

Łączniki stabilizatora tylko fabryczne TUTAJ

Zaglądałeś pod klapkę na podszybiu? Primo - może filtr kabinowy zarósł brudem, secundo - może klapka jednak zamknięta?

Napisano
  • Autor

Filtr przeciwpyłkowy wymieniłem, był okropnie zasyfiony i juz sie cieszyłem w duchu ze szybki przestana parowac a tu niestety nie tuk.gif klapka raczej chodzi bo wsłuchałem sie w nawiew i jak przełaczam to słychac zmiane szumu powietrza.

A co do wachaczy to co sadzicie o firmie FEBI?

Napisano

Sprawa kolejna, jakie ida zaróweczko do

> podswietlania przycisków od sterowania szybami i nawiewów?

Witaj jesli chodzi o podswietlanie to w przyciskach do otwierania szyb sa malutkie diody. Byc moze wystarczy je delikatnie podlutowac, albo dac nowa wieksza. Jak bedziesz rozbieral przycisk to rob to delikatnie i z glowa bo niektorym zdarzylo sie je polamac! Jezeli chodzi o nawiew to do przy potencjometrach sa zarowki, ale w przyciskach sa diody. Musisz rozkrecic panel srodkowy. Troszke z tym zabawy ale nie ma rzeczy ktorych nie mozna zrobic! Powodzenia.

Napisano

> klapka raczej chodzi

To sprawdź na bank, a nie na raczej... potem poszukaj wątków o parowaniu szyb. Może nagrzewnica, może woda w dywanikach, może klapka w bagażniku.

> A co do wahaczy to co sadzicie o firmie FEBI?

Raczej bez rewelacji. Łączniki Febi (bilstein group) poleciały w moment. Teraz mam wahacze SWAG i też wygląda na to, że polecą.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.